Gå til innhold

oliven


Anbefalte innlegg

Gjest ung mor
Skrevet

noen som har noen deilige

oppskrifter med oliven?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Biffpai med oliven

2 porsjoner

Paibunn:

3 dl hvetemel

100 g smør

2 ss kaldt vann

Fyll:

300 g biffkjøtt, strimler

2/2 ts salt

1/4 ts pepper

1 pakke frossen grønnsaksblanding

3 egg

3 dl melk

15 grønne oliven

Paibunn: Smuldre smør i hvetemelet, arbeid deigen lett sammen med vann. La den hvile kjølig minst 30 minutter. Kjevle den ut til en leiv så stor at den dekker bunn og litt opp på sidene i en rund form. Prikk bunnen.

Fyll: Kjøttet brunes, og grønnsaksblandingen tilsettes og freses med det siste minuttet. Hell kjøtt og grønnsaksblandingen over i paiforma, og tilsett sammenvispet egg og melk. Strø over noen oliven, og stek paien i ca. 35 – 40 minutter på 200 grader.

Skrevet

Gresk oste/oliven-brød (1 stk)

150 g hvetemel

50 g revet parmesan

2 ss hakket frisk mynte

½ ts pepper

1 kopp hakkede sorte oliven

4 lettvispede egg

60 g smeltet smør

1 ts bakepulver

Sikt det tørre i bollen og bland i ost, mynte, pepper, oliven og mortadella. Rør inn egg og smør. Fordel blandingen i en smurt brødform og stek ved 180-190 grader i ca 35 minutter. Avkjøl på rist.

Greske kjøttboller med tomat/olivensaus

500 g kvernet fårekjøtt (evt bruk kjøttdeig)

1 ts salt

1 skive loff uten skorpe

½ dl buljong

1 egg

1-2 fedd hvitløk

1 ts tørket mynte

¼ ts oregano

½ ts pepper

litt hvetemel

1 boks hermetiske tomater

2 ss tomatpuré

2 ss hot chilisaus

1 liten purre

3-5 hvitløksfedd

¾-1 dl sorte oliven

2 ss finhakkede friske urter, f.eks. Timian, basilikum, estragon og persille

1 ss brunt sukker

Smuldre loffen og la den ligge i bløt i buljongen i ca 5 minutter. Rør det inn i fåredeigen sammen med egg, finhakket hvitløk, finhakket løk og krydder. Form 20 jevne runde små boller, rull dem i litt mel og stek pent brune i panne. Skru ned varmen og la ettersteke 3-5 minutter.

La skivet purre og grovhakket hvitløk surre blankt i olje. Tilsett tomater, tomatpuré, urter og sukker. La trekke 5-10 minutter. Tilsett sorte oliven. Når alt er varmt helles sausen over bollene.

Italiensk kyllinggryte (2 porsj.)

600 g rå kyllinglår, delt i to

1 løk

1 boks hermetiske tomater

1 dl tørr hvitvin

1 ts oregano

50 g kokt skinke

100 g champignon

10 sorte oliven

salt/pepper

revet parmesan

2 hvitløksbåter

Brun kyllingstykkene i en panne. Hakk løk og hvitløk og fres i pannen til den er blank. Tilsett hvitvin og la det koke noen minutter. Grovhakk tomatene og tilsett i gryten sammen med oregano. Legg ferdig brunede kyllingstykkene i gryten og la dem trekke i ca 45 minutter til de er møre. Skjær kokt skinke i store terninger og del champignon i båter. Tilsett skinke, champignon og sorte oliven. Smak til med salt og pepper. La småkoke til alt er varmt. Server med pasta, loff og revet ost.

Oksegryte med oliven og koriander (6 pers.)

1 kg oksekjøtt

2 finhakkede løk

2 ts revet frisk ingefær

½ ts malt safran

1 ts malt spisskummen

1 ts paprikapulver

1 ss hvetemel

¼ kopp sitronsaft

2 kopper kjøttbuljong

1 ss hakket koriander

1¼ kopp svarte oliven

¾ kopp grønne oliven

Skjær kjøttet i terninger og stek brun i olje, ta ut. Fres løk og ingefær til det er mykt. Legg kjøttet tilbake sammen med safran, spisskummen, paprika og mel. Rør inn sitronsaft og buljong, legg på lokk og la småkoke 1½ time. Rett før servering tilsettes koriander og oliven.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...