Gå til innhold

Har du noen Fedon oppskrifter å anbefale?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er på jakt etter gode Fedon oppskrifter eller andre slanke oppskrifter!

Skrevet

Atkins sjokoladekake

6 egg

8 ss smør

1 ts vaniljeekstrakt

2 ss vann

100 g usøtet sjokolade (cavalier eller 85%)

2 ss kakao

ca ¾ kopp søtningsstoff

1 toppet ts bakepulver

Smelt sjokolade, smør og vann i bolle i vannbad. Avkjøl, og ha i 1/4 kopp med søtstoff, kakaopulver og vaniljeekstrakt. Rør godt.

Pisk eggene til stiv eggedosis. Pisk inn resten av søtstoffet. Vend eggedosisen inn i sjokoladen. Hell i en smurt og bakepapirkledt 20-22 cm springform og stek stek midt i ovnen ved 160 grader i 40-45 minutter. Avkjøl helt i formen.

Mager lasagne (4 pers.)

½ kg tomater, delt i to

300 g karbonadedeig

2 ss tomatpuré

2 knuste hvitløksfedd

1 boks hakkede tomater

salt/pepper

6 lasagneplater

400 g mager ricotta

25 g revet ost

Legg tomatene på et stekebrett og stek ved 180 grader i 90 minutter. Fres kjøttet brunt i litt olje. Rør inn tomatpuré og la koke 25 minutter, rør av og til. Smak til med salt og pepper. Fordel 1/3 av kjøttet i bunnen av en ildfast form. Legg på lasagneplater, dekk med 1/3 av ricottaen. Legg på halvparten av tomatene og så 1/3 av til av kjøtt. Fortsett til alt er brukt opp. Avslutt med lasagneplater, ricotta og så et ostedryss. Stek ved 180 grader i 45 minutter. 1512 kcal tilsammen

Magre kalkun/eple-burgere (6 stk.)

450 g malt kalkunkjøtt

1 revet løk

50 g finhakket sopp

100 g grovrevet eple

1 ss grov sennep

50 g loffsmuler

1 vispet egg

salt/pepper

6 hamburgerbrød

4 ss eplesaus, tomat og salat til servering

Bland kalkunkjøttet med løk, sopp, eple, sennep, loffsmuler og egg. Smak til med salt og pepper. Del i 6 emner som formes til burgere. Grill 5-10 minutter på hver side og server i ristede brød med eplesaus, tomat og salat.

Skrevet

Porsjonspai (2 personer)

Bunn:

1 dl hvetemel

1 ss smør

1 ss cottage cheese

kaldt vann

Fyll:

2 skiver bacon

1 vårløk

2 terninger dypfryst lettstuet spinat

4 små brokkolibuketter

1 egg

4 ss melk

2 ss revet ost

salt

pepper

Bunn: Elt sammen mel, smør og cottage cheese til deigen. Det gjøres lettest med stavmikser eller i hurtigmikser, men også håndmikseren kan brukes. Elt inn noen dråper kaldt vann hvis deigen virker tørr. La deigen hvile i kjøleskap i minst 30 minutter. Del deigen i to og kjevle ut sirkler som passer i små porsjonsformer, 12-15 cm i diameter. Klam et matpapir ned over deigen og forstek paiskallene midt i ovnen i ca 5 minutter på 200 grader.

Fyll: Klipp baconet i terninger og sprøstek dem. La dem renne av på kjøkkenpapir. Rens og finsnitt vårløken, tin spinaten. Visp sammen egg, melk og ost og smak til med en anelse salt og pepper. Fordel bacon, vårløk, spinat og eggblanding i formene. Stek paiene videre på nederste ribbe til de er gjennomstekte og gyllne på 200 grader i 30 minutter. Server paiene varme, gjerne med en salat til.

1 porsjon gir ca. 296 kcal, 26 g fett 25 g karb.

Slankerens pai med grønnsaker (4 porsjoner)

Bunn:

60 g smør

2 dl hvetemel

100 g cottage cheese eller kesam

Fyll:

150 g brokkoli, små bunter

150 g skivet sopp

250 g finsnittet purre

3 egg

1 dl yoghurt naturell

3 dl cottage cheese

1 ts salt

¼ ts pepper

¼ ts muskat

¼ ts kajennepepper

2 ss sennep

2 dl revet lettost

Bunn: Bland raskt sammen alt til bunnen. La deigen hvile i kjøleskapet i ca.30 minutter. Kjevle ut deigen og kle så bunn og side i en smurt form. Prikk den med en gaffel. Forstek bunnen til den er sprø og gyllen på 225 grader i 10 minutter.

Fyll: Surr grønnsakene til de er blanke og soppen har "falt sammen". Bland sammen egg, yoghurt, cottage cheese og krydder. Smør sennep på paiskallet og dryss osten over. Fordel over grønnsakene og hell på eggeblandingen. Stek paien på 200 grader i 30 minutter.

Sursøt kalkun på kinesisk vis (1 person)

125 g kalkunbryst

1 ss sitronsaft

2 ss appelsinsaft

1 stilk selleri

1 fast tomat

1/3 kinakål

+ 1 ss olje

½ dl hønsebuljong

1 ts maismel

1 ss soyasaus

1 ss flytende honning

Skjær kyllingbrystet i tynne strimler. Mariner dem i sitron og appelsinsaft i 30 minutter. Skjær selleri, tomat og kinakål i små nette stykker. Varm opp oljen i smørfri stekepanne eller wok. Ta opp kalkunstrimlene, la marinaden renne av og ta vare på den. Stek kalkunen i olje til den er nesten ferdig, tilsett grønnsakene og varm dem i 2- 3 minutter. Bland hønsebuljongen med marinaden og maismelet, tilsett soyasaus og honning. Hell denne blandingen over ingrediensene i pannen og rør til sausen tykner. Serveres med jasmin ris.

Kalkun med bambusskudd (1 person)

1 ss olje

125 g kalkunfilet i strimler

1/3 kinakål skåret i strimler

50 g broccoli

75 g bambusskudd fra boks

1 ss soya saus

1ts karripulver

1 liten klype chilipulver

salt og pepper

Varm oljen i en smørefri stekepanne eller wok. Tilsett kalkunkjøttet og rørestek raskt til det er lett brunet. Krydre med salt og pepper. Tilsett broccoli kål og et par spiseskjeer fra kraften fra bambusskuddene. Rørestrek i fem minutter. Tilsett bambusskudd, soyasaus, karripulver, chilipulver og bland godt. Stek på middels varme i 10 minutter. Servers straks med kokt ris.

Chili con carne (1 person)

½ ss olivenolje

80 g karbonadedeig

½ løk hakket

½ paprika, hakket

½ boks tomatbønner

salt og litt chilipulver

Varm oljen i en gryte og brun karbonade deigen til den smuldrer seg. Ha i løk og paprika og la det surre i 10 minutter. Tilsett bønner og smak til med salt og chilipulver. Serveres med kokt ris.

Balsamert Laks

100 g laksefilet

1 gulrot

¼ squash

75 g brokkoli

2 ts appelsin saft

salt og pepper

1 ss frisk basilikum

Skjær grønnsakene i strimler. La dem få et raskt oppkok i ca 1 minutt. Fordel grønnsakene på en aluminiumsfolie. Dryss salt, pepper og appelsinsaft over. Legg laksefileten oppå grønnsakene og ha over litt salt, pepper og basilikum før du lukker folien godt. Stek pakken i ovnen på ca 200 grader i omtrent 15 min. Serveres med poteter.

Skrevet

Takk, den sursøte kyllingen var kjempegod!

Skrevet

Linsepure, brukes som potetmos og smaker helt nydelig!!

LINSEPURE ALA FEDON LINDBERG (bare litt Iset-isert) :wink:

4 porsjoner

1,2 l vann

5 dl røde linser (de MÅ være røde, de er de eneste som "stapper" seg i konsistensen)

2 terninger buljong

1 liten hakket løk

3 fedd hvitløk (eller mer)

Salt, pepper, sitronsaft, olivenolje og ellers det krydderet du vil ha oppi.

Kok opp vann og buljong. Tilsett linser, løk og hvitløk og la det småkoke i ca 20 minutter. Kjenn at linsene er møre.

Ha i krydder (smak til).

Mos med en stavmikser til den konsistensen du vil ha. Tilsett olivenolje og ørlite sitronsaft.

Skrevet

Ikke linsetomatsuppa i all fall! Likna mer på lapskaus med ekkel konsistens da var ferdig. Smakte ikke bra. Har dermed ikke prøvd flere linse oppskrifter etterpå, men tenkte skulle prøve pureen ovenfor.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...