Gå til innhold

Hva er dette og hvorfor?


Anbefalte innlegg

Gjest gjest1
Skrevet

Hva er en urtekniv og en konditorkniv? Og hvorfor trenger man egne kniver til slikt? :forvirra:

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Knivene har forskjellige egenskaper etter bruksområde.

Oss "vanlige" folk har vel ikke så behov for alle disse knivene.. men jeg kan tenke meg at det kan være greit å ha hvis du er kokk.

Skrevet

Urtekniven brukes som oftest til å forme og skjære til grønnsaker/frukt. Konditorkniv ligner på en brødkniv og brukes f.eks. til å skjøre kakebunner i to, smøre på glasur o.l. Begge disse knivene er etter min mening totalt unødvendig. Det finnes andre kniver og redskaper som gjør akkurat samme nytten. Det aller aller viktigste er at du har en god kokkekniv, kjøp gjerne en av god kvalitet. Har du det har du egentlig det du trenger, resten er mest av egen interesse. Jeg bruker stort sett bare kokkekniven (selv om jeg har en del andre også), den er like bra til å skjære kjøtt/fisk som å skive brød, skjære grønnsaker, hakke urter og dele kakebunner.

Gjest LoisLane
Skrevet

Jeg har en konditorkniv. Bruker den ikke såå ofte, men har absolutt glede av den når jeg bruker den.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...