Siri_H Skrevet 25. mars 2014 #1 Skrevet 25. mars 2014 Tenkte å lage en form med torsk i morgen. Tenker med grønnsaker og matfløte, og litt ost (eller bacon) på toppen. Men jeg har ikke peiling på hvike grønnsaker og krydder som passer med torsk. Noen matkyndige mennesker her som kan gi meg en pekepinn?
Mortifera Skrevet 25. mars 2014 #2 Skrevet 25. mars 2014 Jeg liker å bruke paprika, brokkoli og tomat. Krydrer med salt og pepper, kanskje litt hvitløk. Sykt digg med matfløte og ost på toppen!
Sølvrosen Skrevet 25. mars 2014 #3 Skrevet 25. mars 2014 Torsk og Tomat er godt! (men fløten vil da skille seg, så kanskje ikke helt det du tenkte på) Blomkål eller brokkoli passer godt i den retten du beskriver. Purre passer også godt. Muskattnøtt passer alltid til melkebaserte fiskeretter.
debattanten Skrevet 26. mars 2014 #4 Skrevet 26. mars 2014 (endret) Torsk i form. Salt, pepper, sitronsaft, olivenolje, persille og pinjekjerner som du blander sammen og heller over torskestykkene. Stekes i ovnen i ca 15 min på 200 grader, litt avhengig av hvor mange stykker du har så følg med Smelt litt meierismør i en kjele og la det putre svakt til det blir litt brunere i fargen, skum av underveis så du får klarnet smør. Tilsett litt hakket sjalottløk, persille og til slutt noen spiseskjeer med soyasaus. Ha omtrent like mye soyasaus som du har smør. Serveres med hjemmelaget potetstappe og f.eks brokkoli, aspareges, gulerøtter osv. Passer bra med sprøstekt bacon til også Endret 26. mars 2014 av debattanten
Siri_H Skrevet 26. mars 2014 Forfatter #5 Skrevet 26. mars 2014 Takk for gode ideer, da blir det torskemiddag i dag :-D
^^Belle^^ Skrevet 26. mars 2014 #6 Skrevet 26. mars 2014 Denne er jeg glad i! Bare at jeg bruker paprikapulver i rømmen i stedet for chili, for å skåne ungenes og mannens gane.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå