Gå til innhold

Ostekake! Hvilken kjeks?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg bruker alltid digestive til ostekake, men den er jeg så lei av. Hvilken bruker dere? :)

Skrevet

Du kan bruke Bixit også. Sammen med smør og en klype kanel. :)
Mariekjeks vet jeg at noen bruker men den er så smakløs synes jeg.

Skrevet

Kornmo.

Og pepperkaker høres kjempegodt ut! :)

  • Liker 1
Gjest Solstråla88
Skrevet

Bixit sammen med litt smør.

Skrevet

Synes også at Kornmo er et godt alternativ. Den blir ikke så søt som digestive synes jeg.

Skrevet

Er bixit veldig søt? Vil helst ta en som er litt salt.. Takk for tips! :)

Gjest Funky Punk
Skrevet

Man kan vel i prinsippet bruke nesteb hva som helst.

Nøtter og mandler er også veldig godt som bunn

AnonymBruker
Skrevet

Kormo



Anonymous poster hash: af404...e11
Skrevet

Kornmo blandet med litt nøtter/mandler er også godt. Bruk smør med salt.

Jeg synes bixit er for søtt (og nesten akkurat som digestive).

Ellers kan du bake en nøttebunn i springformen og droppe kjeksbunnen.

Skrevet (endret)

Jeg har lyst på ostekake med litt sitronsmak og bringebærgele, har noen en enkel oppskrift for en liten kake istedenfor slike store (som jeg bare overspiser meg på...)? Send gjerne på PM istedenfor å rote til tråden.

Beklager å kuppe tråden, men jeg også syns digestive er altfor søtt. Jeg skal prøve Kornmo. Brukes den med smør?

Endret av O'Live
Gjest Vevila
Skrevet

Vi bruker mariekjeks me litt salt smør :)

Skrevet

Kornmo brukes på samme måte som digestive. Men jeg synes ikke den blir fullt så kompakt og hard (noe som er en bra ting). Grovhakk i stedet for å finhakke kjeksen og se an smørmengden i stedet for å følge oppskriften slavisk. Så lenge bunnen er ganske tynn trenger den ikke å henge helt sammen. Den henger jo gjerne fast i ostemassen.

Skrevet

Støtter forslaget om pepperkake. Det blir kjempegodt. Det i kombinasjon med bringebærgele er skikkelig julekake for meg.

Gjest Lille-pus
Skrevet

Vi er flere som synes en bunn av ren digestive blir i tyngste og søteste laget.

Jeg blander 1/3 digestive med 2/3 Kornmo og bruker setersmør (ikke like mye som oppskriften sier, bare nok til å få smulene til å henge sammen) for å få litt mer salt i bunnen.

Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Skal man ha nøtter i ostekake bunnen burde man huske på å si fra til eventuelle gjester, mange har nøtteallergi! Syns det er så skummelt hvis folk ikke er obs på det. Mange forbinder jo ostekake med kjeksbunn. Så fint å vite hvis man eventuelt skulle bruke kaken i et selskap o.l
Jeg har brukt bixit når jeg har laget ostekake med litt smør i :)



Anonymous poster hash: abbbe...e4b
  • Liker 2
Skrevet

Det er veldig ofte "spor av nøtter" i kjeks også.. om man skal ta slike hensyn :)

Skrevet

Jeg bruker alltid bixit. Det salte smøret gjør at bunnen er litt salt, men samtidig søt og god. :) Synes ikke Digestive er noe særlig god til ostekakebunn.

AnonymBruker
Skrevet

Det er veldig ofte "spor av nøtter" i kjeks også.. om man skal ta slike hensyn :)

Det er forskjell på kan være og er. Jeg trenger ikke å ta hensyn til at det kan være spor av, men nøttebunn er helt utelukket. For de fleste er det slik, bare de som er hyperallergiske trenger å ta slike hensyn.

Anonymous poster hash: a028e...e30

Gjest Funky Punk
Skrevet

Er man hyperallergisk så har de jo et ansvar selv for å spørre om det er nøtter i kakene.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...