nessi Skrevet 1. juni 2004 #1 Del Skrevet 1. juni 2004 Noen som har oppskrift på god rabarbra kake som egner seg til frysing. Har masse rabarbra jeg skulle brukt opp. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 1. juni 2004 #2 Del Skrevet 1. juni 2004 Denne paien er kjempegod og kan fryses uten problemer. server med vaniljekrem, eggekrem eller vaniljesaus. Rabarbrapai Paideig: 150 g smør 350 g hvetemel 50 g sukker 3 eggeplommer 3-4 ss kaldt vann Fyll: 1 kg rabarbra 3 dl sukker 2 ss potetmel Paideig: Smuldre sammen smør, mel og sukker. Elt inn én og én eggeplomme, og spe med vann til fin konsistens. Sett paideigen kaldt i 1/2 time. Kjevle ut deigen til en leiv og kle formen. Skjær vekk overflødig deig. Fyll: Skrell rabarbraen, skjær den i 2-3 cm lange biter og fordel dem i formen samen med sukker og potetmel. Kjevle ut resten av paideigen og skjær lange strimler med en bakkelsspore. Legg strimlene som et gitter over paien. Pensle gitteret med sammenvispet egg og stek paien ved 200 °C i ca. 30-40 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 1. juni 2004 #3 Del Skrevet 1. juni 2004 Rabarbrakake 250 g mykt smør 250 g sukker 250 g hvetemel 2 ts bakepulver 4 egg 4 ss kaldt vann 8 rabarbrastilker sukker, kanel og hakkede nøtter til pynt Du trenger en liten ildfast form, på størrelse med en liten langpanne. Varm stekeovnen til 180 grader. Skjær rabarbra opp i biter. Rør smør og sukker hvitt og luftig. Rør inn hvetemel, bakepulver og egg. Kaldt vann røres inn helt til slutt. Hell røren i bakepairkledt/smurt form. Legg over rabarbra og dryss over sukker, kanel og hakkede mandler. Stek på nederste rille 35-40 min. Server kaken lun med krem eller is. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cilla Skrevet 1. juni 2004 #4 Del Skrevet 1. juni 2004 Denne ukens Hjemmet har flere rabarbra oppskrifter, leste bladet hos mamma så kan ikke skrive noen av den her. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ella Skrevet 1. juni 2004 #5 Del Skrevet 1. juni 2004 Du kan lage eplekake, men med rabarbra. Men hvorfor ikke fryse rabarbraen i porsjoner? Så kan du ta opp når det passer. Da kan du lage rabarbragrøt, Tilslørte bondepiker (bytter ut eple med rabarbra) etc... Hilsen Ella Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå