AnonymBruker Skrevet 11. mai 2014 #1 Skrevet 11. mai 2014 Jeg ønsker en oppskrift på en glutenfri kake (gjerne noe med nøttebunn eller lignende) som er frisk på smak (gjerne med frukt/bær eller lignende) og som ikke krever ingredienser som er litt mer spesielle (type fiberhusk, yacon sirup, agave, stevia, agar osv). Den må gjerne være enkel å lage, og ikke nødvendigvis kreve noe særlig steking (evt. bunn da) Anonymous poster hash: 26479...132
MarianneE Skrevet 11. mai 2014 #2 Skrevet 11. mai 2014 Det er kanskje ikke dette du er ute etter, men jeg bytter bare ut hvetemel i kaker med glutenfritt mel.
^^Belle^^ Skrevet 12. mai 2014 #3 Skrevet 12. mai 2014 Denne er kanskje ikke frisk, da, men så usannsynlig god at jeg vil anbefale den allikevel. Du kan jo ha masse bær oppå for eksempel, da blir den frisk og god! 1
caroprins Skrevet 12. mai 2014 #4 Skrevet 12. mai 2014 (endret) http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/suksessterte Denne er i alle fall glutenfri. Enkel å lage og kjempegod. Med litt rips eller jordbær ved siden av så blir den nok litt frisk også. En annen kake som er god og glutenfri er kokosbollekake. http://www.tv2.no/gmn/wenche/oppskrifter/kokosbollekake-2327959.html Ikke frisk da men veldig god og så har du pavlova som er glutenfri og toppes med bær http://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/pavlovakake-til-17.mai. og for noe ekstra snacks så kan du lage troikakake. http://cake-bliss.blogspot.no/2012/12/hjemmelaget-troika-sjokolade.html Endret 12. mai 2014 av caroprins
Aviale Skrevet 13. mai 2014 #5 Skrevet 13. mai 2014 Det er kanskje ikke dette du er ute etter, men jeg bytter bare ut hvetemel i kaker med glutenfritt mel. Helt enig! Jeg gjør det samme, funker hver gang. Bruker oftest Toro lys melblanding eller Toro kakemiks og akkurat like stor mengde. Som cøliaker er jeg selvsagt glad for alle glutenfrie alternativer, men fins det noe annet enn pavlova og suksessterte så tar jeg det - har spist meg lei etter 7 år, selv om det egentlig er veldig gode kaker. Du kan jo lage en frisk ostekake med bær på toppen? Om det er litt hvetemel i nøttebunnen erstatter du bare med glutenfritt Eller hva med en gelékake - glutenfri sukkerbunn fylt med bær og vaniljekrem, med gelé og bær på toppen? 1
AnonymBruker Skrevet 13. mai 2014 #7 Skrevet 13. mai 2014 Ostekake med gelelokk. I kjeksbunnen bytter du bare til Glutenfrie kjeks. Resten er glutenfritt. Anonymous poster hash: 2d074...ef6
Euphemia Skrevet 13. mai 2014 #8 Skrevet 13. mai 2014 (endret) Denne kaken er helt vidunderlig! Den heter olivenoljekake, og det låter jo ikke så friskt, men den smaker himmelsk friskt av sitron. Saftig er den også. Og holder seg i dagesvis. Jeg ser at det er mel i den, men hvis det går an å gjøre som flere nevner over her og bytte ut med glutenfritt mel, er den absolutt verdt å teste! edit: ps. den er kjempeenkel å lage, selv jeg fikk den til! Endret 13. mai 2014 av Euphemia
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå