Gjest bakeren Skrevet 31. mai 2004 #1 Skrevet 31. mai 2004 Tenkte jeg skulle lage horn med skinke/ost fyll, har glemt å kjøpe gjær, kan jeg bruke tørrgjær??? Er det best med en deig med sukker eller uten?: Håper på snarlig svar... Takk! :-)
Hilde Skrevet 31. mai 2004 #2 Skrevet 31. mai 2004 Tørrgjær funker like bra. Om du skal ha ost og skinke i ville jeg ikke gjort deigen for søt.
Arkana Skrevet 31. mai 2004 #3 Skrevet 31. mai 2004 Du kan fint bruke tørrgjær, det har ingenting å si for resultatet (husk at tørrgjær skal blandes med det tørre, og at væsken med fordel kan være et par grader varmere enn ved fersk gjær). Sukker hjelper gjæren, så enten det står i oppskriften eller ikke kan du fint ha i en spiseskje eller så.
Gjest 1111 Skrevet 31. mai 2004 #4 Skrevet 31. mai 2004 Du kan nesten alltid erstatte vanlig gjær med tørrgjær. men husk at væsken skal være litt varmere, cirka 40 grader.
Gjest gjest1 Skrevet 31. mai 2004 #5 Skrevet 31. mai 2004 Tenkte jeg skulle lage horn med skinke/ost fyll, har glemt å kjøpe gjær, kan jeg bruke tørrgjær??? Er det best med en deig med sukker eller uten?: Håper på snarlig svar... Takk! :-) Lurte på om jeg kunne få oppskriften på horn? Prøvde med pizzadeig-oppskrift, det ble en klissete affære... Hva slags fyll bruker du, bare skinke og ost, eller saus også?
Cinnamon Skrevet 1. juni 2004 #9 Skrevet 1. juni 2004 Det går fint an å røre tørrgjæren ut i vann også, før man har det over i melet.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå