AnonymBruker Skrevet 25. mars 2014 #1 Skrevet 25. mars 2014 Når jeg skal lage lapper med natron i, og ønsker å firedoble oppskriften, skal natronen også firedobles da? Hørtes litt drøyt ut.. Anonymous poster hash: 7639e...d83
Gjest Kattifnatten Skrevet 26. mars 2014 #2 Skrevet 26. mars 2014 I utgangspunktet skal natronen firedobles ja. Det er kun når du baker med gjær at gjæra ikke skal dobles. Grunnen til at du dobler natronen er at den aktiveres med en gang ved hjelp av syre, som i ditt tilfelle er syrnet melk. For at lappene skal heve seg riktig, må derfor mengden natron være tilpasset mengden på de andre ingrediensene. Er du likevel redd for at det blir for mye natron, kan du eventuelt gange med tre i stedet og firedoble resten.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå