Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har en del krepsehaler igjen fra i går, og tenkte jeg skulle lage suppe med de oppi. Noen som har noen gode oppskrifter?

Og jeg kastet skallene istedenfor å koke kraft på dem, dum som jeg er...

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg har ingen oppskrifter med akkurat krepsehaler, men du kan nok fint bytte ut rekene eller ha det i tillegg.

Sitrongressuppe med reker (4 porsj.)

600 g reker med skall

3 sitrongress, finkuttet

1 ss finhakket ingefær

1-2 finhakkede chili, uten frø

3 stk finkuttede sitrongressblader

1,2 liter fiskekraft

150 g champignon delt i fire

½ dl limejuice

2 ss koriander

Rens rekene eller bruk ferdig pillede reker.

Varm opp oljen i en kjele og ha i sitrongress, sitrongressblad, ingefær, chili og fiskekraft. La dette koke seg sammen i ca 10 min på middels varme.

Stek sjampinjongen. Sil så kraften og kok den opp sammen med sjampinjong og reker.

Smak til med lime og fiskekraft. Pynt med koriander like før servering.

Providores rekesuppe (4-5 pers.)

½ kg reker med skall

1 liter vann

2-3 sjalottløk

2-3 vårløk

½ gulrot

smør

evt tomatpuré

hvit pepper, salt

stilker av dill eller persille

ca 2 dl kesam eller crème fraîche

en skvett tørr hvitvin

Rens rekene. Legg skallet i en kjele, hell på vann og la koke ca 20 minutter. Fres hakket løk, vårløk og gulrot i litt smør. Sil over kraften fra rekeskallene. Tilsett evt tomatpuré. Pepre og salte, tilsett urter. La putre under lokk ca 15 minutter. Fisk opp stilkene og tilsett kesam og hvitvin. Ha i grovhakkede reker og server med en gang.

Karri-rekesuppe (4 pers.)

2 ss malte mandler

2 ss kokos

1,5 dl kokende vann

60 g smør

1 finhakket/most løk

2 finhakkede/moste selleristenger

30 g hvetemel

1 ½ ts karripulver

6 dl fiske- eller grønnsaksbuljong

2 ts sitron-/limesaft

3-4 dråper tabasco

1 laurbærblad

90-125 g rensede reker

3 dl melk

4-6 ss kremfløte

salt/pepper

Legg mandler og kokos i en bolle, hell over vann, bland og la stå til det er kaldt. Sil blandingen, klem godt ut all væsken. Fres løk og selleri mykt i smør. Rør inn mel og karri og la frese 2 minutter. Tilsett så buljong og kokos/mandelvæsken og kok opp. Tilsett sitronsaft, tabasco, krydder og laurbærblad og la småkoke under lokk i ca 10 minutter. Grovhakk halvparten av rekene og tilsett i suppen, la småkoke 10 minutter til. Fisk ut laurbærbladet. Rør inn melk og resten av rekene og kok opp. La småkoke 3-4 minutter. Rør inn fløte og avkjøl helt før servering.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...