*M* Skrevet 8. juni 2004 #1 Skrevet 8. juni 2004 Er på jakt etter gode Fedon oppskrifter eller andre slanke oppskrifter!
Arkana Skrevet 8. juni 2004 #2 Skrevet 8. juni 2004 Atkins sjokoladekake 6 egg 8 ss smør 1 ts vaniljeekstrakt 2 ss vann 100 g usøtet sjokolade (cavalier eller 85%) 2 ss kakao ca ¾ kopp søtningsstoff 1 toppet ts bakepulver Smelt sjokolade, smør og vann i bolle i vannbad. Avkjøl, og ha i 1/4 kopp med søtstoff, kakaopulver og vaniljeekstrakt. Rør godt. Pisk eggene til stiv eggedosis. Pisk inn resten av søtstoffet. Vend eggedosisen inn i sjokoladen. Hell i en smurt og bakepapirkledt 20-22 cm springform og stek stek midt i ovnen ved 160 grader i 40-45 minutter. Avkjøl helt i formen. Mager lasagne (4 pers.) ½ kg tomater, delt i to 300 g karbonadedeig 2 ss tomatpuré 2 knuste hvitløksfedd 1 boks hakkede tomater salt/pepper 6 lasagneplater 400 g mager ricotta 25 g revet ost Legg tomatene på et stekebrett og stek ved 180 grader i 90 minutter. Fres kjøttet brunt i litt olje. Rør inn tomatpuré og la koke 25 minutter, rør av og til. Smak til med salt og pepper. Fordel 1/3 av kjøttet i bunnen av en ildfast form. Legg på lasagneplater, dekk med 1/3 av ricottaen. Legg på halvparten av tomatene og så 1/3 av til av kjøtt. Fortsett til alt er brukt opp. Avslutt med lasagneplater, ricotta og så et ostedryss. Stek ved 180 grader i 45 minutter. 1512 kcal tilsammen Magre kalkun/eple-burgere (6 stk.) 450 g malt kalkunkjøtt 1 revet løk 50 g finhakket sopp 100 g grovrevet eple 1 ss grov sennep 50 g loffsmuler 1 vispet egg salt/pepper 6 hamburgerbrød 4 ss eplesaus, tomat og salat til servering Bland kalkunkjøttet med løk, sopp, eple, sennep, loffsmuler og egg. Smak til med salt og pepper. Del i 6 emner som formes til burgere. Grill 5-10 minutter på hver side og server i ristede brød med eplesaus, tomat og salat.
Gjest 1111 Skrevet 8. juni 2004 #3 Skrevet 8. juni 2004 Porsjonspai (2 personer) Bunn: 1 dl hvetemel 1 ss smør 1 ss cottage cheese kaldt vann Fyll: 2 skiver bacon 1 vårløk 2 terninger dypfryst lettstuet spinat 4 små brokkolibuketter 1 egg 4 ss melk 2 ss revet ost salt pepper Bunn: Elt sammen mel, smør og cottage cheese til deigen. Det gjøres lettest med stavmikser eller i hurtigmikser, men også håndmikseren kan brukes. Elt inn noen dråper kaldt vann hvis deigen virker tørr. La deigen hvile i kjøleskap i minst 30 minutter. Del deigen i to og kjevle ut sirkler som passer i små porsjonsformer, 12-15 cm i diameter. Klam et matpapir ned over deigen og forstek paiskallene midt i ovnen i ca 5 minutter på 200 grader. Fyll: Klipp baconet i terninger og sprøstek dem. La dem renne av på kjøkkenpapir. Rens og finsnitt vårløken, tin spinaten. Visp sammen egg, melk og ost og smak til med en anelse salt og pepper. Fordel bacon, vårløk, spinat og eggblanding i formene. Stek paiene videre på nederste ribbe til de er gjennomstekte og gyllne på 200 grader i 30 minutter. Server paiene varme, gjerne med en salat til. 1 porsjon gir ca. 296 kcal, 26 g fett 25 g karb. Slankerens pai med grønnsaker (4 porsjoner) Bunn: 60 g smør 2 dl hvetemel 100 g cottage cheese eller kesam Fyll: 150 g brokkoli, små bunter 150 g skivet sopp 250 g finsnittet purre 3 egg 1 dl yoghurt naturell 3 dl cottage cheese 1 ts salt ¼ ts pepper ¼ ts muskat ¼ ts kajennepepper 2 ss sennep 2 dl revet lettost Bunn: Bland raskt sammen alt til bunnen. La deigen hvile i kjøleskapet i ca.30 minutter. Kjevle ut deigen og kle så bunn og side i en smurt form. Prikk den med en gaffel. Forstek bunnen til den er sprø og gyllen på 225 grader i 10 minutter. Fyll: Surr grønnsakene til de er blanke og soppen har "falt sammen". Bland sammen egg, yoghurt, cottage cheese og krydder. Smør sennep på paiskallet og dryss osten over. Fordel over grønnsakene og hell på eggeblandingen. Stek paien på 200 grader i 30 minutter. Sursøt kalkun på kinesisk vis (1 person) 125 g kalkunbryst 1 ss sitronsaft 2 ss appelsinsaft 1 stilk selleri 1 fast tomat 1/3 kinakål + 1 ss olje ½ dl hønsebuljong 1 ts maismel 1 ss soyasaus 1 ss flytende honning Skjær kyllingbrystet i tynne strimler. Mariner dem i sitron og appelsinsaft i 30 minutter. Skjær selleri, tomat og kinakål i små nette stykker. Varm opp oljen i smørfri stekepanne eller wok. Ta opp kalkunstrimlene, la marinaden renne av og ta vare på den. Stek kalkunen i olje til den er nesten ferdig, tilsett grønnsakene og varm dem i 2- 3 minutter. Bland hønsebuljongen med marinaden og maismelet, tilsett soyasaus og honning. Hell denne blandingen over ingrediensene i pannen og rør til sausen tykner. Serveres med jasmin ris. Kalkun med bambusskudd (1 person) 1 ss olje 125 g kalkunfilet i strimler 1/3 kinakål skåret i strimler 50 g broccoli 75 g bambusskudd fra boks 1 ss soya saus 1ts karripulver 1 liten klype chilipulver salt og pepper Varm oljen i en smørefri stekepanne eller wok. Tilsett kalkunkjøttet og rørestek raskt til det er lett brunet. Krydre med salt og pepper. Tilsett broccoli kål og et par spiseskjeer fra kraften fra bambusskuddene. Rørestrek i fem minutter. Tilsett bambusskudd, soyasaus, karripulver, chilipulver og bland godt. Stek på middels varme i 10 minutter. Servers straks med kokt ris. Chili con carne (1 person) ½ ss olivenolje 80 g karbonadedeig ½ løk hakket ½ paprika, hakket ½ boks tomatbønner salt og litt chilipulver Varm oljen i en gryte og brun karbonade deigen til den smuldrer seg. Ha i løk og paprika og la det surre i 10 minutter. Tilsett bønner og smak til med salt og chilipulver. Serveres med kokt ris. Balsamert Laks 100 g laksefilet 1 gulrot ¼ squash 75 g brokkoli 2 ts appelsin saft salt og pepper 1 ss frisk basilikum Skjær grønnsakene i strimler. La dem få et raskt oppkok i ca 1 minutt. Fordel grønnsakene på en aluminiumsfolie. Dryss salt, pepper og appelsinsaft over. Legg laksefileten oppå grønnsakene og ha over litt salt, pepper og basilikum før du lukker folien godt. Stek pakken i ovnen på ca 200 grader i omtrent 15 min. Serveres med poteter.
*M* Skrevet 8. juni 2004 Forfatter #4 Skrevet 8. juni 2004 Takk, den sursøte kyllingen var kjempegod!
Iset Skrevet 9. juni 2004 #5 Skrevet 9. juni 2004 Linsepure, brukes som potetmos og smaker helt nydelig!! LINSEPURE ALA FEDON LINDBERG (bare litt Iset-isert) 4 porsjoner 1,2 l vann 5 dl røde linser (de MÅ være røde, de er de eneste som "stapper" seg i konsistensen) 2 terninger buljong 1 liten hakket løk 3 fedd hvitløk (eller mer) Salt, pepper, sitronsaft, olivenolje og ellers det krydderet du vil ha oppi. Kok opp vann og buljong. Tilsett linser, løk og hvitløk og la det småkoke i ca 20 minutter. Kjenn at linsene er møre. Ha i krydder (smak til). Mos med en stavmikser til den konsistensen du vil ha. Tilsett olivenolje og ørlite sitronsaft.
Mona Skrevet 13. juni 2004 #6 Skrevet 13. juni 2004 Ikke linsetomatsuppa i all fall! Likna mer på lapskaus med ekkel konsistens da var ferdig. Smakte ikke bra. Har dermed ikke prøvd flere linse oppskrifter etterpå, men tenkte skulle prøve pureen ovenfor.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå