AnonymBruker Skrevet 11. februar 2014 #1 Skrevet 11. februar 2014 Ved koking av egg?Anonymous poster hash: d6a81...45a
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2014 #2 Skrevet 11. februar 2014 Vi tar dem oppi før det koker. Tror de kan sprekke om man putter de oppi kokende vann. Anonymous poster hash: c9981...fc3
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2014 #3 Skrevet 11. februar 2014 Vi tar dem oppi før det koker. Tror de kan sprekke om man putter de oppi kokende vann. Anonymous poster hash: c9981...fc3 Ok, da fyller jeg vann i kjelen og tar eggene i med det samme, før jeg skrur på plata? TSAnonymous poster hash: d6a81...45a
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2014 #4 Skrevet 11. februar 2014 Det er vanskeligere å bestemme seg om man skal ha bløtkokte eller hardkokte egg om man tar de oppi før det koker. Jeg venter til vannet koker så legger jeg i eggene. Da er det lett å ta tiden. Anonymous poster hash: b94a4...17d
Butter Skrevet 11. februar 2014 #5 Skrevet 11. februar 2014 Jeg tar de også i før vannet koker av samme grunn som ab flfør meg nevnte. Moren min har dde i etter, men hun bruker en slags eggenål til å stikke hull i skallet i egget ved den luftlommen. Funker det også, men egget på gjerne koke 0,5-1 min lengre også.
selize Skrevet 11. februar 2014 #6 Skrevet 11. februar 2014 vent til vannet er rett før kokepunktet, så tar du eggene i da får duriktig koketid mtp hardkokt eller bløtkokt og du sliipper at de sprekker!
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2014 #7 Skrevet 11. februar 2014 Takker så mye for svar Da prøver jeg å ta dem i rett før kokepunktet TSAnonymous poster hash: d6a81...45a
Gjest Solsmil Skrevet 11. februar 2014 #8 Skrevet 11. februar 2014 Jeg tar de i når vannet er kaldt. Funker hver gang, og har aldri hatt problem med å beregne riktig tid
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2014 #9 Skrevet 11. februar 2014 Jeg tar de i når vannet er kaldt. Funker hver gang, og har aldri hatt problem med å beregne riktig tid Tar du tiden fra du tar dem i, eller fra det begynner og koke da? Jeg skal ha hardkokt. Og vet det er ca 10 minutt koketid for å få dem hardkokt. TSAnonymous poster hash: d6a81...45a
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2014 #10 Skrevet 11. februar 2014 Tar du tiden fra du tar dem i, eller fra det begynner og koke da? Jeg skal ha hardkokt. Og vet det er ca 10 minutt koketid for å få dem hardkokt. TSAnonymous poster hash: d6a81...45a Når vi koker egg, så pleier vi å ta varmt vann i kjelen, setter på plata på maks, og setter på 13 minutter. Hos oss tar det ca 3-4 minutter før det koker, så da er det igjen 9-10 minutter når det har begynt å koke Blir perfekte hver gang. Men jeg vil tippe det varierer litt hvor lang tid det tar før det koker. Anonymous poster hash: c9981...fc3
Kladd Skrevet 11. februar 2014 #11 Skrevet 11. februar 2014 Stikker hull (med vanlig tegnestift) og har egget oppi når vannet koker. (Bruker varmt vann fra springen, da går det superfort!). Synes det er vanskelig å beregne koketiden når jeg har det oppi før jeg koker opp vannet. Og det vil jo i tillegg avhenge av mengden vann og hvilken kokeplate du bruker.
Minya Skrevet 11. februar 2014 #12 Skrevet 11. februar 2014 Det er større sjanse for at eggene enten sprekker eller "vrenger" seg når du legger dem i allerede kokende vann. Jeg bruker varmt vann fra springen fordi jeg er utålmodig, stikker hull i eggene med en tegnestift og tar tiden fra jeg legger eggene oppi. Har plata på maks gjennom hele koketiden. Jeg foretrekker "grønne" egg, altså så hardkokte at de nesten får grønn ring rundt plomma, pluss at jeg bruker XL egg, så jeg setter timeren på minst 15 minutter.
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2014 #13 Skrevet 11. februar 2014 1. Legger eggene i kjelen. 2. Fyller med lunkent vann så eggene akkurat dekkes. 3. Setter kjelen på platen, skrur på fullt. 4. Venter 14 minutter for hardkokt egg, 12 minutter for smilende egg og 10 minutter for bløtkokt egg. Aner ikke koketiden. Fungerer hver gang, og på alle komfyrer jeg har hatt. Anonymous poster hash: 78da4...f04 1
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2014 #14 Skrevet 11. februar 2014 Jeg koker opp vann, tar kjelen av plata og har oppi eggene, og så legger jeg den tilbake på plata. Sprekker aldri, og koker med en gang så er enkelt å beregne tiden.Anonymous poster hash: ce440...37d
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2014 #15 Skrevet 11. februar 2014 Jeg stikker alltid hull i eggene. Det kan fint gjøres med en kniv. Jeg pleide å legge dem i kokende vann og beregne 5 minutter for bløtkokt, 6 1/2 minutt for solfylte og 10 minutter for hardkokte, men jeg slet med at timingen ikke alltid var riktig. De siste to årene har jeg lagt eggene i kaldt vann og satt timeren på 4 minutter når vannet koker - for solfylte egg. Blir alltid bra. Jeg har aldri hatt problemer med sprukne egg. Anonymous poster hash: d5b0d...ccc
Banan Skrevet 11. februar 2014 #16 Skrevet 11. februar 2014 Koker egg nesten hver dag. Stikker hull, og tar de oppi når vannet koker. Tar tiden og lar de ligge i 7 min. Perfekt kokte egg, etter min mening. Ikke helt hardkokt og heller ikke bløtkokt, men en fin mellomting 1
Gjest crazycatlady Skrevet 11. februar 2014 #17 Skrevet 11. februar 2014 (endret) Koker opp vann, tar kjelen fra plata og legger eggene forsiktig oppi og setter kjelen tilbake på plata. Ha salt i vannet, da sprekker ikke eggene. Koker i 7-8 min så det blir "midt i mellom-kokt". Er ikke glad i hardkokte egg og veldig bløtkokte er heller ikke så godt. Må være midt i mellom-kokt. Endret 11. februar 2014 av RusaPåBrus
Petra75 Skrevet 11. februar 2014 #18 Skrevet 11. februar 2014 Koker egg nesten hver dag. Stikker hull, og tar de oppi når vannet koker. Tar tiden og lar de ligge i 7 min. Perfekt kokte egg, etter min mening. Ikke helt hardkokt og heller ikke bløtkokt, men en fin mellomting Dette gjør jeg også. Perfekte egg, og det ytterst sjelden at de sprekker.
Gjest rådyr Skrevet 11. februar 2014 #19 Skrevet 11. februar 2014 Om du oppbevarer eggene på kjøkkenbenken i stedet for kjøleskapet sprekker de ikke så lett. Synes også de blir lettere å skrelle da.
AnonymBruker Skrevet 11. februar 2014 #20 Skrevet 11. februar 2014 Setter plata på fullt, koker opp vann i vannkokeren, heller vannet forsiktig over eggene og setter kjelen på plata. Koker stort sett bare hardkokte egg og koker de i 10-11 minutter avhengig av størrelsen, Anonymous poster hash: f9ceb...911
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå