AnonymBruker Skrevet 20. mars 2014 #1 Skrevet 20. mars 2014 Skal lage pannekaker og lurer på hvor mye 200 gram er i dl? Noen som kan hjelpe? : -) Anonymous poster hash: 36e48...2f9
Gjest Eurodice Skrevet 20. mars 2014 #2 Skrevet 20. mars 2014 Skal lage pannekaker og lurer på hvor mye 200 gram er i dl? Noen som kan hjelpe? : -) Anonymous poster hash: 36e48...2f9 200 gram av hva?
Gjest Sitronen Skrevet 20. mars 2014 #3 Skrevet 20. mars 2014 (endret) Jeg regner med at du spør om hvetemel her, for i pannekaker er det vel ikke så mye annet som måles i gram. 200 g hvetemel er ca 3,3 dl Forresten så jeg nå at denne lå på kosthold og trening, og da er det ikke sikkert at det er hvetemel du spør om. Her finner du kanskje det du leter etter. Det er en omregningstabell som gjør om vekt til volum, og motsatt. Endret 20. mars 2014 av Sitronen
Gjest jellica Skrevet 20. mars 2014 #4 Skrevet 20. mars 2014 Beklager, jeg burde selvsagt si hva det var : -) Ja, det er jyttemel jeg skal bruke. Takk.
Gjest Sitronen Skrevet 20. mars 2014 #5 Skrevet 20. mars 2014 Ok, når det gjelder jyttemel så blir det noe annet. Det er fremdeles 60 g pr dl som er utgangspunktet, men du bruker bare 2/3 av mengden (hvis du ikke bruker oppskrift tilpasset jyttemel). Bruk 2 dl jyttemel, så går det bra.
Gjest Eurodice Skrevet 20. mars 2014 #6 Skrevet 20. mars 2014 (endret) . Endret 20. mars 2014 av Arabella
Gjest jellica Skrevet 20. mars 2014 #7 Skrevet 20. mars 2014 Ah, takk! : -) Her er oppskriften jeg kunne tenke meg å bruke: - 2 ss rapsolje - 200 g jyttemel (original og teft) - 2 ts bakepulver - litt salt - 3,5 dl havremelk - 2 egg
Gjest Sitronen Skrevet 20. mars 2014 #8 Skrevet 20. mars 2014 Ah, takk! : -) Her er oppskriften jeg kunne tenke meg å bruke: - 2 ss rapsolje - 200 g jyttemel (original og teft) - 2 ts bakepulver - litt salt - 3,5 dl havremelk - 2 egg Ok, da har du oppskrift for jyttemel, så da blir min forrige utregning feil. 1 dl jyttemel veier vel ca 75 g. (Jeg lette på posen, men jeg fant ikke omregning fra vekt til volum der, så jeg tok en kjapp oppveiing) 200 g blir da ca 2,66 dl.
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2014 #10 Skrevet 20. mars 2014 Jeg har aldri skjønt at folk vil bruke desiliter. Det er så unøyaktig. Jeg bruker gram til så godt som alt. Måler til og med vannet i gram. Sa noen perfeksjonistisk? *kremt* Anonymous poster hash: 03706...543 1
Gjest Eurodice Skrevet 20. mars 2014 #11 Skrevet 20. mars 2014 Jeg har aldri skjønt at folk vil bruke desiliter. Det er så unøyaktig. Jeg bruker gram til så godt som alt. Måler til og med vannet i gram. Sa noen perfeksjonistisk? *kremt* Anonymous poster hash: 03706...543 Hvor mye veier en desiliter vann ved forskjellige temperaturer og høyde over havet?
AnonymBruker Skrevet 20. mars 2014 #12 Skrevet 20. mars 2014 Hvor mye veier en desiliter vann ved forskjellige temperaturer og høyde over havet? Så store trykkforskjeller er det ikke når man er på samme sted og jeg bruker ca samme temperatur. 20 grader celsius ved 1 atmosfæres trykk = 100g vann per desiliter. Det går mye kjappere å få det mer nøyaktig også når man måler gram (med digital vekt). Måler en gang og så skriver jeg det i oppskrifta. Det skal sies at jeg pleier å lage små porsjoner og jeg baker sjeldent (og bruker ikke hvetemel), så det er ikke som at jeg synes 2 liter hvetemel er for unøyaktig. Men når man snakker om en og to dl, så foretrekker jeg gram. Dessuten kan jeg da sette bakebollen på kjøkkenvekta og slipper å skitne til litermålene. Anonymous poster hash: 03706...543
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå