MzS Skrevet 2. juni 2004 #1 Skrevet 2. juni 2004 Hei! Vi har tenkt å legge fisk på grillen i dag, er litt lei av kjøtt akkurat nå... Er egentlig ikke så glad i hvit fisk, så det blir vel enten laks eller ørret tror jeg. Hadde tenkt å bake den i folie med sitron, dill og smør, det er så godt... Men har problemer med å finne på noe godt tilbehør, har ikke så lyst til å bare bruke kokte poteter og agurksalat til som vi pleier - vil gjerne ha noe mer "sommerlig" og spennende! Er det noen som har noen gode forslag til meg så hadde jeg satt stor pris på det! Har ikke begynt å spise fisk før nå det siste året så jeg er litt fantasiløs på det området enda
Arkana Skrevet 2. juni 2004 #2 Skrevet 2. juni 2004 Denne auberginesalaten er kjempegod til grillet laks. Og couscous-salat er også veldig godt til fisk. I tillegg synes jeg at aïoli (hvitløksmajones, hjemmelaget er best) er god "saus" til det meste av grillet fisk. Du lager den enkelt selv ved å vispe sammen 2 eggeplommer med et par pressede hvitløksfedd (så mye du orker), litt sennep, salt og pepper. Visp inn ca 2,5 dl olje (jeg bruker 50/50 blanding av god olivenolje og en nøytral olje). Avslutt med en skvett sitronsaft og evt mer salt og pepper. Holder seg lenge i kjøleskap. Auberginesalat 3-4 auberginer solsikkeolje salt/pepper 100 g marinerte soltørkede tomater 100 g sorte oliven uten stein ½ dl bladpersille saft av 2 sitroner 1 dl olivenolje Skjær auberginene i ½ cm tykke skiver, pensle med olje og grill til de er myke. Krydre med salt og pepper. Anrett aubergineskivene på et fat med strimlede marinerte tomater, oliven og persille. Pisk oljen i sitronsaften, litt av gangen, og drypp over salaten. Couscous-salat 500 g couscous 5 dl vann 1 ss olje ½ ts salt ½ - 1 slangeagurk 1 rød løk 200 g cherrytomater 3 vårløk 6 ss olivenolje 2-3 ss vineddik/sitronsaft 1-2 fedd hvitløk 1 ts sukker ½ ts salt 1/5 ts pepper 2 ss mynte 2 ss persille Kok opp vann, olje og salt. Tilsett coucous og la svelle under lokke i 5 minutter. Rør rundt slik at de blir luftige. Skjær agurk og tomat i biter, finhakk løk og vårløk. Bland olje, eddik, presset hvitløk, sukker, salt, pepper, finhakket mynte og finhakket persille til en dressing. Bland couscous, grønnsaker og dressing og la trekke 1 time før servering. En boks hermetiske kikerter er også veldig godt å ha i salaten.
MzS Skrevet 2. juni 2004 Forfatter #3 Skrevet 2. juni 2004 Takk for at du er på dette forumet, Arkana! Du er virkelig flink til å dele gode oppskrifter og tips med oss andre her... Har hatt god nytte av deg mer enn en gang Skal jammen prøve den aïolien ja, den så kjempegod ut! *elsker hvitløk* Klem
Gjest Valmue i.i. Skrevet 3. juni 2004 #4 Skrevet 3. juni 2004 Takk for at du er på dette forumet, Arkana! Du er virkelig flink til å dele gode oppskrifter og tips med oss andre her... Har hatt god nytte av deg mer enn en gang Skal jammen prøve den aïolien ja, den så kjempegod ut! *elsker hvitløk* Klem
Arkana Skrevet 3. juni 2004 #5 Skrevet 3. juni 2004 Så koselig med ros, nå ble jeg kjempeglad! :D :bukke: til dere!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå