AnonymBruker Skrevet 12. april 2014 #2 Skrevet 12. april 2014 Kjøp maten din her og du er trygg - http://www.virgenes.no/ Anonymous poster hash: d5ffb...788
AnonymBruker Skrevet 12. april 2014 #4 Skrevet 12. april 2014 Mest riktig, mener du?Anonymous poster hash: 3606d...ac4
Spinat Skrevet 12. april 2014 Forfatter #5 Skrevet 12. april 2014 Riktigst i forhold til å enten leve eller dø.
Supraspinatus Skrevet 12. april 2014 #6 Skrevet 12. april 2014 Det er ikke så svart hvitt. Du kommer ikke til å dø direkte av å ikke spise det, men du bør likevel velge økologisk dersom dette også betyr kortreist. Det å kjøpe økologisk mat som må sendes rundt hele jorden er litt tåpelig. Noen fordeler med økologisk: - Mindre sprøytemidler (som betyr at du får i deg mindre gift) - Bedre fettsyreprofil i fett, spesielt animalsk. - Bedre for miljøet. Spesielt lokalmiljøet. - Bærekraftig. Man utarmer ikke jorden. - Snillere dyrehold, men kravet for å bli sertifisert økologisk er ikke strengt nok med tanke på dette. Noen bønder velger likevel å holde et vesentlig bedre dyrehold enn det som er kravet. - Fritt beite er mye bedre for miljøet spesielt med tanke på at kraftfor ikke bare er lite miljøvennlig, det lar frie ressurser gå tapt (villgress, busker, etc). Mange argumenterer for høyere antioksidantnivå, mineraler, sporstoffer i økologiske varer. Dette er nok ikke alltid riktig. Lang transportvei reduserer ofte disse mengdene til samme mengder som andre grønnsaker. Dersom varen derimot er dyrket lokalt i gode sesonger så stemmer det nok. Uansett ikke det beste salgsargumentet. Selv vekter jeg kombinasjonen av miljø og kvalitet (helse) høyest. 2
AnonymBruker Skrevet 12. april 2014 #7 Skrevet 12. april 2014 Det er ikke så svart hvitt. Du kommer ikke til å dø direkte av å ikke spise det, men du bør likevel velge økologisk dersom dette også betyr kortreist. Det å kjøpe økologisk mat som må sendes rundt hele jorden er litt tåpelig. Noen fordeler med økologisk: - Mindre sprøytemidler (som betyr at du får i deg mindre gift) - Bedre fettsyreprofil i fett, spesielt animalsk. - Bedre for miljøet. Spesielt lokalmiljøet. - Bærekraftig. Man utarmer ikke jorden. - Snillere dyrehold, men kravet for å bli sertifisert økologisk er ikke strengt nok med tanke på dette. Noen bønder velger likevel å holde et vesentlig bedre dyrehold enn det som er kravet. - Fritt beite er mye bedre for miljøet spesielt med tanke på at kraftfor ikke bare er lite miljøvennlig, det lar frie ressurser gå tapt (villgress, busker, etc). Mange argumenterer for høyere antioksidantnivå, mineraler, sporstoffer i økologiske varer. Dette er nok ikke alltid riktig. Lang transportvei reduserer ofte disse mengdene til samme mengder som andre grønnsaker. Dersom varen derimot er dyrket lokalt i gode sesonger så stemmer det nok. Uansett ikke det beste salgsargumentet. Selv vekter jeg kombinasjonen av miljø og kvalitet (helse) høyest. Her var det mye feil gitt. Økologisk dyrking er blant de mest ressurskrevene formene for matproduksjon. Det er hverken bedre for jordsmonn, lokale marked eller bærekraftig miljø. Anonymous poster hash: 684c3...090
Supraspinatus Skrevet 12. april 2014 #8 Skrevet 12. april 2014 Her var det mye feil gitt. Økologisk dyrking er blant de mest ressurskrevene formene for matproduksjon. Det er hverken bedre for jordsmonn, lokale marked eller bærekraftig miljø. Anonymous poster hash: 684c3...090 Grei gjerne ut. Mer ressurskrevende. Tja det kommer an på hva du anser som ressurser. Tid, eller penger? Og hva med formålet. Det er klart at fabrikkgårder kan pumpe ut mengder av korn til en lavere penge og få større avlinger ved å fôre jorden med nitrogen, samt sprøyte livskiten ut av ethvert innsekt som prøver seg. Jordsmonn - Økologisk drift bruker gjerne møkk, og/eller kompost fra egen produksjon. Hvordan kan dette være verre enn å fylle jorden med kunstgjødsel? Lokale marked. Hvis økonomi er spørsmålet her: klarer vi å produsere nok til å holde oss selv? Så er svaret uansett nei. Slik politikken føres nå. Det er vel bare 3% eller noe sånt av Norges areal som er dyrket mark. Skal litt til for å brødfø alle da. Spesielt når vi bare vil ha indrefileten på storfeet, og skal betale helst minst mulig for eggene. Slik at det lønner seg for bonden å pine hønene inn i de minste mulige burene som regelverket tillater. Maten din blir dyrere, men det har du vel rå til? Bærekraftig for miljøet. Jeg kan ikke forstå hvordan du kan mene at det ikke er det? Ingen utslipp av sprøytemidler i grunnvannet, ingen utslipp av kunstgjødsel, ingen økte utslipp av drivhusgasser i sammenheng med produksjon av fôr, kunstgjødsel og sprøytemidler. 5
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå