Spinat Skrevet 3. april 2014 #1 Skrevet 3. april 2014 Hvis du kjøper to ''like'' produkter, der det ene er lavkalori, og det andre ikke, hva er sunnest? de fleste ville jo tro lavkalori er det beste, men det kan være erstaninger da?
Supraspinatus Skrevet 3. april 2014 #2 Skrevet 3. april 2014 Hvis du kjøper to ''like'' produkter, der det ene er lavkalori, og det andre ikke, hva er sunnest? de fleste ville jo tro lavkalori er det beste, men det kan være erstaninger da? Det er jo litt avhengig av hvilket produkt det er. Det er antageligvis sunnere å drikke lettbrus enn vanlig brus, selv om lettbrus ikke akkurat kan regnes som et sunnhetsprodukt. Men det er ikke sunnere med lettmargarin fremfor smør. Eller lettrømme fremfor seterrømme. Normalen for å lage et lettprodukter er å ta ut fettet og erstatte det med et fortykningsmiddel + smaksforsterkere (som sukkerarter). 5
AnonymBruker Skrevet 3. april 2014 #3 Skrevet 3. april 2014 Tommelfingerregel er at hvis det er lavkalori fordi det er sukkerredusert, så er det sunnere og hvis det er lavkalori fordi det er fettredusert så er det mer usunt. Anonymous poster hash: 279fc...5e7 8
Spinat Skrevet 3. april 2014 Forfatter #4 Skrevet 3. april 2014 Tommelfingerregel er at hvis det er lavkalori fordi det er sukkerredusert, så er det sunnere og hvis det er lavkalori fordi det er fettredusert så er det mer usunt. Anonymous poster hash: 279fc...5e7 hvorfor ikke omvendt
sullå Skrevet 3. april 2014 #5 Skrevet 3. april 2014 hvorfor ikke omvendt Fordi sukker er usunt, og det meste av fettet er sunt? 3
Spinat Skrevet 3. april 2014 Forfatter #6 Skrevet 3. april 2014 nei kroppern trenger skker, ikke vfett
sullå Skrevet 3. april 2014 #7 Skrevet 3. april 2014 nei kroppern trenger skker, ikke vfett Da har du misforstått noe veldig viktig. Kroppen trenger IKKE sukker! Hvor i alle dager har du hørt det? 3
sullå Skrevet 3. april 2014 #9 Skrevet 3. april 2014 Med mindre du tuller, håper jeg inderlig at du ikke gir kostholdsråd til noen. 7
AnonymBruker Skrevet 3. april 2014 #10 Skrevet 3. april 2014 Med mindre du tuller, håper jeg inderlig at du ikke gir kostholdsråd til noen. med tanke på at han ikke kan å koke pasta en gang, så tuller han garantert IKKE. Anonymous poster hash: c2174...4fc 1
AnonymBruker Skrevet 4. april 2014 #12 Skrevet 4. april 2014 hvorfor ikke omvendt Fordi redusert sukker = samme produkt med mindre sukker Redusert fett = Mindre fett, mer søtningsstuff Anonymous poster hash: c7536...6f4
andy capp Skrevet 4. april 2014 #13 Skrevet 4. april 2014 Det er jo litt avhengig av hvilket produkt det er. Det er antageligvis sunnere å drikke lettbrus enn vanlig brus, selv om lettbrus ikke akkurat kan regnes som et sunnhetsprodukt. Men det er ikke sunnere med lettmargarin fremfor smør. Eller lettrømme fremfor seterrømme. Normalen for å lage et lettprodukter er å ta ut fettet og erstatte det med et fortykningsmiddel + smaksforsterkere (som sukkerarter). Dette gjelder ikke for rømme. Forskjellen er at sæterrømme er laget av kremfløte, mens de lettere typene er laget av fettredusert fløte. Det er fortsatt bare fløte og melkesyrekultur i rømme. Det som imidlertid skjer, er at forholdet mellom fett og karbohydrater i sluttproduktet endres fordi samme mengde råstoff (fløte) inneholder mindre fett. Det tilsettes ikke andre ting for å erstatte fettet i de lettere rømmetypene. 1
AnonymBruker Skrevet 4. april 2014 #14 Skrevet 4. april 2014 Da har du misforstått noe veldig viktig. Kroppen trenger IKKE sukker! Hvor i alle dager har du hørt det? Kroppen trenger faktisk litt sukker. Og fett. Anonymous poster hash: 74bcc...932 1
sullå Skrevet 4. april 2014 #15 Skrevet 4. april 2014 Kroppen trenger faktisk litt sukker. Og fett.Anonymous poster hash: 74bcc...932 Hva trenger den sukker til? 1
Supraspinatus Skrevet 4. april 2014 #16 Skrevet 4. april 2014 Dette gjelder ikke for rømme. Forskjellen er at sæterrømme er laget av kremfløte, mens de lettere typene er laget av fettredusert fløte. Det er fortsatt bare fløte og melkesyrekultur i rømme. Det som imidlertid skjer, er at forholdet mellom fett og karbohydrater i sluttproduktet endres fordi samme mengde råstoff (fløte) inneholder mindre fett. Det tilsettes ikke andre ting for å erstatte fettet i de lettere rømmetypene. Det stemmer at de bruker fløte med forskjellig fettinnhold og melkesyrekultur. Det er derfor konsistensen er forskjellig også. Smaken er imidlertid ikke helt lik og egenskapene forskjellig. Det samme gjelder forsåvidt krem-, mat- og kaffefløte. Merk dog at rømme på flaske er tilsatt en rekke ting. Her er ingredienslisten: Fløte (18 % fett), gelatin, stivelse, modifisert stivelse, pektin, melkesyrekultur. 1
Pringle Skrevet 4. april 2014 #17 Skrevet 4. april 2014 Fordi redusert sukker = samme produkt med mindre sukker Redusert fett = Mindre fett, mer søtningsstuff Anonymous poster hash: c7536...6f4 Eller motsatt. Hele denne diskusjonen er meningsløs, fordi det er problematisk å definere "sunn"; alle har hver sin oppfatning, og det avhenger av hvilke behov den enkelte har, om det eller det er sunnest. 1
AnonymBruker Skrevet 4. april 2014 #18 Skrevet 4. april 2014 Hva trenger den sukker til? Uten sukker kan ikke kroppen omsette oksygen, og derved heller ikke syntetisere ATP, som er kroppens drivstoff. Les om Krebs' syklus, så skjønner du hvorfor mennesker dør uten sukker. Sukker og fett er egentlig to sider av samme sak, og fett spaltes til sukker når kroppen trenger det. Kostholdsfanatikere som anser sukker som gift, vet ikke hva de snakker om. Som med alle andre substanser, gjelder det å ha et balansert inntak. Alt er farlig hvis man inntar store nok mengder.Anonymous poster hash: 0b964...9ee
Supraspinatus Skrevet 4. april 2014 #19 Skrevet 4. april 2014 Eller motsatt. Hele denne diskusjonen er meningsløs, fordi det er problematisk å definere "sunn"; alle har hver sin oppfatning, og det avhenger av hvilke behov den enkelte har, om det eller det er sunnest. Bra sagt! Uten sukker kan ikke kroppen omsette oksygen, og derved heller ikke syntetisere ATP, som er kroppens drivstoff. Les om Krebs' syklus, så skjønner du hvorfor mennesker dør uten sukker. Sukker og fett er egentlig to sider av samme sak, og fett spaltes til sukker når kroppen trenger det. Kostholdsfanatikere som anser sukker som gift, vet ikke hva de snakker om. Som med alle andre substanser, gjelder det å ha et balansert inntak. Alt er farlig hvis man inntar store nok mengder.Anonymous poster hash: 0b964...9ee Her er det nok du som er ute og sykler. Kroppen kan produsere ATP fra fettsyrer også. Betaoksidasjon bryter ned frie fettsyrer (som har blitt nedbrutt fra triglyserider fra lipolyse) til acetyl-CoA. Acetyl-CoA går inn i Krebs syklus. Sukker trengs ikke å tilføres via kosten, selv om enkelte deler av kroppen kun kan omsette glukose (veldig mange av de som ikke kan få energi via betaoksidasjon kan få energi via ketonlegemer i stedet, men noen bruker kun små mengder glukose). De små mengdene glukose man må ha får man via glukoneogenese. Det kan dannes glukose fra puruvat, laktat, fettsyrer, glyserol, og aminosyrer. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå