Gå til innhold

Forslag til mat til selskap


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Skal ha et lite selskap på lørdag. Skal samle noen jenter, og vil gjerne lage noe sommerslig. Noen som har ideer og som vil dele oppskriften til enkle og gode retter?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

En pai er alltid godt, og kan fint lages på forhånd slik at du sparer tid. Her er to oppskrifter jeg synes er veldig gode.

Eller hva med noe tapaslignende? Sette fram små skåler/fat med f.eks. stekte kyllinglår, oliven blandet med hakket hvitløk og chili, tomat/løk-salat, nøtter, fetaost, chorizo, spekemat, pesto/aïoli/salsa, soltørkede tomater, artisjokker, asparges, små kjøttboller i tomatsaus, omelett med løk og poteter og selvsagt godt brød til.

Eller dere kan grille? Grillspyd er godt, bruk f.eks. kyllingfilet og svinefilet i biter og tre på spyd sammen med champignon, småløk, cherrytomater, squash, paprika og purre. Pensle med en god grillolje før steking. Server med f.eks. en couscous-salat.

Kyllingpai

150 g smør

200 g hvetemel

2 ss vann

400 g grillet kylling

150 g bacon

1 løk

3 dl melk

5 egg

½ pk frossen spinat

1 ts salt

½ ts hvit pepper

1 dl revet ost

Smuldre smør og mel og tilsett vann. Dekk bunnen av en paiform og stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Klipp bacon i biter og finhakk løk, fres i en panne. Skjær kyllingkjøtt i biter. Fordel av godt på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, tint spinat, salt og pepper. Dryss revet ost på toppen. Stek videre i 25 minutter.

Pai med sting

3,5 dl hvetemel

100 g mykt smør

1 eggeplomme

1 ss olje

3 ss kaldt vann

3-4 paprika i forskjellige farger

2 chili

1 løk

3 hvitløksbåter

2 ss olivenolje

300 g fetaost eller snøfrisk

5 egg

2 dl rømme

2,5 dl matfløte

1 ts salt

Ha mel, smør, eggeplomme, olje og vann i en foodprocessor og kjør raskt til en smidig deig. Trykk ut i en paiform og prikk bunnen. Del paprika og chili i strimler og skjær løk og hvitløk i tynne skiver. Fres grønnsakene legg i olje noen minutter og la avkjøle. Fordel halvparten av grønnsakene i paiskallet, så feta i terninger eller smuldret snøfrisk og så resten av grønnsakene. Visp sammen egg, rømme, fløte og salt og hell over. Stek ved 225 grader i ca 50 minutter. La hvile 10 minutter før servering.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...