miramis Skrevet 5. mai 2014 #1 Del Skrevet 5. mai 2014 Hvor kan man få kjøpt dette (ikke i boks)? Vanskelig å lage god sushi når den eneste fisken av god nok kvalitet til å spises rå er laks.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mai 2014 #2 Del Skrevet 5. mai 2014 Hvor kan man få kjøpt dette (ikke i boks)? Vanskelig å lage god sushi når den eneste fisken av god nok kvalitet til å spises rå er laks.. Vet ikke, men her står det om nedfrysing av rå fisk som skal brukes til sushi: "Råvarene i sushi er viktig. Siden fisken ofte serveres rå, er det viktig med forholdsregler. Parasittene Anisakis simplex og Pseudoterranova decipiens forekommer i norsk villfisk, og for å drepe disse må fisken fryses ned til ÷20°C i minst ett døgn. Norske helsemyndigheter anbefaler at fisken har vært frossen i minst fem døgn før den brukes til sushi. Norsk oppdrettsfisk derimot har ikke krav om å fryses forutsatt at det er dokumentert til Helsetilsynet at den er fri for parasitter, og kan dermed benyttes rå og ubehandlet.[8] Rå tunfisk som er bedervet utvikler histamin, som kan gi alvorlige allergireaksjoner, og smørfisk inneholder oljen voksestere som kan gi diare og matforgiftning ved inntak av store mengder utilberedt. Det er derfor særdeles viktig med riktig behandlingen av råvarene." http://no.wikipedia.org/wiki/Sushi Anonymous poster hash: 0e0f0...ece Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
miramis Skrevet 5. mai 2014 Forfatter #3 Del Skrevet 5. mai 2014 Vet ikke, men her står det om nedfrysing av rå fisk som skal brukes til sushi: "Råvarene i sushi er viktig. Siden fisken ofte serveres rå, er det viktig med forholdsregler. Parasittene Anisakis simplex og Pseudoterranova decipiens forekommer i norsk villfisk, og for å drepe disse må fisken fryses ned til ÷20°C i minst ett døgn. Norske helsemyndigheter anbefaler at fisken har vært frossen i minst fem døgn før den brukes til sushi. Norsk oppdrettsfisk derimot har ikke krav om å fryses forutsatt at det er dokumentert til Helsetilsynet at den er fri for parasitter, og kan dermed benyttes rå og ubehandlet.[8] Rå tunfisk som er bedervet utvikler histamin, som kan gi alvorlige allergireaksjoner, og smørfisk inneholder oljen voksestere som kan gi diare og matforgiftning ved inntak av store mengder utilberedt. Det er derfor særdeles viktig med riktig behandlingen av råvarene."http://no.wikipedia.org/wiki/Sushi Anonymous poster hash: 0e0f0...ece Ja jeg er klar over det, jeg vakumpakker fisken og fryser den i minst 7 døgn. :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå