Mette Skrevet 27. mai 2004 #1 Skrevet 27. mai 2004 Min mann og jeg er skikkelig kjøtt lei for tiden, lurte på om vi skulle forandre kostholdet litt. Kutte ut kjøtt og kjøttpålegg. Noen som har noe greie lette oppskrifter på middagsretter. Vi kommer til å spise fisk, skalldyr og egg og melk.
Gjest 1111 Skrevet 27. mai 2004 #2 Skrevet 27. mai 2004 Vegetar Empanadas Ingredienser: Deig: 400 g hvetemel 200 g kaldt smør, i biter 1 ts salt 2 vispede egg ca. 1 dl vann Fyll: 300 g kokt, moset potet 100 g gulrot, revet 200 g sjampinjong, hakket 1 løk 2 egg, kokt, i båter 2 ts paprikapulver 1 ts salt 1/2 ts pepper 1/2 ts chilipepper Fremgangsmåte: Smuldre sammen smør og mel. Tilsett salt, egg og nok vann til å forme en fast deig. La den hvile i kjøleskap et par timer før bruk. Stek sjampinjong og hakket løk. Bland i de andre ingrediensene. Avkjøles noe. Del deigen i flere deler og kjevl ut til 3 mm tykkelse. Stikk ut sirkler med en asjett eller bolle. Legg på fyll på den ene halvdelen og brett over den andre delen slik at det blir halvmånefasong. Pensle kanten med egg. Sett embanadasene på et brett med stekepapir. Settes i ovnen og stekes 10-15 min. ved 200 grader. Serveres nystekte. Rekecouscous i pitabrød 4 personer Ingredienser: 4 dl couscous 400 g reker 2 dl erter 2 paprika 2 fedd hvitløk Dressing: 6 ss olivenolje 3 ss sitronsaft 2 fedd hvitløk 2 ss persille 1 ts sukker ½ ts salt ¼ ts pepper Fremgangsmåte: Kok couscous som anvist på pakken. Lag så dressingen. Del paprika i terninger og surr i olje, tilsett finhakket hvitløk og la surre i 3 minutter. Tilsett erter og rett før servering godt avrente reker. Bland inn kokte couscous. Vend inn dressingen. Server med pitabrød.
Mette Skrevet 27. mai 2004 Forfatter #3 Skrevet 27. mai 2004 Takk det hørtes godt ut. Hvor får jeg tak i couscous?
Gjest 1111 Skrevet 27. mai 2004 #4 Skrevet 27. mai 2004 Takk det hørtes godt ut. Hvor får jeg tak i couscous? Velassorterte butikker eller innvandrerbutikker
Mette Skrevet 27. mai 2004 Forfatter #5 Skrevet 27. mai 2004 Som jeg trodde takker så mye, disse skal prøves ut
Sandra Skrevet 27. mai 2004 #6 Skrevet 27. mai 2004 Her er en veldig enkel vegetarrett, den er kjempegod! Alle som prøver liker den godt! Spinatruller m/philadelphia Kok 10-15 lasagneplater myke i kjele med rikelig vann.Husk olje! Varm spinat i panne med løk og hvitløk og litt chili (el. chilipulver) Fyll platene med spinatblandingen og en klatt med philadelphia(lett el.vanlig) og rull de sammen. Legg de etterhvert i en smurt ildfast form og strø over revet gulost. Stek i ovnen til de blir gyldne
Arkana Skrevet 27. mai 2004 #7 Skrevet 27. mai 2004 Aubergine- og kikertgryte (4 pers.) 1 stor aubergine 2 squash 1 stor løk i skiver 2 knuste hvitløksfedd 1-2 hakkede grønne chili 2 ts malt koriander 2 ts spisskummenfrø 1 ts garam masala en boks hakkede tomater 3 dl grønnsaksbuljong salt/pepper ca 425 g hermetiske kikerter 2 ss hakket mynte 1,5 dl fløte Del auberginen i terninger, squashene i skiver. Fres aubergine, squash, løk, hvitløk og chili i litt olje ca 5 minutter. Rør inn krydder og la småfrese 30 minutter. Tilsett tomater, buljong, salt og pepper og la småkoke 10 minutter. Tilsett kikerter og kok videre 5 minutter. Rør inn mynte og fløte og varm forsiktig opp. Server med ris. Fylte tomater med linser (4 pers.) 100 g røde linser ½ ts salt 20 g frisk ingefær ¼ ts gurkemeie ¼ ts cayennepepper 1 ss smør ½ tørket chili ¼ ts malt karve 1-2 klyper malt kardemomme ½ liten potte koriander sitronsaft 4-6 store tomater pepper ½ bunt dill 4-6 ss crème fraîche Kok linsene i 2,5 dl vann tilsatt salt i 10 minutter. Tilsett finhakket ingefær, gurkemeie og cayennepepper. Varm opp smør og rist hakket chili, karve og kardemomme. Rør sammen med linseblandingen. Hakk koriander og ha dette i resten før du smaker til med salt og sitronsaft. Skjær av toppen på tomatene. Hul dem ut og dryss i salt, pepper og finhakket dill. Tilsett linsefyllet og sett i smurt ildfast form. Ha litt crème fraîche oppå hver tomat, strø over dill og pepper. Stek ved 200 grader i 15-20 minutter. Grønnsaker i karri (4-6 pers.) 1 ss brune sennepsfrø 2 hakkede løk ¾ dl karripasta 1 boks hermetiske tomater 1¼ dl yoghurt naturell 2,5 dl kokosmelk 2 gulrøtter, i skiver 200 g blomkål, i små buketter 2 mini-auberginer, i skiver 200 g grønne bønner, delt i to 150 g brokkoli, i små buketter 2 squash, i skiver 100 g små champignoner, delt i to salt etter smak Rist sennepsfrøene i tørr kjele til de begynner å poppe. Tilsett litt olje og løk og surr løken myk. Tilsett karripasta og la surre 1 minutt. Tilsett tomater, yoghurt og kokosmelk og la alt blir varmt. Tilsett gulrott og surr uten lokk i 5 minutter. Tilsett blomkål og aubergine og surr i 5 minutter. Rør inn resten av ingrediensene og la surre uten lokk i 10-15 minutter. Linse- og grønnsaksbiryani (6 pers.)125 g grønne linser 2 løk, delt i fire og så i skiver 2 knuste hvitløksfedd 2,5 cm hakket ingefær 1 ts gurkemeie ½ ts chilipulver 1 ts malt koriander 2 ts malt spisskummen 3 flådde og hakkede tomater 1 aubergine i skiver 1,75 liter grønnsaksbuljong 1 rød paprika i terninger 350 g basmatiris 125 g aspargesbønner, delt i to 250 g blomkålbuketter 125 g skivet champignon 60 g usaltede cashewnøtter 3 hardkokte egg Skyll linsene i kaldt vann. Fres løken myk i litt olje, rør inn hvitløk, ingefær og krydder og fres videre 1 minutt. Tilsett linsene, tomater, auberginer og 6 dl av buljongen. La småkoke under lokk 20 minutter. Tilsett paprika og kok videre 10 minutter. Kok opp risen i en annen pane, tilsett bønner, blomkål og sopp og la småkoke under lokk 15 minutter. Ta av varmen, og la stå med lokket på i 10 minutter. Tilsett linseblandingen og nøttene og server med båter av egg og hakket koriander. Vegetarmoussaka (4-6 pers.) 2 auberginer 2,75 dl grønnsaksbuljong 50 g Puylinser 50 g grønne linser 4 ss olivenolje 2 finhakkede løk 1 stor rød paprika, skåret i små terninger 2 knuste hvitløksfedd 400 g hermetiske hakkede tomater, uten saften 2 dl rødvin 2 ss tomatpuré eller mos av soltørkede tomater 1 ts malt kanel 2 ss hakket persille salt/pepper 250 g ricotta 2,75 dl melk 25 g hvetemel 25 g smør ¼ hel muskat, revet 1 stort egg 25 g revet parmesan salt/pepper Del auberginene i 1 cm terninger, legg i en sil, dyrss salt på og legg en tung plate over, slik at overflødig væske renner ut. Hell buljongen i en kjele sammen med Puy-linsene, la koke 15 minutter før du har i de grønne linsene, kok så 15 minutter til. Fres løken myk, tilsett paprika og fres den oså myk. Tilsett hvitløk, stek 1 minutt og hell alt i en bolle. Klem væsken ut av auberginene og stek dem i litt olje, når de begynner å bli brune tilsettes tomater og løk/paprika-blandingen. Bland vin, tomatpuré og kanel sammen og hell det over grønnsakene. Tilsett linsene og hakket persille, smak til med salt og pepper og la småputre mens sausen lages. Bland melk, mel, smør og muskat i en kjele og visp godt mens den koker opp. Smak til med salt og pepper, la avkjøles litt du visper inn ricotta, og så egget. Fordel grønnsaksblandingen i en ildfast form og hell ostesausen over det hele. Dryss på parmesan og stek ved 180 grader i 1 time. La hvile 15 minutter før servering.
-Fisken- Skrevet 27. mai 2004 #8 Skrevet 27. mai 2004 Tomatpai m/aubergine og chorizo (4-6 pers.) 175 g hvetemel 75 g smør 25 g revet parmesan en klype chilipulver 1 eggeplome 500 g aubergine, i biter 1 stor finhakket løk 175 g chorizo i skiver 2 pressede hvitløksfedd 2 røde paprika, hakkede en boks hermetiske tomater 1 ss tomatpuré salt/pepper Legg auberginen i et dørslag, dryss på salt og la stå 30 minutter. Skyll under kaldt vann og la renne av på kjøkkenpapir. Fres løken myk i litt olje. Tilsett chorizo, hvitløk og paprika og stek videre 5 minutter. Tilsett aubregine, tomater og tomatpuré, smak til med salt og pepper. Kok opp og la småkoke under lokk 20 minutter. Smuldre mel og smør. Bland i parmesan og chili. Tilsett eggeplommen og 1-2 ss kaldt vann. Kjevle ut og skjør deigen til 2,5 cm brede strimler. Hell fyllet i en paiform. Pensle kanten med vann og lag en kant av deigstrimler. Fukt deigkanten og lag et tett vevet gitter over fyllet med resten av strimlene. Slankerens pai med grønnsaker (4 porsj.) 2 dl siktet hvetemel (halvparten kan erstattes med grovt hvetemel) 60 g meierismør 1 dl cottage cheese fyll: 150 g brokkoli , i små buketter 150 g sopp , i skiver 250 g purre , finsnittet 2 ss meierismør 3 stk. egg 1 dl lettrømme eller yoghurt naturell 3 dl cottage cheese 1 ts salt ¼ ts pepper ¼ ts revet muskatnøtt ¼ ts kajennepepper 2 ss sennep 2 dl lettere jarlsberg , revet Bland raskt sammen alt til bunnen. La deigen hvile i kjøleskapet ca. 30 minutter. Kjevle ut deigen og kle så bunn og side i en smurt form. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek bunnen til den er sprø og gyllen. Surr grønnsakene i smør i en kjele til de er blanke og soppen har “falt sammen”. Bland sammen egg, rømme/ yoghurt, cottage cheese/kvarg og krydder. Smør sennep på paiskallet og dryss osten over. Fordel over grønnsakene og hell på eggeblandingen. Stek paien og server den varm med en grønn salat til. Rund form ca. 22-24 cm i diameter (til en pai på 4-8 porsjoner). I stekeovnen: 225 grader til forstek av paien ca. 10 minutter, 200 grader til hele paien i ca. 30 minutter. Cannelloni D'Asparges Aux Herbes (pasta med asparges og urter) 4 grønne lasagneplater (eller hjemmelaget pasta, samme størrelse) 250 g asparges (grønne) 2 ss usaltet, romtemperert smør raust med hakkede friske urter 4 store, faste tomater revet, fast ost Skjær et kryss i toppen av hver tomat. Dypp dem et øyeblikk i kokende vann, så direkte over i kaldt vann. Trekk skinnet av. Del tomatene i to og rens for kjerner. Grovhakk tomatkjøttet. Salte lett. Rens asparges og trekk dem i 3-4 minutter i lettsaltet vann. Ta opp med hullsleiv. Kok lasagne som anbefalt på pakken. Får renne av. Bland dem med urtesmøret. Pakk/rull asparges inn i myke pastaplater. Få med alt smøret inni. Legges i ildfast form og får et kort opphold i varm ovn. Fordel tomatene på fire tallerkener. Legg asparges/ pasta oppå og dryss over ost. Ha litt pesto i tillegg, og evt. bechamelsaus. Stekt ris - med paprika, gulrot og løk. (4 pers.) 3 dl langkornet ris 6 dl grønnsak- eller hønsebuljong olje til steking 1 finhakket liten løk 1/2 finhakket paprika 1 liten finhakket gulrot Varm woken/pannen og tilsett olje. Wok/stek risen til den blir lysebrun (ca 2 minutter). Tilsett buljongen, hvitløken, løken, paprika og gulrot (eller eventuelt annen du har lyst på) og kok opp og la det deretter småkoke under lokk i ca 15 minutter til væsken er fordampet.
Mette Skrevet 27. mai 2004 Forfatter #10 Skrevet 27. mai 2004 Her kom det inn mange flotte oppskrifter, tusen takk gleder meg til å prøve de
Thomasine Skrevet 27. mai 2004 #11 Skrevet 27. mai 2004 Jeg har også tenkt å prøve meg på slike retter innimellom. Ikke fordi jeg er lei kjøtt, men for å variere... :-) Har funnet denne siden: http://www.finnoss.com/200n1090/1x.html har ikke prøvd noe enda, men du skal se at du kanskje finner noe... :-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå