Jinx Skrevet 12. juni 2004 #1 Skrevet 12. juni 2004 Kan jeg steke kaken med/i varmluft ? Mener å ha lest at det går fortere da.. Eller er det best og bruke over og under varme ??
-Fisken- Skrevet 12. juni 2004 #2 Skrevet 12. juni 2004 Her hos oss har vi alltid brukt varmluftsovn til alt, inkludert sjokoladekake. Det går så fint så Ja, det kan godt hende at steketiden blir noe kortere, stikk en strikkepinne ol i kaken 5-7 før anbelfalt steketid, så finner du det fort ut.
Jinx Skrevet 12. juni 2004 Forfatter #3 Skrevet 12. juni 2004 Tusen takk !! Du er en knupp Bruker du varmluft til alt ?
-Fisken- Skrevet 12. juni 2004 #4 Skrevet 12. juni 2004 Jepp, det har alltid funka for meg i alle fall
Thomasine Skrevet 13. juni 2004 #5 Skrevet 13. juni 2004 Jeg bruker også varmluften når jeg skal ha noe i ovnen. Det tar nok litt kortere tid - husk bare på å senke gradene også!! :-) Står det f.eks 200 grader i oppskrifta senk til 180 på varmluft.
-Fisken- Skrevet 13. juni 2004 #6 Skrevet 13. juni 2004 Jeg bruker også varmluften når jeg skal ha noe i ovnen. Det tar nok litt kortere tid - husk bare på å senke gradene også!! :-) Står det f.eks 200 grader i oppskrifta senk til 180 på varmluft. Det har aldri jeg gjort, men det kan jo hende at ovnene er forskjellige også, for det funker bra for meg
Thomasine Skrevet 13. juni 2004 #7 Skrevet 13. juni 2004 Om jeg ikke justerer gradene har jeg en rå kylling som er svidd utenpå eller en svart eplekake... :-? :-( Kan hende er det forskjell på ovnene...
Gjest Malama Skrevet 13. juni 2004 #8 Skrevet 13. juni 2004 Jeg hr ikke varmluft på komfyren her jeg bor (følger emd leie-leiligheta) men hjemme hos mamma har vi hatt det så lenge jeg kan huske. Derfor er jeg vant til: Steketiden blir kortere med varmluft. Og, temperaturen skal være lavere. Og ja, det går utmerket å lage sjokoladekake med varmluft Det gikk derimot mindre bra å lage små sjokolademarengskaker... de ble blåst overende når de "reiste seg"...
Piglet Skrevet 13. juni 2004 #9 Skrevet 13. juni 2004 Som de andre kloke menneskene har sagt: Litt lavere steketemperatur og litt kortere tid. Piglet
-Fisken- Skrevet 13. juni 2004 #11 Skrevet 13. juni 2004 Som de andre kloke menneskene har sagt: Litt lavere steketemperatur og litt kortere tid. Piglet Så jeg er ikke klok jeg altså, siden jeg ikke bruker lavere tempratur? Neida, men ovnen vår er utrolig dårlig og merkelig, så den lever nok sitt eget liv. Så bra at kaken ble vellykket, Jinx
Gjest Anonymous Skrevet 14. juni 2004 #12 Skrevet 14. juni 2004 Jeg også bruker varmluft til alt. Eller nå har jeg fått meg ny ovn så nå bruker jeg det som er av knapper, men varmluft brukes mest. Varmluftsovner skal stilles 20-25 grader under vanlig over undervarme. Steketiden blir kortere og blåsingen gjør en gjevnere steking.
BlaBla Skrevet 14. juni 2004 #13 Skrevet 14. juni 2004 Jeg også bruker varmluft til alt. Eller nå har jeg fått meg ny ovn så nå bruker jeg det som er av knapper, men varmluft brukes mest. Varmluftsovner skal stilles 20-25 grader under vanlig over undervarme. Steketiden blir kortere og blåsingen gjør en gjevnere steking. Det var no jeg som skrev dette ja. er vant til å bli automatisk innlogget.
diddi Skrevet 14. juni 2004 #14 Skrevet 14. juni 2004 Jeg bruker også bare varmluft. Senker aldri temperaturen eller bruker kortere tid. De har gått bare bra. Men prøvde å bruke over- og undervarme. Og da osa det skikkelig. Tydelig at det var en del fett i ovnen som ikke brant når vi bare bruker varmluften. Så nå veksler vi litt.
Piglet Skrevet 14. juni 2004 #15 Skrevet 14. juni 2004 Så jeg er ikke klok jeg altså, siden jeg ikke bruker lavere tempratur? Neida, men ovnen vår er utrolig dårlig og merkelig, så Sånn var det ikke ment... :oops: Piglet
-Fisken- Skrevet 14. juni 2004 #16 Skrevet 14. juni 2004 Sånn var det ikke ment... :oops: Piglet Skjønte det
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå