Gå til innhold

Slitesterk kjøkkenbenk, Hjelp!


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Vi skal pusse opp kjøkkenet. Har tidligere hatt laminat benkeplate som jeg omentrent har kunnet skjæe i uten at den har blitt stygg. Jeg ønsker en så slitesterk benkeplate, men syntes laminat er litt stygt. Tre utgår da jeg ikke kan sette varme kjeler rett på platen (noe som jeg er vandt med). Jeg tenker litt på granitt, men er det like slitesterkt? Tåler den å sette varme gryter på f.eks?



Anonymous poster hash: 3afca...0b1
Videoannonse
Annonse
Gjest Maman
Skrevet

Vi har steinbenkeplate fra Ikea. Den tåler vann og søl, og er mørk så den blir ikke misfarget. Men varme tåler den ikke. Varme kjeler avgir merker og kan få benkeplaten til å knekke, det siste regner jeg med gjelder granitt også.

Gjest Badabing
Skrevet

Jeg har sett at Norema har sånt underlag (med metallknotter) som freses inn i trebenkeplaten, men fant ikke noen bilder av det. Kanskje noe sånt kunne vært noe?

Skrevet

Vi har marmor benk, tåler det aller meste :-)

AnonymBruker
Skrevet

Vi har marmor benk, tåler det aller meste :-)

Ja det var en ide, takk for tips

Anonymous poster hash: 3afca...0b1

Skrevet

Siden du sa slitesterk. Granitt!! Marmor får lettere missfarging og flekker....

AnonymBruker
Skrevet

Har du sjekket ut corian?



Anonymous poster hash: 84f77...b33
Skrevet

corian eller kompositt

Skrevet

vi har impregnert betong!

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

vi har impregnert betong!

Det tåler varme kjeler etc.?

Anonymous poster hash: 3afca...0b1

Skrevet

Foreløpig ser det sånn ut ja.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Foreløpig ser det sånn ut ja.

Takk for svar, det hørtes stilig, flott og praktisk ut :D

Anonymous poster hash: 3afca...0b1

Skrevet (endret)

En godt oljet treplate av furu tåler det meste hvis man ikke vil gå for mahogny. Tresorter som er antibakterielle og blir rengjort kun vha kaldt vann. Noen arr er sjarmerende på et velbrukt kjøkken. Jeg ville valgt treplate av furu.

Endret av Alvina
AnonymBruker
Skrevet

En godt oljet treplate av furu tåler det meste hvis man ikke vil gå for mahogny. Tresorter som er antibakterielle og blir rengjort kun vha kaldt vann. Noen arr er sjarmerende på et velbrukt kjøkken. Jeg ville valgt treplate av furu.

hvis man setter en supervarm stekepanne rett på benkeplaten vil det ikke bli svidd svart merke på treet da? selv om det er oljet? jeg gikk tiksom ut fra at tre var uaktuelt, men jeg er åpen for det om det er aktuelt...

Anonymous poster hash: 3afca...0b1

Skrevet

hvis man setter en supervarm stekepanne rett på benkeplaten vil det ikke bli svidd svart merke på treet da? selv om det er oljet? jeg gikk tiksom ut fra at tre var uaktuelt, men jeg er åpen for det om det er aktuelt...

Anonymous poster hash: 3afca...0b1

Treverket skal tåle det, men klart om du forsøker å svi ned huset, da vet jeg ikke. Men på en treplate er det sjarmerende med arr etter årelang matlaging.

AnonymBruker
Skrevet

Styr unna tre. Kjenner flere kokker og alle anbefaler corian eller kompositt, nemlig pga treet holder ikke like lenger, krever vedlikehold og du får merker mye lettere



Anonymous poster hash: fbd7f...658
  • Liker 1
Skrevet

Vi har sort granitt, og jeg elsker det. Jeg setter for sikkerhets skyld ikke kjeler rett på benken, men ellers tåler det jo alt. Og ser smashing ut!

  • Liker 1
Skrevet

Vi har corian, og det er omtrent uslitelig ja- knivhakk, vannsøl og varme er null problem. Men som flere her setter jeg ikke varme gryter eller panner rett på benken, det er nok bare en inngrodd vane :ler:

Gjest Mary Quant
Skrevet

Jeg har også corian på kjøkken og det er både flott og slitesterkt.

MEN jeg setter aldri varme kjeler direkte på platen - det bør man ikke gjøre på noen overflater. Må huske at det kan være fett under kjelene og jeg fikk i hvert fall opplyst fra leverandør at granitt trekker fett til seg. Hadde granittplate i min forrige bolig.

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har også corian på kjøkken og det er både flott og slitesterkt.

MEN jeg setter aldri varme kjeler direkte på platen - det bør man ikke gjøre på noen overflater. Må huske at det kan være fett under kjelene og jeg fikk i hvert fall opplyst fra leverandør at granitt trekker fett til seg. Hadde granittplate i min forrige bolig.

Ja det er sikkert hovedregelen at man ikke skal gjøre det., men på vår laminat-benk så har jeg altså gjort dette i 5 år uten problemer, og da er jeg jo vant med det...

Anonymous poster hash: 3afca...0b1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...