Iset Skrevet 9. juni 2004 #1 Del Skrevet 9. juni 2004 Jeg blir overrasket hver gang jeg hører dette: "Så fort du går tilbake til vanlig kost, legger du på deg alt igjen". Denne setningen blir ofte bruke spesielt om dietter ala Lindberg og Atkins. Men hva er VANLIG kost? Og hvorfor legger man på seg? Jo fordi den såkalte "vanlige" kosten er fetende, det er jo nettopp derfor personen har lagt på seg. Så hvorfor skulle denne personen gå tilbake til "normal" kost igjen etter en "kur"? Både Atkins og Lindberg er ikke kortvarige kurer, men omlegging av kosten permanent. Det er jo alle seriøse dietter. Grete Roede også, klart man ikke kan gå tilbake til sitt gamle kosthold etter et Grete Roede kurs!?!?! Da vil man jo ese ut igjen. Jeg skriver muligens litt klønete, men jeg håper dere skjønner hva jeg vil frem til her!?! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Morild Skrevet 9. juni 2004 #2 Del Skrevet 9. juni 2004 Synes du har et godt poeng, Iset. Det er jo nettopp det gamle kostholdet som gjorde at man begynte å slanke seg, selvfølgelig kan man ikke vende tilbake til det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ethereal Skrevet 9. juni 2004 #3 Del Skrevet 9. juni 2004 Jeg synes du beskrev det på en glimrende måte, jeg. Og selvsagt er jeg enig... Det folk regner som "vanlig" norsk kost er ofte ganske usunn; mye raske karbohydrater og mettet fett. I tillegg har mange laget seg den forestillingen at man på liv og død må ha noe å gnafse på, for eksempel foran TVen, "når vi skal kose oss". Dessuten hadde mange hatt godt av å analysere grunnene til at de spiser; kanskje er man ikke egentlig sulten, men spiser av gammel vane? (jeg jobber med saken selv, øver kroppen min på å bli sulten). Vi lever av å spise, ikke FOR å spise. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest TomKrus Skrevet 9. juni 2004 #4 Del Skrevet 9. juni 2004 I tillegg har mange laget seg den forestillingen at man på liv og død må ha noe å gnafse på, for eksempel foran TVen, "når vi skal kose oss". [...] Vi lever av å spise, ikke FOR å spise. Nåja, det er da fortsatt mye kos og kultur i god mat. Det er mye i livet vi egentlig ikke trenger, men som likevel er med på å bidra til økt trivsel. Regner med at du ikke har det samme synet på sex..? for strengt tatt så er det jo for reproduksjonens del vi gjør det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mathias Skrevet 9. juni 2004 #5 Del Skrevet 9. juni 2004 Den viktigste grunnen kanskje er vel at man har spist for lite i forhold til det man trenger. Kroppen går inn i sparemodus og gjør alt for å slippe det en gang til.. Derfor vil den lagre et solid depo til neste gang den opplever energitørke... Lindberg har vel ingen kort diett, men oppfordrer til varig omlegging for de som trenger det. Han sier at ikke alle trenger hans diett. Dett er viktig... Noen har kroppskjemi som krever mye proteiner, andre fett atter andre karbo. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ethereal Skrevet 9. juni 2004 #6 Del Skrevet 9. juni 2004 Regner med at du ikke har det samme synet på sex..? for strengt tatt så er det jo for reproduksjonens del vi gjør det Hehe, nå kan du gjette.... Mitt syn gjelder kun for det tilfellet som beskrives i øyeblikket, som god vitenskapsmann burde du vite bedre enn å overgeneralisere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Turi Skrevet 9. juni 2004 #7 Del Skrevet 9. juni 2004 Det folk regner som "vanlig" norsk kost er ofte ganske usunn; mye raske karbohydrater og mettet fett. Er den det? Er norsk kost virkelig usunn? Eller er den bare slik at vi ikke blir ultraslanke av den? Jeg passer som regel vekten selv, og har i perioder kuttet ned på karbo etc. Men i forbindelse med ammeperiode, må jeg spise sunt nå for å lage nok god og næringsrik melk. Så jeg spiser brød med brunost, gulost, makrellitomat, leverpostei, poteter og kjøttkaker etc. etc. For meg "god norsk kost". Og gjett hva? Jeg har aldri følt meg sunnere, og alle legetester viser at jeg er langt sunnere enn når jeg lever "normalt" med jobb og "slankemat". Men jeg veier 5 kilo mer enn tidligere - uten at det egentlig er det minste usunt - det er bare ikke helt etter dagens kvinneideal. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 9. juni 2004 #8 Del Skrevet 9. juni 2004 Er den det? Er norsk kost virkelig usunn? Eller er den bare slik at vi ikke blir ultraslanke av den? Den norske kosten i seg selv er ikke usunn. Verre er det med alt det som har kommet fra andre land: pizza, brusen, hamburgerne, pommes friten, for ikke å nevne alt det syntetiske godteriet. Hvis dette er hva et kosthold består av, ja da går man opp i vekt med en gang man faller tilbake til "vanlig kost". Men hvis man derimot spiser sunt fra før av, ser jeg ingen grunn til at man legger på seg, så lenge man ikke reduserer aktivitetsnivået. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 9. juni 2004 #9 Del Skrevet 9. juni 2004 Syns du sa det bra jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleSol Skrevet 9. juni 2004 #10 Del Skrevet 9. juni 2004 Jippi ! Endelig noen som har forstått det 8) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Naixin Skrevet 9. juni 2004 #11 Del Skrevet 9. juni 2004 Helt enig! Det hele koker egentlig ned til: Du skal ikke slanke deg men slutte å spise det som feter deg! Tror man at man kan fortsette å spise mat som feter deg etter endt slankeperiode, ja, da må man tenke seg om. Det er ikke kurene det er noe feil med, men holdningen til mat hos de dette skjer med. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 10. juni 2004 #12 Del Skrevet 10. juni 2004 Den viktigste grunnen kanskje er vel at man har spist for lite i forhold til det man trenger. Kroppen går inn i sparemodus og gjør alt for å slippe det en gang til.. Derfor vil den lagre et solid depo til neste gang den opplever energitørke... Lindberg har vel ingen kort diett, men oppfordrer til varig omlegging for de som trenger det. Han sier at ikke alle trenger hans diett. Dett er viktig... Noen har kroppskjemi som krever mye proteiner, andre fett atter andre karbo. Slanker man seg langsomt og fornuftig går ikke kroppen i noe særlig sparemodus.Det som virkelig spiller noen rolle er at jo lettere man er jo mindre kalorier trenger man pr.dag. Om man slanker seg 20 kg vil man kunne spise vesentlig mye mindre for å holde den nye vekta enn før. Å holde vekta har ikke bare med hva man spiser-du kan leve så sunt du bare vil, men spiser du for mye går du opp i vekt uansett. Noe av det aller viktigste er å endre måten vi bruker mat på.Som Etheral nevnte, vi lever av å spise, ikke for å¨spise.Vi lever i dag i et overflodssamfunn der vi kan tillate oss å bruke mat til alt mulig-ikke bare for å mette, men for å kose oss, for å trøste oss, når vi kjeder oss..beklager, men om man har lett for å legge på seg kan man ikke tillate seg dette i noen særlig grad.Selvsagt skal man kose seg med mat, og det er lov å "fråtse" litt i blant, men hverdagsvanene må endres.Og det går an å kose seg med mat uten å nødvendigvis spise til man ikke kan gå. Ang.det norske kostholdet er det ikke spesielt sunt.Vi baserer kostholdet på 2-3 brødmåltider om dagen og poteter/pasta/ris til kvelds.Det kan lett bli for mye karbohydrater (spesielt raske)i forhold til proteiner.En vanlig norsk matpakke består ofte av f.eks kneippbrød (som så og si er loff) og syltetøy, altså masse raske karbohydrater og null proteiner-elendig fra et slankesynspunkt.Vi har også adoptert en masse dårlige vaner fra utlandet-grandiosa og digre muffins (utrolig hvor populære muffins har blitt de siste årene).Wienerbrød og hveteboller er heller ikke gode vaner, men desverre en del av kostholdet for mange.Ser vi på kostholdet i f.eks Frankrike inneholder det betraktelig mindre brødmat og mye mer proteiner (dog også mer fett) Og de har langt ifra så store problemer med overvekt som oss. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest La boheme ikke innlogget Skrevet 10. juni 2004 #13 Del Skrevet 10. juni 2004 Den viktigste grunnen kanskje er vel at man har spist for lite i forhold til det man trenger. Kroppen går inn i sparemodus og gjør alt for å slippe det en gang til.. Derfor vil den lagre et solid depo til neste gang den opplever energitørke... Lindberg har vel ingen kort diett, men oppfordrer til varig omlegging for de som trenger det. Han sier at ikke alle trenger hans diett. Dett er viktig... Noen har kroppskjemi som krever mye proteiner, andre fett atter andre karbo. Slanker man seg langsomt og fornuftig går ikke kroppen i noe særlig sparemodus.Det som virkelig spiller noen rolle er at jo lettere man er jo mindre kalorier trenger man pr.dag. Om man slanker seg 20 kg vil man kunne spise vesentlig mye mindre for å holde den nye vekta enn før. Å holde vekta har ikke bare med hva man spiser-du kan leve så sunt du bare vil, men spiser du for mye går du opp i vekt uansett. Noe av det aller viktigste er å endre måten vi bruker mat på.Som Etheral nevnte, vi lever av å spise, ikke for å¨spise.Vi lever i dag i et overflodssamfunn der vi kan tillate oss å bruke mat til alt mulig-ikke bare for å mette, men for å kose oss, for å trøste oss, når vi kjeder oss..beklager, men om man har lett for å legge på seg kan man ikke tillate seg dette i noen særlig grad.Selvsagt skal man kose seg med mat, og det er lov å "fråtse" litt i blant, men hverdagsvanene må endres.Og det går an å kose seg med mat uten å nødvendigvis spise til man ikke kan gå. Ang.det norske kostholdet er det ikke spesielt sunt.Vi baserer kostholdet på 2-3 brødmåltider om dagen og poteter/pasta/ris til kvelds.Det kan lett bli for mye karbohydrater (spesielt raske)i forhold til proteiner.En vanlig norsk matpakke består ofte av f.eks kneippbrød (som så og si er loff) og syltetøy, altså masse raske karbohydrater og null proteiner-elendig fra et slankesynspunkt.Vi har også adoptert en masse dårlige vaner fra utlandet-grandiosa og digre muffins (utrolig hvor populære muffins har blitt de siste årene).Wienerbrød og hveteboller er heller ikke gode vaner, men desverre en del av kostholdet for mange.Ser vi på kostholdet i f.eks Frankrike inneholder det betraktelig mindre brødmat og mye mer proteiner (dog også mer fett) Og de har langt ifra så store problemer med overvekt som oss. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest La boheme ikke innlogget Skrevet 10. juni 2004 #14 Del Skrevet 10. juni 2004 Den viktigste grunnen kanskje er vel at man har spist for lite i forhold til det man trenger. Kroppen går inn i sparemodus og gjør alt for å slippe det en gang til.. Derfor vil den lagre et solid depo til neste gang den opplever energitørke... Lindberg har vel ingen kort diett, men oppfordrer til varig omlegging for de som trenger det. Han sier at ikke alle trenger hans diett. Dett er viktig... Noen har kroppskjemi som krever mye proteiner, andre fett atter andre karbo. Slanker man seg langsomt og fornuftig går ikke kroppen i noe særlig sparemodus.Det som virkelig spiller noen rolle er at jo lettere man er jo mindre kalorier trenger man pr.dag. Om man slanker seg 20 kg vil man kunne spise vesentlig mye mindre for å holde den nye vekta enn før. Å holde vekta har ikke bare med hva man spiser-du kan leve så sunt du bare vil, men spiser du for mye går du opp i vekt uansett. Noe av det aller viktigste er å endre måten vi bruker mat på.Som Etheral nevnte, vi lever av å spise, ikke for å¨spise.Vi lever i dag i et overflodssamfunn der vi kan tillate oss å bruke mat til alt mulig-ikke bare for å mette, men for å kose oss, for å trøste oss, når vi kjeder oss..beklager, men om man har lett for å legge på seg kan man ikke tillate seg dette i noen særlig grad.Selvsagt skal man kose seg med mat, og det er lov å "fråtse" litt i blant, men hverdagsvanene må endres.Og det går an å kose seg med mat uten å nødvendigvis spise til man ikke kan gå. Ang.det norske kostholdet er det ikke spesielt sunt.Vi baserer kostholdet på 2-3 brødmåltider om dagen og poteter/pasta/ris til kvelds.Det kan lett bli for mye karbohydrater (spesielt raske)i forhold til proteiner.En vanlig norsk matpakke består ofte av f.eks kneippbrød (som så og si er loff) og syltetøy, altså masse raske karbohydrater og null proteiner-elendig fra et slankesynspunkt.Vi har også adoptert en masse dårlige vaner fra utlandet-grandiosa og digre muffins (utrolig hvor populære muffins har blitt de siste årene).Wienerbrød og hveteboller er heller ikke gode vaner, men desverre en del av kostholdet for mange.Ser vi på kostholdet i f.eks Frankrike inneholder det betraktelig mindre brødmat og mye mer proteiner (dog også mer fett) Og de har langt ifra så store problemer med overvekt som oss. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest La boheme ikke innlogget Skrevet 10. juni 2004 #15 Del Skrevet 10. juni 2004 Ooops.. :oops: *klønete* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 10. juni 2004 #16 Del Skrevet 10. juni 2004 Bra skrevet la Boheme. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fraggel Skrevet 10. juni 2004 #17 Del Skrevet 10. juni 2004 Jeg blir overrasket hver gang jeg hører dette: "Så fort du går tilbake til vanlig kost' date=' legger du på deg alt igjen".[/quote'] Jeg snakker ofte om det der. De jeg sikter til, er selvsagt dem som bruker dietter som kun kan følges over et kort tidsrom, nettopp fordi det ikke er mulig/vanskelig/direkte usunt å spise slik "for bestandig". Et kosthold som er lagt opp riktig, er det selvsagt ikke noe problem med - men det er det da vel ingen som mener heller? Du må jo skille på ulike typer dietter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Iset Skrevet 12. juni 2004 Forfatter #18 Del Skrevet 12. juni 2004 Jeg snakker ofte om det der. De jeg sikter til, er selvsagt dem som bruker dietter som kun kan følges over et kort tidsrom, nettopp fordi det ikke er mulig/vanskelig/direkte usunt å spise slik "for bestandig". Et kosthold som er lagt opp riktig, er det selvsagt ikke noe problem med - men det er det da vel ingen som mener heller? Du må jo skille på ulike typer dietter. Ja men det er oftest i forbindelse med feks Atkins og Lindberg jeg hører dette, og det er jo faktisk ikke kortvarige slankekurer, men en OMLEGGING av kosten det også. Det mange misforstår med Atkins feks, er at de tror man skal spise kun fett og proteiner og ingen karbohydrater, og at man skal gjøre det hele tiden. Ddet er feil. Man skal under ingen omstendighet ha mindre enn 20 gram karbo daglig de første to ukene, og så skal man øke, ofte til 100 gram daglig, men som regel rundt 50 gram. Det er endel, dersom man inntar det i form av grønnsaker. Dessuten skal man etter de to første ukene kutte ned på fettet og øke antallet karbo, og man kan begynne å spise rug sprø/fiberrik og litt belgfrukter. Så Atkins er ganske likt Lindberg. Men nå sklir det helt ut her, denne tråden skulle jo ikke være en avhandling om Atkins hehe. Men jeg følte bare for å skrive det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå