Gå til innhold

Tunfisk


miramis

Anbefalte innlegg

Hvor kan man få kjøpt dette (ikke i boks)?

Vanskelig å lage god sushi når den eneste fisken av god nok kvalitet til å spises rå er laks..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Hvor kan man få kjøpt dette (ikke i boks)?

Vanskelig å lage god sushi når den eneste fisken av god nok kvalitet til å spises rå er laks..

Vet ikke, men her står det om nedfrysing av rå fisk som skal brukes til sushi:

"Råvarene i sushi er viktig. Siden fisken ofte serveres rå, er det viktig med forholdsregler. Parasittene Anisakis simplex og Pseudoterranova decipiens forekommer i norsk villfisk, og for å drepe disse må fisken fryses ned til ÷20°C i minst ett døgn. Norske helsemyndigheter anbefaler at fisken har vært frossen i minst fem døgn før den brukes til sushi. Norsk oppdrettsfisk derimot har ikke krav om å fryses forutsatt at det er dokumentert til Helsetilsynet at den er fri for parasitter, og kan dermed benyttes rå og ubehandlet.[8] Rå tunfisk som er bedervet utvikler histamin, som kan gi alvorlige allergireaksjoner, og smørfisk inneholder oljen voksestere som kan gi diare og matforgiftning ved inntak av store mengder utilberedt. Det er derfor særdeles viktig med riktig behandlingen av råvarene."

http://no.wikipedia.org/wiki/Sushi

Anonymous poster hash: 0e0f0...ece

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke, men her står det om nedfrysing av rå fisk som skal brukes til sushi:

"Råvarene i sushi er viktig. Siden fisken ofte serveres rå, er det viktig med forholdsregler. Parasittene Anisakis simplex og Pseudoterranova decipiens forekommer i norsk villfisk, og for å drepe disse må fisken fryses ned til ÷20°C i minst ett døgn. Norske helsemyndigheter anbefaler at fisken har vært frossen i minst fem døgn før den brukes til sushi. Norsk oppdrettsfisk derimot har ikke krav om å fryses forutsatt at det er dokumentert til Helsetilsynet at den er fri for parasitter, og kan dermed benyttes rå og ubehandlet.[8] Rå tunfisk som er bedervet utvikler histamin, som kan gi alvorlige allergireaksjoner, og smørfisk inneholder oljen voksestere som kan gi diare og matforgiftning ved inntak av store mengder utilberedt. Det er derfor særdeles viktig med riktig behandlingen av råvarene."

http://no.wikipedia.org/wiki/Sushi

Anonymous poster hash: 0e0f0...ece

Ja jeg er klar over det, jeg vakumpakker fisken og fryser den i minst 7 døgn. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...