Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg vil bake brød, men er ganske grønn på baking. Tenkte jeg kunne legge ut ingrediensene jeg har også spørre matgudene her for råd til å lage et godt grovt brød. Jeg er opptatt av at det skal være grovt og sunt og ikke mer gjær enn strengt nødvendig om det er mulig.

Jeg har:

Tørrgjær

Melk/vann

Sammalt rug, grovmalt

Sammalt spelt

Byggmel

Havregryn

Siktet hvetemel

Fullkorns hvetemel

Linfrø

Solsikkekjærner

Evt honning

Jeg har ikke tenkt til å bruke alt, men blir veldig glad om noen tar utfordringen på å gi meg en oppskrift der jeg kan bruke noen av disse ingrediensene 😃

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Bland mel som det passer deg, men ikke dropp det fine melet helt om du vil ha et brød som hever godt.

Mitt tips er å gå for eltefritt brød. 500 g mel, 4 dl vann, 1,5 g salt og 1 pakke tørrgjær. Rør til alt er vått, dekk til med plastfolie og la det stå i romtemperatur i et døgn. Hell det så over i en from og la det etterheve en time før du steker det på 220 grader i 30 - 40 minutter. La brødet avkjøles på rist i 10 - 15 minutter før du skjærer i det.

Skrevet

Høres jo enkelt og greit ut! Hvor mye fint mel må jeg ha for at det skal heve godt? Er det noen meltyper som går dårligere sammen enn andre an de jeg har? Går spelt mel som fint mel (sammalt)? Kan jeg blande frø inn i denne blandingen? Er dette ett eller flere brød du ga meg oppskrift på? 😊 tusen takk

AnonymBruker
Skrevet

Google eltefritt brød :) Vet trines matblogg har mange oppskrifter. Brødet heves over natten og det er umulig å feile! Bonusen er at brødet både ser og smaker som bakeribrød ;)

Anonymous poster hash: 03b8e...b9d

  • Liker 1
Skrevet

En PAKKE gjær på eltefritt??! Vil du at deigen skal fylle hver krok på kjøkkenet? :fnise:

Jeg bruker en kvart teskje. ;)

  • Liker 6
Skrevet

Dette er et enkelt eltefritt brød.

Ellers er jeg veldig enig med Schadenfreude. 1 pakke (!) tørrgjær er altfor mye!

:heks:

  • Liker 1
Gjest Badabing
Skrevet (endret)

Jeg lager dette:

Ingredienser:

  • 1 liter mel
  • halv pose tørrgjær
  • 2 dl store havregryn
  • ca 1 dl sesam-, linfrø og solsikkekjerner, gjerne hakkede valnøtter (jeg har brukt det på bildet her)
  • 2 ts salt
  • ca 6,5 dl vann

Bare heller det over i en form etterpå. Eltefrie brød er geniale!

Endret av Badabing
Skrevet

Det gikk nok litt raskt i svingene. Jeg bruker en halv pose tørrgjær per 500 gram mel. I tillegg så bruker jeg nok mer salt enn hva jeg først skrev. Skal stå ts, og ikke gram.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...