AnonymBruker Skrevet 22. mai 2014 #121 Skrevet 22. mai 2014 Jeg tror det fortsatt finnes! Om ikke annet så spiste jeg det for max 5 år siden eller noe! Men det er DØDSGODT! Jepp, de har det i butikken. I like! Anonymous poster hash: a392b...63b
Gjest Badebuksa Skrevet 22. mai 2014 #122 Skrevet 22. mai 2014 Pølser Pizza grandiosa Hjemmelaget pizza Fiskeboller.....
Mynona Skrevet 22. mai 2014 #123 Skrevet 22. mai 2014 Det er veldig lite mat som definerer nittitallet på samme måte som hermetikk = 50--60-tallet (før kjøleskap og fryseboks ble allemannseie) eller frysetørret posemat = 70-80-tallet (lettvint og raskt for husstander hvor begge foreldrene jobbet). På 90-tallet var halv- og helfabrikata forlengst blitt vanlig, men det var nok like vanlig å lage mat fra bunnen. Jeg gjorde det, og laget mye asiatisk mat. Denne tråden virker mer som en "hva slags mat husker du fra oppveksten din"-tråd, nesten alt som er nevnt ble introdusert på markedet lenge før 90-tallet og nesten alt finnes fortsatt i butikkene og dagens barn kommer til å poste om mange av de samme tingene i "hva slags mat husker dere fra 10-tallet"-tråder om 20 år. Kyllingpotetgullet finnes også ennå! Anonymous poster hash: 9c14d...26f Men boksemat og posemat som var stort på 50-80-tallet eksisterer jo enda det og. Og tråden heter jo faktisk - hvilken mat HUSKER du fra nittitallet. For meg er løvbiff en helt klar 90-talls mat, fordi jeg ikke har spist det siden 90 tallet, selv om det eksisterer enda. Tror ikke det er så mange som spiser løvbiff med bernaise jevnlig til middag nå for tiden. På 10-tallet tror jeg folk kommer til å nevne sushi forøvrig. Det er veldig dominerende nå, selv om det har eksistert lenge. 2
Chizue Skrevet 22. mai 2014 #124 Skrevet 22. mai 2014 (endret) Det burde vært ulovlig. Makan til ekkel rett. Husker jeg fikk det servert som gjest og jeg brakk meg av frityrstanken. De som liker fondue burde begynne å jobbe på McDonalds. Fiskepudding, erter fra boks, reker i lake, hvit saus og terteskjell er det jeg husker best.Anonymous poster hash: 1146b...55b *kremt* Det finnes flere forskjellige typer Fondue Når jeg hører Fondue, tenker jeg på smeltet ost fondue. Men det finnes jo frityr fondue, sjokolade fondue (fondue betyr "å smelte") (sjokolade fondue er jo den beste NAM ) - Jeg husker spaghetti i brunsaus og skiver med fiskekaker...merkelig kombinasjon.. Endret 22. mai 2014 av The Tardis 1
Gjest crazycatlady Skrevet 22. mai 2014 #125 Skrevet 22. mai 2014 Holdit! Eksisterer det enda? Var liten sist jeg spiste det. Tåler ikke hvetemel mer, så kan ikke spise det med mindre det finnes i en glutenfri variant. Gorbys likte jeg også godt og billys eller noe sånt. Var kosemat for meg da jeg var liten.
Gjest Inggolf Skrevet 22. mai 2014 #126 Skrevet 22. mai 2014 Det er veldig lite mat som definerer nittitallet på samme måte som hermetikk = 50--60-tallet (før kjøleskap og fryseboks ble allemannseie) eller frysetørret posemat = 70-80-tallet (lettvint og raskt for husstander hvor begge foreldrene jobbet). På 90-tallet var halv- og helfabrikata forlengst blitt vanlig, men det var nok like vanlig å lage mat fra bunnen. Jeg gjorde det, og laget mye asiatisk mat. Denne tråden virker mer som en "hva slags mat husker du fra oppveksten din"-tråd, nesten alt som er nevnt ble introdusert på markedet lenge før 90-tallet og nesten alt finnes fortsatt i butikkene og dagens barn kommer til å poste om mange av de samme tingene i "hva slags mat husker dere fra 10-tallet"-tråder om 20 år. Kyllingpotetgullet finnes også ennå! Anonymous poster hash: 9c14d...26f TS spurte ikke etter mat som var oppfunnet på 90tallet. Sånn som med det meste annet her i verden, så går mat(varer) av og på moten. Det jeg forbinder som moderne/populært på 90 tallet er nevnt her mange ganger, noe jeg husket selv og noe jeg ble minnet på etter å ha lest her. Det er sikkert det tråden er ment for, å (blant annet) mimre litt. 1
Saraby Skrevet 22. mai 2014 #127 Skrevet 22. mai 2014 (endret) Holdit! Eksisterer det enda? Var liten sist jeg spiste det. Tåler ikke hvetemel mer, så kan ikke spise det med mindre det finnes i en glutenfri variant. Gorbys likte jeg også godt og billys eller noe sånt. Var kosemat for meg da jeg var liten. Vet de har hold-it på rimi iallefall. Dessverre ingen glutenfri variant. Men, jeg smakte det igjen nylig for jeg også hadde dette som kosemat når jeg var liten. Nå smakte det drit.. Endret 22. mai 2014 av Saraby
Gjest crazycatlady Skrevet 22. mai 2014 #128 Skrevet 22. mai 2014 Vet de har hold-it på rimi iallefall. Dessverre ingen glutenfri variant. Men, jeg smakte det igjen nylig for jeg også hadde dette som kosemat når jeg var liten. Nå smakte det drit.. Tenkte meg nesten det. Mat man liker veldig godt som barn føles ofte smakløs som voksen. Ikke noe tap at den ikke finnes i glutenfri da med andre ord. Mener å huske at jeg likte Gorbys best av pirogene.
Alice123 Skrevet 22. mai 2014 #129 Skrevet 22. mai 2014 Husker at jeg spiste store mengder med Mr. Lee-nudler!
Anoia Skrevet 22. mai 2014 #130 Skrevet 22. mai 2014 Da jeg gikk på barneskolen på 90-tallet var det en sjappe over veien som solgte pakker med nudler til 5 kr stk. Vi pleide å brekke opp nudlene og helle krydderet over og spise det tørt.
AnonymBruker Skrevet 22. mai 2014 #131 Skrevet 22. mai 2014 nugatti på kneipbrød. Anonymous poster hash: 7e0d7...41d
Gjest crazycatlady Skrevet 23. mai 2014 #132 Skrevet 23. mai 2014 Da jeg gikk på barneskolen på 90-tallet var det en sjappe over veien som solgte pakker med nudler til 5 kr stk. Vi pleide å brekke opp nudlene og helle krydderet over og spise det tørt. Samme her! Yumyum var favorittmerket. Spiste de kokt og, men de var best rå. 2
Vulpes Skrevet 23. mai 2014 #133 Skrevet 23. mai 2014 Da jeg gikk på barneskolen på 90-tallet var det en sjappe over veien som solgte pakker med nudler til 5 kr stk. Vi pleide å brekke opp nudlene og helle krydderet over og spise det tørt. Haha, det husker jeg en del av oss gjorde også. Jeg fikk aldri helt sansen for tørre nudler da. Kokte Mr. Lee-nudler derimot, med haugevis av ost på toppen, NAM! Hadde også dilla på ostesmørbrød. Herregud, for noe drittmat. Men akk, så godt
Perelandra Skrevet 23. mai 2014 #134 Skrevet 23. mai 2014 jeg ble født midt på 90-tallet, men jeg husker at det fantes brunost med sjokoladesmak eller noe, som jeg tydeligvis elsket i følge mamma Jeg husker den brunosten. Synnøve Finden lanserte to nye typer brunost, en med sjokolade og en med nøtter. Begge to forsvant ganske raskt igjen.
AnonymBruker Skrevet 23. mai 2014 #135 Skrevet 23. mai 2014 Det artige her er alle som nevner 70- og 80-tallsmat, og så alle som klager over det og kommer med eksempler på det de mener er 90-tallsmat, som for meg fremdeles er 80-tallsmat, for eksempel piroger, nudler, løvbiff og bernaisesaus. Selv fondue (ostefondue) hadde vi på slutten av 80-tallet, og det samme gjelder taco, selv om det for så vidt tok av først på 90-tallet. Kebab er for meg 90-talls, men det var jo utemat. Ellers er den essensielle 90-tallsretten for meg Flyvende Jakob http://mattips.org/flyvende-jacob/ og det ble veldig mye mat i wok, sånn passelig udefinert asiatisk. Jeg spiste også en del Jaffa-kaker på tidlig 90-tall. Det aner meg at mange her ikke er fra Oslo. For meg var sushi sent 90-talls. Kort etter årtusenskiftet ble studiekolleger fra andre steder helt hekta, og da var jeg og de andre fra Oslo begynt å gå lei. Anonymous poster hash: 0e49c...502 1
AnonymBruker Skrevet 23. mai 2014 #136 Skrevet 23. mai 2014 Det burde vært ulovlig. Makan til ekkel rett. Husker jeg fikk det servert som gjest og jeg brakk meg av frityrstanken. De som liker fondue burde begynne å jobbe på McDonalds. Fiskepudding, erter fra boks, reker i lake, hvit saus og terteskjell er det jeg husker best.Anonymous poster hash: 1146b...55b Det burde vært ulovlig å sammenligne en fantastisk variasjonsrik rett med stolte tradisjoner med McDonadsmat. På den annen side skjønner jeg at smaksløkene og sansen for god mat ikke akkurat blir vellutviklet om man vokser opp på de rettene du beskriver og attpåtil i et land hvor alt som er fritert ses på som syndig og skittent. Anonymous poster hash: 0e49c...502 2
Gjest Inggolf Skrevet 23. mai 2014 #137 Skrevet 23. mai 2014 Det artige her er alle som nevner 70- og 80-tallsmat, og så alle som klager over det og kommer med eksempler på det de mener er 90-tallsmat, som for meg fremdeles er 80-tallsmat, for eksempel piroger, nudler, løvbiff og bernaisesaus. Selv fondue (ostefondue) hadde vi på slutten av 80-tallet, og det samme gjelder taco, selv om det for så vidt tok av først på 90-tallet. Kebab er for meg 90-talls, men det var jo utemat. Ellers er den essensielle 90-tallsretten for meg Flyvende Jakob http://mattips.org/flyvende-jacob/ og det ble veldig mye mat i wok, sånn passelig udefinert asiatisk. Jeg spiste også en del Jaffa-kaker på tidlig 90-tall. Det aner meg at mange her ikke er fra Oslo. For meg var sushi sent 90-talls. Kort etter årtusenskiftet ble studiekolleger fra andre steder helt hekta, og da var jeg og de andre fra Oslo begynt å gå lei. Anonymous poster hash: 0e49c...502 Jeg tror det har mer med alder å gjøre enn at folk ikke er fra Oslo(området) her i tråden (noe jeg tror mange er). Det virker som at mange er vokst opp på 90-tallet, altså at det er født ca midt på 80-tallet og årene rundt der. Spagetti og kjøttpølser, hjemmelaget pizza med altfor mye kjøttdeig osv er nok mer populært hos en 10 åring enn det sushi vil være.. 1
Gjest crazycatlady Skrevet 24. mai 2014 #138 Skrevet 24. mai 2014 Det artige her er alle som nevner 70- og 80-tallsmat, og så alle som klager over det og kommer med eksempler på det de mener er 90-tallsmat, som for meg fremdeles er 80-tallsmat, for eksempel piroger, nudler, løvbiff og bernaisesaus. Selv fondue (ostefondue) hadde vi på slutten av 80-tallet, og det samme gjelder taco, selv om det for så vidt tok av først på 90-tallet. Kebab er for meg 90-talls, men det var jo utemat. Ellers er den essensielle 90-tallsretten for meg Flyvende Jakob http://mattips.org/flyvende-jacob/ og det ble veldig mye mat i wok, sånn passelig udefinert asiatisk. Jeg spiste også en del Jaffa-kaker på tidlig 90-tall. Det aner meg at mange her ikke er fra Oslo. For meg var sushi sent 90-talls. Kort etter årtusenskiftet ble studiekolleger fra andre steder helt hekta, og da var jeg og de andre fra Oslo begynt å gå lei. Anonymous poster hash: 0e49c...502 Er ikke alle som var født på 70 og 80-tallet, så for dem er pirogene og sånt 90-talls siden de spiste det da. Er vel det tråden handler om, mat vi spiste mye av på 90-tallet, ikke hva som kom da. Jeg er født i 88, så husker ikke så mye av maten som kom på 80-tallet. Jeg er fra Oslo, men jeg spiste ikke sushi på 90-tallet siden jeg ikke var så glad i fisk som barn. 1
Asso Skrevet 27. mai 2014 #139 Skrevet 27. mai 2014 Spiser nå mye av dette enda jeg da... Spesielt fiskeboller i hvit saus, eeeeelsker Mamma's hvite saus <3
Shantee Skrevet 27. mai 2014 #140 Skrevet 27. mai 2014 1. Fiskeboller i hvitsaus med karri/gastromat/aromat 2. Fiskekaker i brunsaus 3. Spaghetti med tomatsaus og pølser 4. Biffsnadder, pommes frites, bearnaise saus 5. Pannekaker servert med bacon og ertesuppe 6. Lasagne (hjemmelaget) 7. Pizza (hjemmelaget) men også mye Grandiosa til hverdags i ny og ne som en "snack" 8. Piroger 9. Taco 10. Wok 11. Nudler (var helt avhengig i en periode.. spiste nudler hver dag ) 12. Koteletter 13. Pølse i brunsaus Frokost/Lunsjmat: Brødskiver med nugatti, salami og majones, hvitost, brunost, peanøttsmør. Mye egg og bacon også. Tilbehør til mesteparten av maten: Kokte poteter, kokte grønnsaker (gulerøtter, blomkål spesielt), fett eller brunsaus Desserter: Gele Vanilje iskrem med peanøtter, bananer og non-stop Hjemmelaget karamell
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå