AnonymBruker Skrevet 2. mai 2014 #1 Del Skrevet 2. mai 2014 Jeg går på i 2.klasse på videregående, og er det folk vil kalle skoleflink. Har realfag (biologi, kjemi, IT og S-matte) og et snitt på rundt 5,2-5,3 uten realfagspoengene. Jeg vet ikke hva jeg skal studere, men vurderer farmasi, psykologi og medisin (tror ikke jeg kommer inn, men skal ha fysikk neste år slik at jeg når opptakskravene). Hvor vanskelig er det å få A og B på universitet? Krever det mye arbeid i forhold til videregående? Var det en stor overgang? Og hva studerte du? Anonymous poster hash: 1b402...de9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2014 #2 Del Skrevet 2. mai 2014 Jeg synes overgangen var stor. Studerer radiografi, Mye fysikk i røntgen og MR. Det er ganske vanskelig å komme seg opp på høgskolenivå skriftlig, men de har mye "treningsoppgaver" og gruppearbeid før bachelor og nå som jeg sitter og skriver den har jeg ikke noen problemer. Er du skoleflink og liker å studere går nok medisin, farmakologi og psykologi greit. Men du må belage deg på å bruke 40-50 timer i uka på studier (inkl undervisning fra 09-15) Det skal endel til å få A og B på høgskole/uni, men det er ikke umulig om du følger retningslinjer for oppgaveskriving og møter på undervisning og veiledningstimer. Anonymous poster hash: b995f...636 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2014 #3 Del Skrevet 2. mai 2014 Det er mye vanskeligere, men ikke like vanskelig som mange skal ha det til. Føler det noen ganger blåses litt ut av proporsjoner. Men det avhenger av hvor flink du er selv, og studiet ditt. Jeg leser lite, men andre på samme studie leser nærmest konstant virker det som. Anonymous poster hash: 3c421...f3e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2014 #4 Del Skrevet 2. mai 2014 Det spørs akkurat hva du går, gikk et studie et semester og syntes det var relativt lett.Anonymous poster hash: 308d2...0b9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest constance90 Skrevet 2. mai 2014 #5 Del Skrevet 2. mai 2014 Det er ikke nødvendigvis vanskeligere men du må jobbe mer for det selv og reflektere mer over materialet. Det er ikke nok å vite fakta hvis du ikke kan skrive egne meninger og trekke paralleller til andre hendelser osv. Men det igjen er annpå hvilket studie du tar. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2014 #6 Del Skrevet 2. mai 2014 Det kommer helt an på din vgs. og hva slags studier. Jeg har krevende studier men gikk på Handelsgym i Oslo, og der måtte jeg jobbe langt hardere enn jeg må nå. Det varierer enormt hva som skal til for en 5er eller 6er fra en vgs til en annen. Anonymous poster hash: 4cf16...c9f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2014 #7 Del Skrevet 2. mai 2014 Jeg studerer medisin, og det er ingen karakterer her, så kan ikke si hva som kreves for A og B. Men jeg følte at førsteåret faktisk var lettere (mindre arbeid lagt ned) enn vg3. Men 2. året og 3. året på medisin har vært mye vanskeligere fordi det har vært så omfattende pensum, og jeg har lagt ned veldig mye arbeid. Anonymous poster hash: 3c35c...58f 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2014 #8 Del Skrevet 2. mai 2014 på mitt studie var første året roligere enn siste året på vgs. Men på tredje året var det veldig krevende. Anonymous poster hash: caaf9...989 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Herr Heftig Skrevet 2. mai 2014 #9 Del Skrevet 2. mai 2014 Omtrent 4 ganger så vanskelig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
cppdude Skrevet 2. mai 2014 #10 Del Skrevet 2. mai 2014 Jeg gikk ut med 2.8 i snitt på VGS. Etter mange år med alderspoeng, militærpoeng, realfagspoeng, så fikk jeg nok til å studere siv. ing...jeg har rundt C/B i snitt. Så for min del, så var VGS mye hardere enn Universitet. Har nok mye med at jeg modnet, og faktisk fikk studere noe jeg var interessert i. 90% av fagene på VGS var bare svada, føltes det ut som da i alle fall. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2014 #11 Del Skrevet 2. mai 2014 Det er mye vanskeligere, men du må ikke undervurdere egen utvikling! Så lenge du jobber jevnt, så vil du kunne takle det like fint som du taklet VGS nå. I tillegg velger jo de fleste noe de har interesse for og slipper de fagene man ikke liker. Det hjelper også.Anonymous poster hash: 03da2...f1f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. mai 2014 #12 Del Skrevet 2. mai 2014 Det kommer an på, som nevnt over. Men generelt er det en del vanskeligere. Noen høgskoler har mindre klasser, mer oppfølging osv., enn det som er på universitetene, hvor man gjerne blir overlatt til seg selv, med unntak av et par seminarer. Det blir viktigere med selvdisiplin og evne til å drøfte og argumentere, overholde frister og formelle krav, skaffe seg informasjon selv. Har studert tre forskjellige ting så langt. For å få A og B i karakterer må du lære deg å drøfte, argumentere, eller i puggefag finne ut hva som er viktigst, lese måloppnåelse for faget, se på tidligere eksamener. Be om begrunnelse for karakterene dine. Anonymous poster hash: 6d5b7...20a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Leo Nardo Skrevet 2. mai 2014 #13 Del Skrevet 2. mai 2014 Det er mulig det er fordi min intellektuelle kapasitet vokser eksponensielt og at jeg nå faktisk interesserer meg for å lære, men jeg opplever ikke det jeg studerer nå som særlig vanskeligere enn VGS. Har A i snitt og har i perioder jobbet 150% ved siden av studiene, men har også brukt en god del tid på studiene i perioder. En god del. Så, en god del arbeidsmengde, men ikke særlig høyt nivå. Skal kanskje over på et annet studie neste år som jeg vet vil være betydelig vanskeligere, så det har mye med hva man studerer også. Generelt er den største forskjellen fra VGS og høyere utdanning er at man på sistnevnte blir mer overlatt til seg selv. I mange fag er det kun eksamen som teller. Lite obligatorisk oppmøte. Etc. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ciegus Skrevet 3. mai 2014 #14 Del Skrevet 3. mai 2014 Det er jo vanskeligere, men samtidig mye enklere å oppnå en A enn en sekser på vgs. På vgs måtte du ha tilnærmet 100% rett, her jeg studerer nå holder det med 90% for å få en A, og det er ganske vanlig. Dette er i fag der det finnes en fasit, da, det gjør det jo ikke alltid. Jeg fikk gode karakterer på vgs, og har nesten bare Aer nå. Studier er mer krevende, og krever større innsats, men har man gode vaner fra vgs vil man klare seg greit. Som regel. Det er jo store variasjoner fra studie til studie. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mai 2014 #15 Del Skrevet 3. mai 2014 Jeg synes definitivt det var lettere å få seksere på videregående enn på studiet mitt. I løpet av tre år har jeg fått A i ex.phil (uten å legge noe særlig innsats i det) og ellers kun vært "veldig nært A" på en del eksamener, men aldri fått det. Har B i snitt. Pensum på mitt studium har langt større arbeidsmengde og er mer krevende enn det jeg hadde på videregående (studiespesialisering med realfag). Kjemi- og fysikkbøkene mine fra videregående kunne jeg nærmest slukt som sengelektyre nå. Jeg gikk ut fra videregående med karaktersnitt på 5,4 (ikke inkludert realfagspoeng). Vil tro at hvor vanskelig det er å få A/B avhenger veldig av hva man studerer og hvem man studerer sammen med. På mitt studium er det høye poenggrenser for å komme inn, men likevel har man en tilnærmet normalfordeling av karakterene. Når veldig mange jobber veldig hardt med studiene, så sier det seg selv at det krever litt å få A (og B, også). Det ville nok vært lettere på et studium hvor poenggrensen er 35 poeng og gjennomsnittlig tidsbruk er 15 timer i uka (mot 40 timer på mitt studium). Videre tror jeg en del naturvitenskapelige fag krever mer enn "fag der det ikke er en bestemt fasit". Sistnevnte type er nok mindre arbeidskrevende hvis man har anlegg for å skrive og argumentere godt. Det er vel også forskjell på skoleeksamen kontra hjemmeeksamen, men det er mulig at det kun er lettere å stå på hjemmeeksamen, ikke å få A/B... For de av oss som hater pugging, men som er veldig flinke så lenge man har hjelpemidler tilgjengelig, så vil det sannsynligvis være lettere å få A på fag hvor alle trykte og skrevne hjelpemidler er tilgjengelig. Sånn er det vel forresten på vgs-eksamener nå? Det eneste hjelpemidlet jeg har hatt på mine universitetseksamener er en enkel kalkulator. Tror det er ganske vanlig at det første semesteret eller året er lettere enn de påfølgende på mange studier, selv om det ikke føles sånn når man er fersk student... Anonymous poster hash: 39650...5cf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zilas Skrevet 3. mai 2014 #16 Del Skrevet 3. mai 2014 Jeg synes det var mye vanskeligere, samtidig var det en helt annen måte å bli vurdert på. Har gått statsvitenskap, og der var forskjellen størst mellom bachelor og master. Du må være ganske god til å skrive for å få A.. Mange av vennene mine som har gått 5 år uten å få én A. Jeg har fått to tror jeg.. og du må være jævlig flink for å få det + flaks med oppgaven på eksamen. B er ikke så vanskelig, men siden de fleste eksamner i stor grad er normalfordelt vil det alltid være veldig få som får A Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mai 2014 #17 Del Skrevet 3. mai 2014 Det kan ikke sammenlignes. Kravene på universitet er mye høye, iallefall i utlandet, kanskje ikke i Norge siden Norske universitetene er langt nede på listene... Anonymous poster hash: b4475...402 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mai 2014 #18 Del Skrevet 3. mai 2014 Jeg synes bachelor var relativt greit når det gjaldt lesemengde. Men vanskeligere å oppnå gode karakterer. På masternivå synes jeg det er ekstremt tøft. Uoverkommelig å komme seg gjennom alt av pensumlitteratur, så man må begynne å prioritere.Anonymous poster hash: 5119a...848 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mai 2014 #19 Del Skrevet 3. mai 2014 Det kan ikke sammenlignes. Kravene på universitet er mye høye, iallefall i utlandet, kanskje ikke i Norge siden Norske universitetene er langt nede på listene... Anonymous poster hash: b4475...402 Langt nede på listene? Ifølge THES - QS World University Rankings så er UiO det 89. beste universitetet i verden. UiO kommer før Dartmout College - en såkalt Ivy League-skole. Bergen er på 159. plass. Jeg vil ikke si at det er langt nede på listene. Universitetene i Norge havner litt lenger ned ifølge Times Higher Education, men UiO, NTNU, UiB og UiT er på listen over de 400 beste universitetene i verden. Det er veldig mye variasjon innad i f.eks USA. Noen av universitetene i Norge er rangert høyere enn flere av universitetene i USA. Likevel er det også flere universiteter i USA som er rangert høyere enn Norges universiteter. Hva er det du baserer uttalelsen din på? Anonymous poster hash: d89ef...475 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. mai 2014 #20 Del Skrevet 3. mai 2014 Langt nede på listene? Ifølge THES - QS World University Rankings så er UiO det 89. beste universitetet i verden. UiO kommer før Dartmout College - en såkalt Ivy League-skole. Bergen er på 159. plass. Jeg vil ikke si at det er langt nede på listene. Universitetene i Norge havner litt lenger ned ifølge Times Higher Education, men UiO, NTNU, UiB og UiT er på listen over de 400 beste universitetene i verden. Det er veldig mye variasjon innad i f.eks USA. Noen av universitetene i Norge er rangert høyere enn flere av universitetene i USA. Likevel er det også flere universiteter i USA som er rangert høyere enn Norges universiteter. Hva er det du baserer uttalelsen din på? Anonymous poster hash: d89ef...475 Og ifølge en liste fra Shanghai (http://www.shanghairanking.com/ARWU2013.html) så er UiO på 69. plass. Alle (UiO, NTNU, UiB og UiT) er på listen over verdens 500. beste universiteter. Anonymous poster hash: d89ef...475 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå