Petalouda Skrevet 22. februar 2014 #1 Skrevet 22. februar 2014 noen som har en oversettelse her ? THE ORIGINAL HUNGRY MONK BANOFFI PIE RECIPE: 12 ounces uncooked shortcrust pastry 1.5 tins condensed milk (13.5 ounces each) 1.5 pounds firm bananas 375 ml of double cream half a teaspoon powdered instant coffee 1 dessertspoon caster sugar a little freshly ground coffee Preparation: Preheat the oven to gas mark 5 (400F). Lightly grease a 10in x 1.5in flan tin. Line this with the pastry thinly rolled out. Prick the base all over with a fork and bake blind until crisp. Allow to cool. The secret of this delicious pudding lies in the condensed milk. Immerse the cans unopened in a deep pan of boiling water. Cover and boil for 3 hours making sure that the pan does not boil dry *(see CAUTION). Remove the tin from the water and allow to cool completely before opening. Inside you will find the soft toffee filling. Method: Whip the cream with the instant coffee and sugar until thick and smooth. Now spread the toffee over the base of the flan. Peel and halve the bananas lenghtways and lay them on the toffee. Finally spoon or pipe on the cream and lightly sprinkle over the freshly ground coffee. *CAUTION It is absolutely vital to top up the pan of boiling water frequently during the cooking of the cans. 3 hours is a long time and if they are allowed to boil dry the cans will explode causing a grave risk to life, limb and kitchen ceilings. Hint - Banoffi is a marvellous "emergency" pudding once you have the toffee mixture in your store cupboard. We therefore suggest that you boil several cans at the same time as they keep unopened indefinitely. - og da mener jeg ikke direkte oversettelse, men oversatt til mat man kan finne på en helt vanlig coop butikk ... noen som har prøvd å lage en variant av denne (eller lik så klart) og son har erfaring eller tips ?
Bodhisativa Skrevet 22. februar 2014 #2 Skrevet 22. februar 2014 Ser ikke ut som det er lett å få tak i søtet kondensert melk i norge, nærmeste du kommer er vikingmelk, men den er ikke søtet... Har du mulighet til å handle i sverige har de både søtet kondensert melk OG ferdig kokt slik at den er blitt karamell. Alternativet er at du lager karamell på sukker og kremfløte vel. Til bunnen bruker jeg bare digestivekjeks og smør, sånn som til ostekaker, smaker nam! Lagde Banoffee pie senest i går
Gjest Funky Punk Skrevet 22. februar 2014 #3 Skrevet 22. februar 2014 Søtet kondensert melk finnes på Meny.
Petalouda Skrevet 22. februar 2014 Forfatter #4 Skrevet 22. februar 2014 men koker dere boksene slik det står i oppskriften ? i oppskriften på det søte liv er det brukt usøtet vikingmelk ..
Bodhisativa Skrevet 22. februar 2014 #5 Skrevet 22. februar 2014 Ja, kok hele boksen slik det står i oppskriften Tror ikke det blir like bra med bare vikingmelk, for det er vel sukkeret som gjør det til karamell? Tror jeg...hehe
Petalouda Skrevet 22. februar 2014 Forfatter #6 Skrevet 22. februar 2014 http://www.detsoteliv.no/oppskrift/banoffee-pie her er oppskriften fra det søte liv ... den er jo en del annerledes ...
Bodhisativa Skrevet 23. februar 2014 #7 Skrevet 23. februar 2014 Ser ut som du fint kan bruke oppskriften på det søte liv, ser mye enklere ut!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå