Gå til innhold

OST - hvilken smaker best og sammen med hva?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg kjøpte en ost idag, sånn type hvit utenpå og myk inni, fransk tror jeg. Sammen med grønne druer ble det ikke så verst. Men jeg er blank på dette med ost og sånt, så hvilke oster smaker best og hva slags tilbehør er vanlig?

Jeg liker ikke gammelost og blåmuggost (?) så jeg håper dere har gode forslag her :)

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Den osten kan også varmes i ovn, og serveres med syltetøy :)



Anonymous poster hash: ec43d...883
Skrevet

Den osten kan også varmes i ovn, og serveres med syltetøy :)

Anonymous poster hash: ec43d...883

Går det? Oi :) Hva slags syltetøy og hvordan smaker det?

AnonymBruker
Skrevet

Det gjør det.Legg osten i en ildfast form,sett ovnen på 175 grader i rundt 10 min.litt.Da smelter den noe,og bli "fløyelsmyk". Egentlig alt syltetøy.Kommer ann på hva du preferer. Søstra mi f.eks liker bringebær,mens mamma er mer fan av fiken.



Anonymous poster hash: ec43d...883
Skrevet

Det gjør det.Legg osten i en ildfast form,sett ovnen på 175 grader i rundt 10 min.litt.Da smelter den noe,og bli "fløyelsmyk". Egentlig alt syltetøy.Kommer ann på hva du preferer. Søstra mi f.eks liker bringebær,mens mamma er mer fan av fiken.

Anonymous poster hash: ec43d...883

Takk for tips! :)

Skrevet (endret)

Hvit utenpå og myk inni kan være ganske mange ulike oster, men brie og camembert er jo ganske vanlige oster av den typen. Det finnes mange ulike av dem, selv foretrekker jeg en godt moden brie de maux. Da har den ikke en litt hardere kjerne og smaker mindre asparges.

Om blåmugg blir for hardt, funker den fint med fikensyltetøy, men jeg liker ikke det spesielt godt til hvite muggoster. Smak og behag. Det finnes også blåmuggostekjeks med fiken i, jeg er ikke så begeistret for disse, men vet om flere som liker dem.

Du har sikkert samkt parmesan? Det går jo an å kjøre litt fønki, harde oster også, som manchego i biter. Kan funke fint til tapas f.eks.

Jeg synes forøvrig oster lagd på geitemelk er godt, av typen chevre, men har også smakt en god brie lagd på geitemelk. Det blir jo noe strammere, men du kan fjerne litt av brodden ved å ha noe søtt til. Jeg elsker hvit, søt portvin til.

Ost er godt :)

Endret av rouge noir
AnonymBruker
Skrevet

Eh..



Anonymous poster hash: 12de8...422
AnonymBruker
Skrevet

Synes ost og kjeks er godt :) Spesielt ritz, ost og druer.



Anonymous poster hash: 59881...47f
AnonymBruker
Skrevet

Jeg liker ost på kjeks med postvin ved siden av. Kapteinkjeks er veldig fine å bruke til franske oster. Jeg kan anbefale oster som Chaumes, Brie, Camembert, og Saint Albray :)



Anonymous poster hash: dd06b...83a
AnonymBruker
Skrevet

**portvin, selvfølgelig



Anonymous poster hash: dd06b...83a
Skrevet

Hvit utenpå og myk inni kan være ganske mange ulike oster, men brie og camembert er jo ganske vanlige oster av den typen. Det finnes mange ulike av dem, selv foretrekker jeg en godt, moden brie de maux. Da har den ikke en litt hardere kjerne og smaker mindre asparges.

Om blåmugg blir for hardt, funker den fint med fikensyltetøy, men jeg liker ikke det spesielt godt til hvite muggoster. Smak og behag. Det finnes også blåmuggostekjeks med fiken i, jeg er ikke så begeistret for disse, men vet om flere som liker dem.

Du har sikkert samkt parmesan? Det går jo an å kjøre litt fønki, harde oster også, som manchego i biter. Kan funke fint til tapas f.eks.

Jeg synes forøvrig oster lagd på geitemelk er godt, av typen chevre, men har også smakt en god brie lagd på geitemelk. Det blir jo noe strammere, men du kan fjerne litt av brodden ved å ha noe søtt til. Jeg elsker hvit, søt portvin til.

Ost er godt :)

Ja det var visst brie :) Takk for flere tips :)

Gjest Lille-pus
Skrevet

Om du kan tenke deg å forsiktig prøve en blåmuggost så anbefales varmt stilton, aprikossyltetøy og en ærverdig portvin :biggrin:

Skrevet

Om du kan tenke deg å forsiktig prøve en blåmuggost så anbefales varmt stilton, aprikossyltetøy og en ærverdig portvin :biggrin:

Jeg klarer ikke lukten dessverre :fnise:

Skrevet

Jeg er glad i Chaumes. Når jeg lager burgere så legger jeg alltid noen skiver på toppen, da har jeg gjerne også sopp f.eks der. Hmm.. hvordan man skal beskrive Chaumes. Det er litt vanskelig å beskrive den. Myk, litt salt og ganske mild (ihvertfall for meg).

Skrevet

Jeg er glad i Chaumes. Når jeg lager burgere så legger jeg alltid noen skiver på toppen, da har jeg gjerne også sopp f.eks der. Hmm.. hvordan man skal beskrive Chaumes. Det er litt vanskelig å beskrive den. Myk, litt salt og ganske mild (ihvertfall for meg).

Å nei nå fikk jeg lyst på hamburger... :bond: Chaumes er notert :sikle:

  • Liker 1
Gjest rådyr
Skrevet

Brie (og blåmuggost) er også digg sammen med honning, valnøtter og god parma- eller spekeskinke :)

Spisspaprika er også godt om du vil ha annet enn druer.

  • Liker 1
Gjest gjest17
Skrevet

Sånn honning med valnøtter i er kjempegodt til ost, fks manchego. Litt bringebærsyltetøy er også godt til.

:-)

Skrevet

Brie kan brukes til masse!

På rundstykke med salami/god skinke og kanskje litt pesto

På kjeks med syltetøy/honning med valnøtter

Sammen med eple/pære

Og sammen med kjøtt....ikke prøvd selv, men har hørt at det går an å snite feks kylling og fylle med brie

Også er det jo noen oster som kan brukes i saus!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...