miramis Skrevet 7. mars 2014 #1 Skrevet 7. mars 2014 Ideér? Får ofte baketrang, men har aldri kokesjokolade, kefir o.l. på kjøkkenet. Selv kan jeg tipse om kake med havregrynsbunn med krem på toppen.
Nimorna Skrevet 7. mars 2014 #2 Skrevet 7. mars 2014 Magicas tryllekuler er alltid en slager Det er jo strengt tatt ikke en kake, da, men gode er de. http://maritnor.blogg.no/1324410346_tryllekuler_fra_donal.html
miramis Skrevet 7. mars 2014 Forfatter #3 Skrevet 7. mars 2014 Magicas tryllekuler er alltid en slager Det er jo strengt tatt ikke en kake, da, men gode er de.http://maritnor.blogg.no/1324410346_tryllekuler_fra_donal.html De så spennende ut, får prøve de hvis jeg har kokosmasse!
Pingting Skrevet 7. mars 2014 #4 Skrevet 7. mars 2014 Smuldrepai! Da tar man det man har av frukt og bær (ferskt, frossent, hermetisk, tørket, overmodent - alt går!), legger i en form. Dryss over sukker om det er syrlige ting, og litt potetmel om det er noe som avgir mye væske (f.eks. frosne bær og godt modne pærer). Er du i det kreative hjørnet går det også an å ha i litt krydder (kanel er godt på det meste, ellers kan nellik, anis, vanilje m.m. være godt), revet sjokolade, andre snodige ting man finner og så videre. Så lager man et smuldrelokk. Jeg har ingen konkret oppskrift, men pleier å bruke mel og/eller havregryn (blanding eller bare en av delene) + søtning (hvitt/brunt sukker, melis, honning etc.) og smør. Pluss noen nøtter, om man har og har lyst på. Smuldres sammen med fingrene til det får en litt "smulete" konsistens. Smuldre dette over frukten, og stek i ovnen på 200 grader til frukten er mør og skorpa gyllen. Enklere blir det ikke 2
Gjest rådyr Skrevet 8. mars 2014 #5 Skrevet 8. mars 2014 Her er to kjappe og veldig gode. Den første er til og med uten egg! Hvetekake: 4 dl hvetemel 1 dl sukker 1 ts kardemomme 2 ts bakepulver 100 gram smør 2 dl melk ( lett eller vanlig) Litt kanel og sukker Ovnen på 200 grader. Bland det tørre, smuldre i smøret og rør inn melken. Ha i en liten ringform, 20-22 cm, og strø på kanel og sukker. Stek i ca en halv time. Sjekk med stekenål om du har. Best lunken, eller i alle fall samme dag. Kladdkake: 100 gram smør 2 egg 3 dl sukker 1,5 dl hvetemel 4 ss kakao 1 ts vaniljesukker 1 klype salt Sett ovnen på 175 grader. Smelt smør og rør alle ingrediensene godt sammen. Her skal ingenting piskes. Hell i smurt ringform, ca 24 cm, og stek i 15-20 minutter. Sett til avkjøling. Den er best kald, om du klarer å vente Strø gjerne over litt melis før servering. Du kan også blande inn litt hakkede nøtter eller mandler i deigen. 2
AnonymBruker Skrevet 8. mars 2014 #6 Skrevet 8. mars 2014 Gulrotkake Anonymous poster hash: 82ed0...931
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå