Gjest Anonymous Skrevet 1. juni 2004 #1 Skrevet 1. juni 2004 Skal ha et lite selskap på lørdag. Skal samle noen jenter, og vil gjerne lage noe sommerslig. Noen som har ideer og som vil dele oppskriften til enkle og gode retter?
Arkana Skrevet 1. juni 2004 #2 Skrevet 1. juni 2004 En pai er alltid godt, og kan fint lages på forhånd slik at du sparer tid. Her er to oppskrifter jeg synes er veldig gode. Eller hva med noe tapaslignende? Sette fram små skåler/fat med f.eks. stekte kyllinglår, oliven blandet med hakket hvitløk og chili, tomat/løk-salat, nøtter, fetaost, chorizo, spekemat, pesto/aïoli/salsa, soltørkede tomater, artisjokker, asparges, små kjøttboller i tomatsaus, omelett med løk og poteter og selvsagt godt brød til. Eller dere kan grille? Grillspyd er godt, bruk f.eks. kyllingfilet og svinefilet i biter og tre på spyd sammen med champignon, småløk, cherrytomater, squash, paprika og purre. Pensle med en god grillolje før steking. Server med f.eks. en couscous-salat. Kyllingpai 150 g smør 200 g hvetemel 2 ss vann 400 g grillet kylling 150 g bacon 1 løk 3 dl melk 5 egg ½ pk frossen spinat 1 ts salt ½ ts hvit pepper 1 dl revet ost Smuldre smør og mel og tilsett vann. Dekk bunnen av en paiform og stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Klipp bacon i biter og finhakk løk, fres i en panne. Skjær kyllingkjøtt i biter. Fordel av godt på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, tint spinat, salt og pepper. Dryss revet ost på toppen. Stek videre i 25 minutter. Pai med sting 3,5 dl hvetemel 100 g mykt smør 1 eggeplomme 1 ss olje 3 ss kaldt vann 3-4 paprika i forskjellige farger 2 chili 1 løk 3 hvitløksbåter 2 ss olivenolje 300 g fetaost eller snøfrisk 5 egg 2 dl rømme 2,5 dl matfløte 1 ts salt Ha mel, smør, eggeplomme, olje og vann i en foodprocessor og kjør raskt til en smidig deig. Trykk ut i en paiform og prikk bunnen. Del paprika og chili i strimler og skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Fres grønnsakene legg i olje noen minutter og la avkjøle. Fordel halvparten av grønnsakene i paiskallet, så feta i terninger eller smuldret snøfrisk og så resten av grønnsakene. Visp sammen egg, rømme, fløte og salt og hell over. Stek ved 225 grader i ca 50 minutter. La hvile 10 minutter før servering.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå