Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal ha jentekveld i morgen, og tenkte jeg skulle lage pai. Noen som har noen gode oppskrifter ? Holder det med en pai til 4 jenter ? (Har salat ved siden av tenker jeg.)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Denne har jeg fått mye skryt for, veldig god er den! :-) Og en pai holder fint til 4, salat til er kjempegodt.

Kyllingpai

150 g smør

200 g hvetemel

2 ss vann

400 g grillet kylling

150 g bacon

1 løk

3 dl melk

5 egg

½ pk frossen spinat

1 ts salt

½ ts hvit pepper

1 dl revet ost

Smuldre smør og mel og tilsett vann. Dekk bunnen av en paiform og stek ved 200 grader i ca 15 minutter. Klipp bacon i biter og finhakk løk, fres i en panne. Skjær kyllingkjøtt i biter. Fordel av godt på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, tint spinat, salt og pepper. Dryss revet ost på toppen. Stek videre i 25 minutter.

Skrevet

Taco pai

4 porsjoner

Paibunn:

3 dl hvetemel

125 g smør

3 ss vann

1/2 ts salt

Fyll:

400 g kjøttdeig

1 pose Taco Spice Mix (vanlig taco krydder)

1 glass Hot Taco Sauce

1 liten boks mais

1 liten boks ananas

3 egg

2 dl melk

2 tomater

15 cm purreløk

100 g revet ost

Paibunn:Bland salt og mel. Hakk smør sammen med mel, tilsett vannet og elt raskt sammen til en deig. La den hvile kaldt i 30 minutter. Kjevle paideigen ut og kle en paiform med deigen. Prikk deigen med en gaffel og la den hvile en stund. Stek paiskallet i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.

Fyll:Brun kjøttdeigen, tilsett taco krydderet og taco sausen. Ha i mais og ananas. Rør om og kok uten lok i 5-10 minutter. Legg kjøttfyllet i paiskallet. Bland sammen egg og melk, og hell dette over blandingen. Topp med tomatskiver, purreløk og revet ost. Stek i ovnen på 200 grader i ca. 30 minutter. Serveres med salat til.

Laksepai

6 personer

Paibunn:

125 g smør (mykt)

200 g hvetemel

2 ss vann

Fyll:

300 g røkelaks

250 g ost

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1/2 dl dill

5 egg

3 dl melk

Paibunn: Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. Trykk ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader 10-15 minutter til den er litt gyllen.

Fyll:Skjær laksen i strimler og legg den på bunnen. Dryss over revet ost, dill og krydder. Hell over sammenpisket egg og melk. Stek paien i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.

Gjest the imp
Skrevet

Ostepai

(4 porsjoner)

Ingredienser:

Paibunn:

125 g meierismør

200 g hvetemel

2 ss vann

Fyll:

1 ss meierismør

1 løk, grovhakket

150 g skinke, røkelaks eller ansjosfilet i små biter

250 g hvit ost, f eks revet jarlsberg eller edamer-ost

4 egg

3 dl melk

2 ss kruspersille, finhakket

1/2 ts pepper

litt broccoli?

Paiform, ca. 24 cm i diameter

I stekeovnen: 200 graderC, ca.15 minutter for bunnen, deretter 180 grader C, ca. 20 minutter for at fyllet skal stivne

Fremgangsmåte:

Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Trykk den ut i en smurt paiform. forstek paibunnen.

Lag fyll: Fres løken blank i smør og fordel den i paiskallet sammen med skinke, laks eller ansjos . Dryss osten over. Bland sammen egg, melk, persille og pepper og hell eggeblandingen overi osten.

Stek retten videre til eggeblandingen er stivnet.

Quiche med kalkunpålegg

Ca. 30 minutter, 4- 6 pers.

Paibunn:

• 125 g smør

• 200 g hvetemel

• 2 ss vann

Fyll:

• 2- 3 løk

• ca. 50 g spekesnacks av kalkun

• 5 egg

• 2 dl melk

• 1 dl fløte

• 1/2 ts salt

• 1/4 ts pepper

• 100 g jarlsbergost.

I stekeovn ved 200 grader. Smuldre smør og mel, gjerne i en matprosessor. Tilsett kaldt vann og elt deigen sammen. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter. Trykk den ut i en paiform og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen i ca. 10 minutter til den er litt gyllen. Skjær løken i ringer og fres den i smør i ei panne til den er så vidt mør. Fordel løken over paibunnen. Visp sammen egg, melk, salt og pepper og hell det over løken. Dryss revet ost på toppen. Stek paien videre i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv. Server paien varm med en frisk salat til.

Varm tomatpai

(4 porsjoner)

Ingredienser:

Paideig:

3 dl hvetemel

125 g smør

1-2 ss vann

litt salt

Fyll:

600 g tomater

2 løk

smør

frisk timian

salt og pepper

2 dl kremfløte

2 egg

100 g revet gul ost

evt røkt kjøttpølse eller kjøttdeig?

Fremgangsmåte:

Bland raskt sammen ingrediensene til paideigen og la den hvile i kjøleskapet en halv times tid. Trykk ut deigen i en smurt paiform og forstek paiskallet i ovnen i 10-15 minutter på 175 grader C. Rens og hakk løken og stek den til den er blank i stekepannen. Smak til med salt og pepper. Dekk paibunnen med løken. Skjær tomatene i skiver og fordel dem over løken. Hakket timian over. Visp sammen egg, kremfløte, litt salt og pepper og den revne gule osten, og hell det forsiktig over tomatene/løken. Stekes i ca. 30 min. til på 175 grader C til fyllet har stivnet og paien er gylden og fin.

Skrevet

Oj - her var det mange gode forslag ! Blir nesten vanskelig å bestemme seg ! :) Da er det bare å skrive ut , og sjekke hva jeg skal handle !

Tusen takk for alle gode forslag !

Klem, Trude :bukke:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...