AnonymBruker Skrevet 29. april 2014 #1 Skrevet 29. april 2014 Jeg trenger forslag til middag til jentefest. Vi er ca. 12 jenter rundt 25-30 år. I gruppen er der glutenallergi, laktoseintoleranse, nøtteallergi og tomatallergi, samt flere som ikke liker sjømat. Vi har ikke mulighet til å lage noe på forhånd, vi har ikke all verdens tid til matlaging og det bør ikke være alt for dyrt, samtidig som det gjerne skal være litt fancy. Noen forslag?Anonymous poster hash: 645f4...134
Madelene B Skrevet 29. april 2014 #2 Skrevet 29. april 2014 (endret) Taco Det kan både være fancy og slafsete ! Endret 29. april 2014 av Madelene B
Gjest Nanne70 Skrevet 29. april 2014 #4 Skrevet 29. april 2014 Hvor fancy skal det være, da? Om dere går sammen om maten, kan jo alle lage en tapasrett å ta med, da er det enkelt å tilgodese alle behov. Behøver ikke bli dyrt, heller. Eller hva med denne: http://www.glutenogmelkefri.com/2011/04/baconsurret-indrefilet-av-svin.html En nydelig, klassisk risotto er kanskje også en mulighet? Parmesanost inneholder så og si ikke laktose og burde derfor kunne spises av laktoseintolerante. Bruk melkefritt smør, så er den saken grei
AnonymBruker Skrevet 30. april 2014 #5 Skrevet 30. april 2014 Takk for forslag Vi har veldig lyst på tapas, men som sagt kan vi ikke lage noe på forhånd og å lage det på dagen tar for lang tid. Vi skal på hyttetur og reiser rett etter jobb fredag, middager er på lørdagen, derfor går det ikke. Taco blir for hverdagslig. Svinefilet er under vurdering, men hvilket tilbehør evt? Risotto har jeg aldri prøvd å lage før, så tror ikke dette er helt rette anledningen Flere forslag?Anonymous poster hash: 645f4...134
Surriball Skrevet 30. april 2014 #6 Skrevet 30. april 2014 Tapas/kurvfest høres perfekt ut! Bare husk å merke rettene godt med hva som er oppi (evt. hva den er fri for)
andy capp Skrevet 30. april 2014 #7 Skrevet 30. april 2014 Høres ut som et klassisk opplegg for spekemat med tilbehør slik at alle finner noe de kan spise sammen med spekematen. 1
AnonymBruker Skrevet 30. april 2014 #8 Skrevet 30. april 2014 Jeg har foreslått spekemat, men ble nedstemt. Og det funker fortsatt ikke at folk kan ta med seg retter...Anonymous poster hash: 645f4...134
Gjest Nanne70 Skrevet 30. april 2014 #9 Skrevet 30. april 2014 Mye tapasmat kan kjøpes ferdig, og er ikke spesielt dyr, f.eks. Parmaskinke Krydrede kjøttboller Tapenade Aïoli Manchego eller annen ost for de som liker og/eller kan spise det Fetaostfylte små paprikaer Focaccia Potetbåter Salat Cherrytomater Krydrede kyllingvinger Focaccia kan du jo også bake selv noen dager i forveien, fryse ned og varme i stekeovnen før servering. Potetbåter (Patatas Bravas) tar heller ikke lang tid å lage selv, og
AnonymBruker Skrevet 30. april 2014 #10 Skrevet 30. april 2014 Mye tapasmat kan kjøpes ferdig, og er ikke spesielt dyr, f.eks. Parmaskinke Krydrede kjøttboller Tapenade Aïoli Manchego eller annen ost for de som liker og/eller kan spise det Fetaostfylte små paprikaer Focaccia Potetbåter Salat Cherrytomater Krydrede kyllingvinger Focaccia kan du jo også bake selv noen dager i forveien, fryse ned og varme i stekeovnen før servering. Potetbåter (Patatas Bravas) tar heller ikke lang tid å lage selv, og TS skal på hyttetur! Hun kan ikke bare i forveien, fryse ned og varme i stekeovn. Er det ingen som leser tråder før de svarer lenger? Og utover det: Tapas er mye mer tidkrevende og logistikkmessig anstrengende enn hva som helst annet, særlig når man er mange. Selv om man kjøper endel ferdig. TS: Det enkleste vil etter min mening være en form for gryte som kan koke lenge og passe seg selv, feks på svak varme i stekeovnen. Feks stifado med ris til, eller lammeskanker med rødvin, kraft og småløk , med feks polenta. Eller chili con carne (hvis ikke det også blir for hverdagslig). Eller en form for curry av kylling eller lam, med ris til. Hvis det skal gå raskere: Helstekt oksefilet, saltkokte amandines, asparges og aïoli. Evt også ovnsbakte tomater (sett formen i ovnen mens oksefileten ettersteker). Det blir dyrere, da, men dere kan jo gå for frossen importert (brasiliansk?) oksefilet for å få prisen ned? Både billig, raskt/enkelt og fancy er ikke helt lett. Anonymous poster hash: c42e4...a5e
Gjest Nanne70 Skrevet 30. april 2014 #11 Skrevet 30. april 2014 TS skal på hyttetur! Hun kan ikke bare i forveien, fryse ned og varme i stekeovn. Er det ingen som leser tråder før de svarer lenger? Og utover det: Tapas er mye mer tidkrevende og logistikkmessig anstrengende enn hva som helst annet, særlig når man er mange. Selv om man kjøper endel ferdig. TS: Det enkleste vil etter min mening være en form for gryte som kan koke lenge og passe seg selv, feks på svak varme i stekeovnen. Feks stifado med ris til, eller lammeskanker med rødvin, kraft og småløk , med feks polenta. Eller chili con carne (hvis ikke det også blir for hverdagslig). Eller en form for curry av kylling eller lam, med ris til. Hvis det skal gå raskere: Helstekt oksefilet, saltkokte amandines, asparges og aïoli. Evt også ovnsbakte tomater (sett formen i ovnen mens oksefileten ettersteker). Det blir dyrere, da, men dere kan jo gå for frossen importert (brasiliansk?) oksefilet for å få prisen ned? Både billig, raskt/enkelt og fancy er ikke helt lett. Anonymous poster hash: c42e4...a5e Oi, vet du at akkurat det gikk meg faktisk hus forbi! Da blir det selvsagt ikke spesielt praktisk med tapas
AnonymBruker Skrevet 30. april 2014 #12 Skrevet 30. april 2014 Kjøtt, poteter og salat? Sånn passelig hytteturfancy:) Altså kjøtt etter ønske (surr bacon rundt kyllingfileten, så har dere litt mer festlig, men rimelig kjøtt). Lag en litt mer "fancy" blandet salat med noen gode salattyper, og kanskje litt mango eller druer oppi? Saus kan lages uten meljevning og på laktosefri fløte eller melk, i går lagde jeg en spise-ut-av-kjøleskapet-saus på løk, hvitløk, paprika og selleri som jeg først svettet i litt olje, deretter kokte mørt i noen dl kyllingbuljong, moste med stavmixer og blandet med laktosefri fløte. Kjempegodt og enkelt. Den fikk en fin, fyldig konsistens. Poteter kan lages på alle mulige måter, alt etter hva slags utstyr dere har for hånden. Skikkelig salte småpoteter er veldig godt. Anonymous poster hash: 6faf5...375
happiest Skrevet 30. april 2014 #13 Skrevet 30. april 2014 Jeg ville gått for noe enkelt. Feks. hjemmelaget pizza (glutenfri bunn), og aller helst hjemmelaget tynn, italiensk bunn! Kan gjøre fyllet litt mer fancy med mozarella, parmaskinke, fetaost, rucolla, tomat (lage en del uten). Har hørt om hvit pizza (vet ikke helt hva det er, men det er vel uten tomatsaus). Og pizza kan man tilpasse alle Lag flere pizzaer med ulikt type fyll!
AnonymBruker Skrevet 1. mai 2014 #14 Skrevet 1. mai 2014 Takk for alle forslag. Vi har endt opp med baconsurret svinefilet med amadinepoteter og så ser vi hvilke grønnsaker vi finner i butikken når vi handler Ps: hvit pizza er med saus av creme fraiche istedenfor tomat TsAnonymous poster hash: 645f4...134
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå