Gå til innhold

Grateng-oppskrifter?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har noen gode grateng-oppskrifter å dele med meg? :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hjemmelaget fiskegrateng

500 g fiskefilet

1 pk dypfryste erter

2-3 hardkokte egg i båter

5 ss hvetemel

3 ss smør

4 dl melk

½-1 ts salt

¼ ts revet muskat

3-4 egg

strøkavring/brødsmuler

2-3 porsjoner makaroni

Hell de halvtinte ertene i en ildfast form. Skjær fisken i små terninger. Legg dem oppå erteme og dryss over litt salt. Legg på eggebåtene. Smelt smøret, rør inn hvetemel og spe med melk. La småkoke 2-3 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat. Avkjøl sausen litt. Visp eggene sammen i en bolle og bland det i sausen. Hell sausen over fisken. Bland alt + makroni i formen og dryss strøkavring over. Stek ved 200 grader i 35-40 minutter.

Pastagrateng (4 pers.)

1 aubergine

400 g kjøttdeig

1 løk

salt/pepper

1 dl vann

1 dl chilisaus

3 soltørkede tomater

½ kjøttbuljongterning

litt frisk oregano eller basilikum

350 g kokt pasta

150 g revet ost

6 tomater

Skjær aubergine i skiver, dryss på litt salt og legg dem oppå hverandre. La dem ligge slik ca 30 minutter. Brun kjøttdeig og finhakket løk i litt smør. Dryss over salt og pepper. Tilsett vann, chilisaus og finsnittede soltørkede tomater. Smuldre i buljong og bland i urtene. Dekk bunnen av en smurt ildfast form med den kokte pastaen. Hell over kjøttsausen og dryss på halvparten av osten. Skyll aubergineskivene og tørk dem lett. Stek i panne til de er myke. Dryss over litt salt og pepper. Legg tomatskiver og aubergineskiver vekselvis på toppen av formen, dryss over revet ost til slutt. Stek ved 255 grader i ca 10 minutter.

Pølsegrateng (4 pers.)

3-4 røkte pølser

100 g selleri

150 g gulrøtter

1 purre

6 kokte poteter

3 ss margarin

4 ss hvetemel

4 dl melk

3 egg

50 g revet ost

Selleri og gulrøtter skjæres i terninger og kokes knapt møre i lettsaltet vann. Smelt smør og tilsett mel. Spe med melk og rør godt. Ta kjelen av platen og avkjøl godt. Rør eggene inn i sausen. Del pølsene i terninger, det samme med potetene. Bland alle ingrediensene i sausen og hell alt i ildfast form. Dryss evt litt ost på toppen. Stek på nederste rille ved 200 grader i ca 45 min.

Vårgrateng (4 pers.)

4 kyllingfileter eller ferdig grillet kylling

½ ts salt

¼ ts pepper

1 pakke frosne selskapserter

1 finhakket løk

2 ss smør

1 dl buljong

2 ss sennep

2 dl fløte

salt/pepper

4 skiver røkt skinke

75 g ost i skiver

Salte og pepre kyllingfiletene, og stek dem raskt i smør. Fordel tinte erter i en ildfast form og legg kyllingen over. Fres løken myk og hell på buljong. La det koke sammen til halvparten. Tilsett sennep, fløte og melk. La sausen koke godt sammen. Smak til med salt og pepper. Fordel skinke og osteskiver over kyllingen og hell sausen over. Stek på midterste rille ved 225 grader i ca 20 minutter.

Skrevet

Nam nam! :-)

Skrevet

mamma har en god pølse/skinkegrateng, med egen hvit saus + pasta/makaroni.. for ikke å glemme ost på toppen og en dæsj med ketchup ;)

  • 3 måneder senere...
Skrevet

Rio, har du oppskrift på den????

  • 8 måneder senere...
Skrevet
mamma har en god pølse/skinkegrateng, med egen hvit saus + pasta/makaroni.. for ikke å glemme ost på toppen og en dæsj med ketchup ;)

Har du det, Rio? :)

(dro opp denne tråden jeg)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...