Gå til innhold

Sukkerkulør i mat


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har en mor som bruker sukkerkulør når hun steker løk. Hvor usunt\sunt er sukkerkulør? Jeg er klar over at det er karamellisert sukker, og dette er ikke noe jeg vil få i meg. Så, hvordan er det mulig å brune løk, saus. etc uten å bruke dette produktet?

Jeg prøver å begrense sukkerinntaket og er generelt skeptisk til å tilsette ingredienser med sukker i mat.



Anonymous poster hash: 96ee7...f1a
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du må bare brune løken lengre dersom du skal ha den brun uten sukkerkulør. Samme med brun saus. Melet må da være nøttebrunt før du sper med væske.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man bruker jo bare en dråpe så skjønner ikke problemet.



Anonymous poster hash: 4db60...e3a
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den er jo der bare for å gi farge, dropp den og spis.. Hvitere mat.



Anonymous poster hash: 229c8...c0e
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt sukkerkulør skader nok ikke, men maten blir jo mye bedre om man gjør det på den skikkelige måten.

Et hendig lite triks er å tilsette pittelitt natron når man bruner løk. Det fremskynder maillardreaksjonen som gjør løken brun. Ikke bruk for mye. Da blir det løkmos.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...