Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Min mann og jeg er skikkelig kjøtt lei for tiden, lurte på om vi skulle forandre kostholdet litt. Kutte ut kjøtt og kjøttpålegg.

Noen som har noe greie lette oppskrifter på middagsretter. Vi kommer til å spise fisk, skalldyr og egg og melk.

Skrevet

Vegetar Empanadas

Ingredienser:

Deig:

400 g hvetemel

200 g kaldt smør, i biter

1 ts salt

2 vispede egg

ca. 1 dl vann

Fyll:

300 g kokt, moset potet

100 g gulrot, revet

200 g sjampinjong, hakket

1 løk

2 egg, kokt, i båter

2 ts paprikapulver

1 ts salt

1/2 ts pepper

1/2 ts chilipepper

Fremgangsmåte:

Smuldre sammen smør og mel. Tilsett salt, egg og nok vann til å forme en fast deig. La den hvile i kjøleskap et par timer før bruk. Stek sjampinjong og hakket løk. Bland i de andre ingrediensene. Avkjøles noe. Del deigen i flere deler og kjevl ut til 3 mm tykkelse. Stikk ut sirkler med en asjett eller bolle. Legg på fyll på den ene halvdelen og brett over den andre delen slik at det blir halvmånefasong. Pensle kanten med egg. Sett embanadasene på et brett med stekepapir. Settes i ovnen og stekes 10-15 min. ved 200 grader. Serveres nystekte.

Rekecouscous i pitabrød

4 personer

Ingredienser:

4 dl couscous

400 g reker

2 dl erter

2 paprika

2 fedd hvitløk

Dressing:

6 ss olivenolje

3 ss sitronsaft

2 fedd hvitløk

2 ss persille

1 ts sukker

½ ts salt

¼ ts pepper

Fremgangsmåte:

Kok couscous som anvist på pakken. Lag så dressingen. Del paprika i terninger og surr i olje, tilsett finhakket hvitløk og la surre i 3 minutter. Tilsett erter og rett før servering godt avrente reker. Bland inn kokte couscous. Vend inn dressingen. Server med pitabrød.

Skrevet

Takk det hørtes godt ut. :P Hvor får jeg tak i couscous?

Skrevet
Takk det hørtes godt ut. :P Hvor får jeg tak i couscous?

Velassorterte butikker eller innvandrerbutikker :)

Skrevet

Som jeg trodde takker så mye, disse skal prøves ut :P

Skrevet

Her er en veldig enkel vegetarrett, den er kjempegod! Alle som prøver liker den godt!

Spinatruller m/philadelphia

Kok 10-15 lasagneplater myke i kjele med rikelig vann.Husk olje!

Varm spinat i panne med løk og hvitløk og litt chili (el. chilipulver)

Fyll platene med spinatblandingen og en klatt med philadelphia(lett el.vanlig) og rull de sammen. Legg de etterhvert i en smurt ildfast form og strø over revet gulost.

Stek i ovnen til de blir gyldne

Skrevet

Aubergine- og kikertgryte (4 pers.)

1 stor aubergine

2 squash

1 stor løk i skiver

2 knuste hvitløksfedd

1-2 hakkede grønne chili

2 ts malt koriander

2 ts spisskummenfrø

1 ts garam masala

en boks hakkede tomater

3 dl grønnsaksbuljong

salt/pepper

ca 425 g hermetiske kikerter

2 ss hakket mynte

1,5 dl fløte

Del auberginen i terninger, squashene i skiver. Fres aubergine, squash, løk, hvitløk og chili i litt olje ca 5 minutter. Rør inn krydder og la småfrese 30 minutter. Tilsett tomater, buljong, salt og pepper og la småkoke 10 minutter. Tilsett kikerter og kok videre 5 minutter. Rør inn mynte og fløte og varm forsiktig opp. Server med ris.

Fylte tomater med linser (4 pers.)

100 g røde linser

½ ts salt

20 g frisk ingefær

¼ ts gurkemeie

¼ ts cayennepepper

1 ss smør

½ tørket chili

¼ ts malt karve

1-2 klyper malt kardemomme

½ liten potte koriander

sitronsaft

4-6 store tomater

pepper

½ bunt dill

4-6 ss crème fraîche

Kok linsene i 2,5 dl vann tilsatt salt i 10 minutter. Tilsett finhakket ingefær, gurkemeie og cayennepepper. Varm opp smør og rist hakket chili, karve og kardemomme. Rør sammen med linseblandingen. Hakk koriander og ha dette i resten før du smaker til med salt og sitronsaft. Skjær av toppen på tomatene. Hul dem ut og dryss i salt, pepper og finhakket dill. Tilsett linsefyllet og sett i smurt ildfast form. Ha litt crème fraîche oppå hver tomat, strø over dill og pepper. Stek ved 200 grader i 15-20 minutter.

Grønnsaker i karri (4-6 pers.)

1 ss brune sennepsfrø

2 hakkede løk

¾ dl karripasta

1 boks hermetiske tomater

1¼ dl yoghurt naturell

2,5 dl kokosmelk

2 gulrøtter, i skiver

200 g blomkål, i små buketter

2 mini-auberginer, i skiver

200 g grønne bønner, delt i to

150 g brokkoli, i små buketter

2 squash, i skiver

100 g små champignoner, delt i to

salt etter smak

Rist sennepsfrøene i tørr kjele til de begynner å poppe. Tilsett litt olje og løk og surr løken myk. Tilsett karripasta og la surre 1 minutt. Tilsett tomater, yoghurt og kokosmelk og la alt blir varmt. Tilsett gulrott og surr uten lokk i 5 minutter. Tilsett blomkål og aubergine og surr i 5 minutter. Rør inn resten av ingrediensene og la surre uten lokk i 10-15 minutter.

Linse- og grønnsaksbiryani (6 pers.)125 g grønne linser

2 løk, delt i fire og så i skiver

2 knuste hvitløksfedd

2,5 cm hakket ingefær

1 ts gurkemeie

½ ts chilipulver

1 ts malt koriander

2 ts malt spisskummen

3 flådde og hakkede tomater

1 aubergine i skiver

1,75 liter grønnsaksbuljong

1 rød paprika i terninger

350 g basmatiris

125 g aspargesbønner, delt i to

250 g blomkålbuketter

125 g skivet champignon

60 g usaltede cashewnøtter

3 hardkokte egg

Skyll linsene i kaldt vann. Fres løken myk i litt olje, rør inn hvitløk, ingefær og krydder og fres videre 1 minutt. Tilsett linsene, tomater, auberginer og 6 dl av buljongen. La småkoke under lokk 20 minutter. Tilsett paprika og kok videre 10 minutter. Kok opp risen i en annen pane, tilsett bønner, blomkål og sopp og la småkoke under lokk 15 minutter. Ta av varmen, og la stå med lokket på i 10 minutter. Tilsett linseblandingen og nøttene og server med båter av egg og hakket koriander.

Vegetarmoussaka (4-6 pers.)

2 auberginer

2,75 dl grønnsaksbuljong

50 g Puylinser

50 g grønne linser

4 ss olivenolje

2 finhakkede løk

1 stor rød paprika, skåret i små terninger

2 knuste hvitløksfedd

400 g hermetiske hakkede tomater, uten saften

2 dl rødvin

2 ss tomatpuré eller mos av soltørkede tomater

1 ts malt kanel

2 ss hakket persille

salt/pepper

250 g ricotta

2,75 dl melk

25 g hvetemel

25 g smør

¼ hel muskat, revet

1 stort egg

25 g revet parmesan

salt/pepper

Del auberginene i 1 cm terninger, legg i en sil, dyrss salt på og legg en tung plate over, slik at overflødig væske renner ut. Hell buljongen i en kjele sammen med Puy-linsene, la koke 15 minutter før du har i de grønne linsene, kok så 15 minutter til. Fres løken myk, tilsett paprika og fres den oså myk. Tilsett hvitløk, stek 1 minutt og hell alt i en bolle. Klem væsken ut av auberginene og stek dem i litt olje, når de begynner å bli brune tilsettes tomater og løk/paprika-blandingen. Bland vin, tomatpuré og kanel sammen og hell det over grønnsakene. Tilsett linsene og hakket persille, smak til med salt og pepper og la småputre mens sausen lages. Bland melk, mel, smør og muskat i en kjele og visp godt mens den koker opp. Smak til med salt og pepper, la avkjøles litt du visper inn ricotta, og så egget.

Fordel grønnsaksblandingen i en ildfast form og hell ostesausen over det hele. Dryss på parmesan og stek ved 180 grader i 1 time. La hvile 15 minutter før servering.

Skrevet

Tomatpai m/aubergine og chorizo (4-6 pers.)

175 g hvetemel

75 g smør

25 g revet parmesan

en klype chilipulver

1 eggeplome

500 g aubergine, i biter

1 stor finhakket løk

175 g chorizo i skiver

2 pressede hvitløksfedd

2 røde paprika, hakkede

en boks hermetiske tomater

1 ss tomatpuré

salt/pepper

Legg auberginen i et dørslag, dryss på salt og la stå 30 minutter. Skyll under kaldt vann og la renne av på kjøkkenpapir. Fres løken myk i litt olje. Tilsett chorizo, hvitløk og paprika og stek videre 5 minutter. Tilsett aubregine, tomater og tomatpuré, smak til med salt og pepper. Kok opp og la småkoke under lokk 20 minutter.

Smuldre mel og smør. Bland i parmesan og chili. Tilsett eggeplommen og 1-2 ss kaldt vann. Kjevle ut og skjør deigen til 2,5 cm brede strimler. Hell fyllet i en paiform. Pensle kanten med vann og lag en kant av deigstrimler. Fukt deigkanten og lag et tett vevet gitter over fyllet med resten av strimlene.

Slankerens pai med grønnsaker (4 porsj.)

2 dl siktet hvetemel (halvparten kan erstattes med grovt hvetemel)

60 g meierismør

1 dl cottage cheese

fyll:

150 g brokkoli , i små buketter

150 g sopp , i skiver

250 g purre , finsnittet

2 ss meierismør

3 stk. egg

1 dl lettrømme eller yoghurt naturell

3 dl cottage cheese

1 ts salt

¼ ts pepper

¼ ts revet muskatnøtt

¼ ts kajennepepper

2 ss sennep

2 dl lettere jarlsberg , revet

Bland raskt sammen alt til bunnen. La deigen hvile i kjøleskapet ca. 30 minutter. Kjevle ut deigen og kle så bunn og side i en smurt form. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek bunnen til den er sprø og gyllen.

Surr grønnsakene i smør i en kjele til de er blanke og soppen har “falt sammen”.

Bland sammen egg, rømme/ yoghurt, cottage cheese/kvarg og krydder. Smør sennep på paiskallet og dryss osten over. Fordel over grønnsakene og hell på eggeblandingen. Stek paien og server den varm med en grønn salat til.

Rund form ca. 22-24 cm i diameter (til en pai på 4-8 porsjoner).

I stekeovnen: 225 grader til forstek av paien ca. 10 minutter, 200 grader til hele paien i ca. 30 minutter.

Cannelloni D'Asparges Aux Herbes (pasta med asparges og urter)

4 grønne lasagneplater (eller hjemmelaget pasta, samme størrelse)

250 g asparges (grønne)

2 ss usaltet, romtemperert smør

raust med hakkede friske urter

4 store, faste tomater

revet, fast ost

Skjær et kryss i toppen av hver tomat. Dypp dem et øyeblikk i kokende vann, så direkte over i kaldt vann. Trekk skinnet av. Del tomatene i to og rens for kjerner. Grovhakk tomatkjøttet. Salte lett. Rens asparges og trekk dem i 3-4 minutter i lettsaltet vann. Ta opp med hullsleiv. Kok lasagne som anbefalt på pakken. Får renne av. Bland dem med urtesmøret. Pakk/rull asparges inn i myke pastaplater. Få med alt smøret inni. Legges i ildfast form og får et kort opphold i varm ovn.

Fordel tomatene på fire tallerkener. Legg asparges/ pasta oppå og dryss over ost. Ha litt pesto i tillegg, og evt. bechamelsaus.

Stekt ris - med paprika, gulrot og løk. (4 pers.)

3 dl langkornet ris

6 dl grønnsak- eller hønsebuljong

olje til steking

1 finhakket liten løk

1/2 finhakket paprika

1 liten finhakket gulrot

Varm woken/pannen og tilsett olje. Wok/stek risen til den blir lysebrun (ca 2 minutter). Tilsett buljongen, hvitløken, løken, paprika og gulrot (eller eventuelt annen du har lyst på) og kok opp og la det deretter småkoke under lokk i ca 15 minutter til væsken er fordampet.

Skrevet

Slettet - dobbelt.

Skrevet

Her kom det inn mange flotte oppskrifter, tusen takk gleder meg til å prøve de :P

Skrevet

Jeg har også tenkt å prøve meg på slike retter innimellom. Ikke fordi jeg er lei kjøtt,

men for å variere... :wink: :-)

Har funnet denne siden: http://www.finnoss.com/200n1090/1x.html

har ikke prøvd noe enda, men du skal se at du kanskje finner noe... :wink: :-)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...