Gå til innhold

egg i suppe


Anbefalte innlegg

Gjest GreenSky
Skrevet

Noen som har noen oppskrifter på suppe med egg i? (Og da tenkte jeg ikke på tomat eller spinatsuppe med eggebåter)

På forhånd takk! :D

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvitløkssuppe (2 pers.)

8 hvitløksbåter, grovhakket

1 gulrot i skiver

1 tomat i skiver

½ liter grønnsaksbuljong

1 ts basilikum

1 laurbærblad

2 egg

2 ss hvitvinseddik

1 ss sellerirot, finhakket

Surr grønnsakene gylne over svak varme. Tilsett buljong og krydder og la småkoke i ca 10 minutter. Skill eggene og rør eddik i plommene og tilsett i suppen. På slutten, mens suppen koker piskes eggehvitene i. Nå må suppen ikke koke, da vil den skille seg. Server med krutonger.

Aspargessuppe

½ kg hvit asparges

2 ss smør

1 ss hvetemel

1 liter hønsekraft

2 eggeplommer

½ dl kremfløte

litt revet muskat

Rens asparges og skjær i 3 cm lange stykker som kokes møre i kraften, ca 5 minutter. Hodene beholdes hele. La suppen småkoke 15 minutter. Kjør litt av kraften sammen med asparges til en puré i hurtigmikser. Press puréen gjennom en sil. Smelt smøret og rør inn mel. Spe med puréen og kraften. Kok opp. Pisk eggeplommene luftig med fløten og rør dette inn i suppen. Ha i aspargestoppene. Smak til med salt og pepper og server med revet muskat.

Avgolemono-suppe med kylling (4 pers.)

1 løk, skåret i to

2 nellikspiker

1 gulrot i biter

1 laurbærblad

½ kg kyllingfilet

75 g rundkornet ris

3 skilte egg

3 ss sitronsaft

1 ss hakket bladpersille

4 tynne sitronskiver, til pynt

Stikk nellikspikrene inn i løken og legg i en stor kjele fylt med 1,5 liter vann. Tilsett gulrot, laurbærblad og kylling og smak til med salt og pepper. Kok opp og la småkoke 10 minutter. Sil kokevannet over i en ren gryte, ta vare på kyllingen, kast grønnsakene. Tilsett risen, kok opp og la småkoke 15 minutter. Riv kyllingen i mindre biter. Pisk eggehvitene stive. Vend deretter inn eggeplommene. Rør forsiktig inn sitronsaften. Vend inn ca 1,5 dl va den varme buljongen og rør godt sammen. Tilsett eggeblandingen i resten av buljongen og varm forsiktig opp. Den må ikke koke. Tilsett kyllingne og smak til. Sett til side 2-3 minutter og dryss med persille. Pynt med sitronskiver.

Krabbe- og maissuppe

1 boks mais, ca 340 g

1 boks krabbekjøtt eller et renset krabbeskjell

1 dl fløte

3 dl vann

3 ss sesamolje

2 ss soyasaus

¼ ts pepper

2 sammenvispede egg

hakket frisk koriander

stekte brødterninger

Sil kraften av maiskornene. Rens krabben. Bland alt i en kasserolle og varm sakte opp under omrøring. Ikke la suppen koke, da skiller den seg. Den er ferdig når den tykner. Smak til med krydder, og dryss hakket koriander og brødterninger på like før servering.

Gjest GreenSky
Skrevet

Takk, Arkana! :kysse: Jeg visste jeg kunne stole på deg! :D

Gjest the imp
Skrevet

Hmm, ser at Arkana allerede har lagt ut hvitløkssuppa, den er utrolig god og anbefales, veldig godt med mer hvitløk i enn det som står i oppskriften. Ellers har jeg oppskrift på ei potetsuppe det skal være eggeplomme i:

Kremet potetsuppe

(4 porsjoner)

Ingredienser:

1 1/2 liter vann

1 buljongterning

2 ss smør

1/2 kg poteter

1 liten purre

1 løk

1 gulrot

1 eggeplomme

1 dl kremfløte

Fremgangsmåte:

Sett over vann, ha i buljongterningen og smøret. Skrell potetene og skjær dem i terninger. Gulroten, purren og løken skjæres i skiver. Ha alt opp i det kokende vannet sammen med 1 ts salt og 1/4 ts pepper. Vil du har mer smak, kan du også prøve karve. La potetene og grønnsakene kokes møre. (Har du god tid, kan du frese grønnsakene i en gryte med litt smør før de kokes). Skill plommen fra eggehviten. Det gjør du ved å kakke egget på midten og helle plommen fra den ene halvdelen til den andre mens hviten renner ut. Ta suppen fra varmen og rør i eggeplommen og fløten. Suppen skal ikke koke mer. En bunt hakket persille, som drysses over suppen like før servering setter en spiss på smaken.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...