Gjest 1111 Skrevet 28. mai 2004 #1 Skrevet 28. mai 2004 Noen som har noen gode grateng-oppskrifter å dele med meg?
Arkana Skrevet 28. mai 2004 #2 Skrevet 28. mai 2004 Hjemmelaget fiskegrateng 500 g fiskefilet 1 pk dypfryste erter 2-3 hardkokte egg i båter 5 ss hvetemel 3 ss smør 4 dl melk ½-1 ts salt ¼ ts revet muskat 3-4 egg strøkavring/brødsmuler 2-3 porsjoner makaroni Hell de halvtinte ertene i en ildfast form. Skjær fisken i små terninger. Legg dem oppå erteme og dryss over litt salt. Legg på eggebåtene. Smelt smøret, rør inn hvetemel og spe med melk. La småkoke 2-3 minutter. Smak til med salt, pepper og muskat. Avkjøl sausen litt. Visp eggene sammen i en bolle og bland det i sausen. Hell sausen over fisken. Bland alt + makroni i formen og dryss strøkavring over. Stek ved 200 grader i 35-40 minutter. Pastagrateng (4 pers.) 1 aubergine 400 g kjøttdeig 1 løk salt/pepper 1 dl vann 1 dl chilisaus 3 soltørkede tomater ½ kjøttbuljongterning litt frisk oregano eller basilikum 350 g kokt pasta 150 g revet ost 6 tomater Skjær aubergine i skiver, dryss på litt salt og legg dem oppå hverandre. La dem ligge slik ca 30 minutter. Brun kjøttdeig og finhakket løk i litt smør. Dryss over salt og pepper. Tilsett vann, chilisaus og finsnittede soltørkede tomater. Smuldre i buljong og bland i urtene. Dekk bunnen av en smurt ildfast form med den kokte pastaen. Hell over kjøttsausen og dryss på halvparten av osten. Skyll aubergineskivene og tørk dem lett. Stek i panne til de er myke. Dryss over litt salt og pepper. Legg tomatskiver og aubergineskiver vekselvis på toppen av formen, dryss over revet ost til slutt. Stek ved 255 grader i ca 10 minutter. Pølsegrateng (4 pers.) 3-4 røkte pølser 100 g selleri 150 g gulrøtter 1 purre 6 kokte poteter 3 ss margarin 4 ss hvetemel 4 dl melk 3 egg 50 g revet ost Selleri og gulrøtter skjæres i terninger og kokes knapt møre i lettsaltet vann. Smelt smør og tilsett mel. Spe med melk og rør godt. Ta kjelen av platen og avkjøl godt. Rør eggene inn i sausen. Del pølsene i terninger, det samme med potetene. Bland alle ingrediensene i sausen og hell alt i ildfast form. Dryss evt litt ost på toppen. Stek på nederste rille ved 200 grader i ca 45 min. Vårgrateng (4 pers.) 4 kyllingfileter eller ferdig grillet kylling ½ ts salt ¼ ts pepper 1 pakke frosne selskapserter 1 finhakket løk 2 ss smør 1 dl buljong 2 ss sennep 2 dl fløte salt/pepper 4 skiver røkt skinke 75 g ost i skiver Salte og pepre kyllingfiletene, og stek dem raskt i smør. Fordel tinte erter i en ildfast form og legg kyllingen over. Fres løken myk og hell på buljong. La det koke sammen til halvparten. Tilsett sennep, fløte og melk. La sausen koke godt sammen. Smak til med salt og pepper. Fordel skinke og osteskiver over kyllingen og hell sausen over. Stek på midterste rille ved 225 grader i ca 20 minutter.
Rio Skrevet 28. mai 2004 #5 Skrevet 28. mai 2004 mamma har en god pølse/skinkegrateng, med egen hvit saus + pasta/makaroni.. for ikke å glemme ost på toppen og en dæsj med ketchup
-Fisken- Skrevet 17. juni 2005 #7 Skrevet 17. juni 2005 mamma har en god pølse/skinkegrateng, med egen hvit saus + pasta/makaroni.. for ikke å glemme ost på toppen og en dæsj med ketchup Har du det, Rio? (dro opp denne tråden jeg)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå