Gjest gjesta Skrevet 4. juni 2004 #1 Skrevet 4. juni 2004 .....eller er det akkurat det samme? Skal lage jentemat og tenkte å prøve meg på en pai eller quiche. Fyllet fikser jeg, men bunnen bekymrer jeg meg ørlite for. Noen som har en idiotsikker oppskrift? Har aldri laget selv før, så jeg trenger steg-for-steg forklaring. Og kan jeg lage bunnen i dag, og steke den i morgen?
Gjest 1111 Skrevet 4. juni 2004 #2 Skrevet 4. juni 2004 Jeg har endel oppskrifter på både pai og quiche, og de har omtrent de samme ingrediensene til bunnen. fremgangsmåten er også den samme. kanskje det er fyllet som er annerledes? Bunnen kan du lage dagen før hvis du vil. du kan forsteke den dagen før eller bare lage selve deigen. paideig er ganske så praktisk, du kan til og med fryse den ned. Her er en idiotsikker oppskrift på paibunn; Paibunn 125 g smør 200 g hvetemel 2 ss vann Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca 30 minutter. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Forstek bunnen ved 200 grader i 10-12 minutter til den er litt gyllen. Lag fyllet som legges i paiskallet og stek videre til eggestanden har stivnet.
Suzy Skrevet 4. juni 2004 #3 Skrevet 4. juni 2004 Jeg mener å ha hørt at en quiche alltid har eggebasert fyll, men s en pai kan være fylt med hva som helst...Men dette er ikke bombesikkert... Forøvrig hadde Tina (hun svenske matførkna) en fin oppskrift på TV i går; Quiche Lorraine med pesto Denne oppskriften gir 8 porsjoner. Ingredienser: 100 g romtemperert smør 8 dl hvetemel 3 dl melk 4 ts bakepulver 2 krm salt 150 g strimlet røkt skinke 2 skrelte løk 4 dl revet sterk ost 1 dl pesto 3 egg 3 dl melk salt og pepper Slik gjør du: Sett ovnen på 200 grader. Bland alle ingrediensene til paideigen og kna den til en smidig deig. Strø mel på et bord og kjevle ut deigen og kle en rund springform med deigen. Del løken i skiver og fres den i smør. Bland skinken, løken, osten og pestoen. Hell fyllet i paiformen. Visp samen eggene og melken, tilsett salt og pepper etter smak. Helle eggeblandingen i paiformen og la den synke ordentlig ned i fyllet. Stek quichen i ovnen i ca. 1 ½ time. Server med Tunfisksaus. Tunfisksaus
Arkana Skrevet 4. juni 2004 #4 Skrevet 4. juni 2004 Som Suzy sier så har en quiche eggestand (og skal gjerne være litt mer delikat, altså ikke fullt så mye fyll, Tina sin i går var litt i meste laget og det var strengt tatt ingen quiche lorraine, den skal bare inneholde litt skinke ), mens en pai da ikke har eggestand men istedet masse annet fyll. Når det gjelder paibunn lager jeg den omtrent som Mylian bare at jeg bruker en eggeplomme i tillegg.
Gjest Jamila Skrevet 4. juni 2004 #5 Skrevet 4. juni 2004 Idiotsikker bunn: ferdig på pakke fra Maizena. Funker som rakkern!
Gjest Elenath Skrevet 4. juni 2004 #6 Skrevet 4. juni 2004 Idiotsikker bunn: ferdig på pakke fra Maizena. Funker som rakkern! Den synes jeg var grusom. Ikke ble den ferdig etter henvisningene på pakken heller :evil: prøvde i går og skal aldri brukes mer.
Suzy Skrevet 4. juni 2004 #7 Skrevet 4. juni 2004 Den synes jeg var grusom. Ikke ble den ferdig etter henvisningene på pakken heller :evil: prøvde i går og skal aldri brukes mer. JØSS :o Den lagde jeg pai med i går og den ble helt suveren, som alltid. Syns den er glimrende jeg...
Gjest Poirot Skrevet 4. juni 2004 #8 Skrevet 4. juni 2004 Idiotsikker bunn: ferdig på pakke fra Maizena. Funker som rakkern! Den bruker jeg også.
Cilla Skrevet 4. juni 2004 #9 Skrevet 4. juni 2004 Jeg også! Men tør ikke prøve å lage bunn selv, er redd Maizena bunnen aldri blir den samme igjen...
Arkana Skrevet 4. juni 2004 #10 Skrevet 4. juni 2004 Den synes jeg var grusom. Ikke ble den ferdig etter henvisningene på pakken heller :evil: prøvde i går og skal aldri brukes mer. Jeg liker heller ikke bunn laget av maisenna. Rar smak og konsistens, men smaken er som baken da. Om man har funnet noe som passer en så er jo det viktigst.
Gjest gjesta Skrevet 4. juni 2004 #11 Skrevet 4. juni 2004 Tenker jeg prøver meg på selvlaget bunn, lager den i kveld og lar den overnatte i kjøleskapet, steker den i morgen. Burde gå bra, etter hva jeg har forstått. Takk for svar og oppskrifter, blir rett og slett kjempesulten av å lese innpå her!
Minette Skrevet 4. juni 2004 #12 Skrevet 4. juni 2004 Tina med matprogrammet sitt på NRK har ofte gode oppskrifter altså, men husker jeg lagde den pai bunnen hennes en gang - fysj og føy!! Det var absolutt ikke godt syns nå jeg..Den beste pai bunnen for man med smør/mel/vann synes jeg.
Gjest gjesta Skrevet 4. juni 2004 #13 Skrevet 4. juni 2004 Paibunn 125 g smør 200 g hvetemel 2 ss vann Nå har jeg laget denne! Ligger som en klump i kjøleskapet, men konsistensen virket helt flott. Tror jeg lager noe a la Arkanas bacon og kyllingpai i morgen, den skal få følge av en god salat med masse tomater og fetaost i. Hvis det blir velykket skal jeg prøve ut noen av de andre fristende paioppskriftene innpå her også. Tacopaien høres veldig fristende ut, Mylian. Thanks!
*Emma* Skrevet 4. juni 2004 #14 Skrevet 4. juni 2004 Svenske Tina er sjarmerende og maten seer SÅÅÅÅ god ut på TV. Men alle de tingene vi har laget etter hennes oppskrifter har vært ekle!!! Ikke noe godt i det hele tatt - skikkelig skuffende
Gjest gjesta Skrevet 5. juni 2004 #15 Skrevet 5. juni 2004 Nå står paien i ovnen. Smaken er det litt tidlig å si noe om, men både bunn og eggestand har oppført seg eksemplarisk til nå, så maten ser ihverfall velykket ut! Serveres med salat fra egen hage og hjemmelaget hvitløksdressing.
Minette Skrevet 5. juni 2004 #16 Skrevet 5. juni 2004 Svenske Tina er sjarmerende og maten seer SÅÅÅÅ god ut på TV. Men alle de tingene vi har laget etter hennes oppskrifter har vært ekle!!! Ikke noe godt i det hele tatt - skikkelig skuffende
Gjest LoisLane Skrevet 5. juni 2004 #17 Skrevet 5. juni 2004 Nysgjerrig: Hva har dere laget som ahr blitt så ekkelt?
:-) anna Skrevet 5. juni 2004 #18 Skrevet 5. juni 2004 Jeg bruker å lage paibunn av ferdige butterdeigplater jeg... eller bruker og bruker... jeg lager egentlig ikke pai så ofte akkurat....
:-) anna Skrevet 5. juni 2004 #19 Skrevet 5. juni 2004 Jeg bruker å lage paibunn av ferdige butterdeigplater jeg... eller bruker og bruker... jeg lager egentlig ikke pai så ofte akkurat....
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå