MsSunshine Skrevet 2. juni 2004 #1 Skrevet 2. juni 2004 Mi lille prinsesse blir 1 år om vel 1uke... Har ikke lyst å servere kun kaker. Så er det noen som har noen forslag om hva vi kan servere??
Gjest 1111 Skrevet 2. juni 2004 #2 Skrevet 2. juni 2004 Hmm.. tenker du på noe som ikke er søtt da? eller annen bakst enn kaker?
Gjest Catwoman Skrevet 2. juni 2004 #3 Skrevet 2. juni 2004 bare en liten ting som er litt morsomt: bak en liten mini-bløtkake og plasser forran ett-åringen. Og la henne ta for seg selv. Selvfølgelig veldig smart å dekke til klærne hennes godt først da.
Arkana Skrevet 2. juni 2004 #4 Skrevet 2. juni 2004 Tenker du på "søtsaker" eller mer middagslignende? Her er i allefall en oppskrift på en god middag til bursdager og en kjempegod hjemmelaget iskrem-kake. Mexepai 125 g smør 200 g hvetemel 2 ss kaldt vann 4 skiver bacon 800 g kvernet kalkunkjøtt (evt vanlig kjøttdeig) 1 hakket løk ½ rød + ½ grønn paprika ½ boks maiskorn 1 pose tacokrydder + vann som angitt på posen 1 glass tacosaus vispet egg til pensling noen tortillachips Smuldre smør og mel. Tilsett vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca 30 minutter. Ta av 1/3 av deigen for å lage lokk. Kjevle ut resten av deigen og dekk en smurt ildfast form. Prikk deigen med gaffel og stek ved 200 grader i 10-15 minutter. Skjær bacon i biter og brun i en panne. Ta opp bacon og stek kalkunkjøttet. Tilsett hakket løk, paprika, mais, bacon, tacokrydder, vann og tacosaus og kok opp. Ha kjøttfyllet i paiskallet. Kjevle ut resten av deigen til lokk som legges over fyllet. Trykk deigen godt inntil kantene. Lag hull i deigen slik at dampen slipper ut. Pensle med egg og stek ved 200 grader i ca 30 minutter. Pynt med tortillachips. Harlekin-iskrem (6-8 pers.) 2 eggehviter 125 g sukker 90 g kokosmel 1 ss maisenna 200 g friske eller frosne bringebær 1¾ dl helmelk 90 g sukker 1¼ dl kremfløte 60 g søt myk lakris, hakket 2,5 dl helmelk ca 2 dl kremfløte 60 g sukker sort konditorfarge 1 stor mango 1¾ dl helmelk 90 g sukker 1¼ dl kremfløte Stivpisk eggehvitene, pisk inn sukkeret gradvis. Bland kokosmel og maisenna og vend det inn. Tegn seks rektangler 25x7 cm på bakepapir og fordel marengsen i rektanglene. Stek ved 150 grader i 20 minutter. Skru av ovnen og la marengsen avkjøles i ovnen med døren på gløtt. Smør to avlange former, omtrent som marengsen og kle dem med plast. Legg en marengsbunn i hver. Mos bringebærene og press dem gjennom en sikt. Bland melk og sukker i en kjele og varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Ta av varmen og rør inn fløten. Avkjøl og rør så bringebærpuréen inn. Sett i fryser til den er halvfrossen. Hakk blandingen og pisk den tykk og kremet. Fordel i de to formene og legg en marengs over. Frys. Rør lakris, melk og fløte over svak varme til lakrisen er smeltet. Press gjennom en sikt. Tilsett sukker og rør til det er oppløst. Avkjøl. Tilsett evt konditorfarge for å få den mørkere. Frys den halvstiv, pisk den kremet og fordel i formene. Legg en marengs oppå og frys igjen. Mos mangoen til puré. Lag isen på samme måte som bringebærisen. Når den er halvfrossen og pisket til krem fordeles den i formene. Dekk med en siste bunn. Dekk med plast og frys den helt. Hvelv ut og skjær i skiver for servering.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå