AnonymBruker Skrevet 9. februar 2014 #1 Skrevet 9. februar 2014 Jeg har vært på tur og handlet en rosevin på taxfree. Greit å ha når man får besøk og har noe å servere. Drikker sjeldent alkohol, men hender jeg tar meg et glass til maten.. Flasken har stått i 2 uker nå og har ikke åpnet den. Hvor lenge kan en rosevin stå? Takker på forhånd Anonymous poster hash: 7a211...bbd
Dolce Skrevet 9. februar 2014 #2 Skrevet 9. februar 2014 Lenge. Ihvertfall mye lenger enn 2 uker. 1 år, minst (kommer an på typen/merket)
AnonymBruker Skrevet 9. februar 2014 #3 Skrevet 9. februar 2014 Lenge. Ihvertfall mye lenger enn 2 uker. 1 år, minst (kommer an på typen/merket) Takk for svar. Skulle stå når man får middagsbesøk. Pleier ikke å servere alkohol hvis jeg får besøk midt på dagen eller i en uke dag Anonymous poster hash: 7a211...bbd
AnonymBruker Skrevet 9. februar 2014 #4 Skrevet 9. februar 2014 Kommer litt an på vinen, noen druetyper tåler lagring langt bedre enn andre. Rosévin er generelt ikke vin som er beregnet på lagring og modning. Det kommer og litt an på hvor kresen man er. Og ikke minst om den lagres riktig (mørkt, kjølig og liggende). Er det riktig drue og lagringen er optimal burde ihvertfall en 2-5 år være OK, selv om det kan hende smaken taper seg litt i løpet av den tiden.Anonymous poster hash: 9d9e8...ecc
Zzyzx Skrevet 9. februar 2014 #5 Skrevet 9. februar 2014 (endret) Men den bør lagres liggende, hvis det er ekte kork i den. Edit: Og NÅ så jeg at AB over har sagt det samme. Jaja, en god ting kan ikke gjentas for ofte. Endret 9. februar 2014 av Zzyzx
Marikken Skrevet 10. februar 2014 #6 Skrevet 10. februar 2014 Helt enig med begge to over, og hvis du ikke har et egnet sted å lagre den: legg den i kjøleskapet. Den har det mye bedre der enn stående i et kjøkkenskap/i en bokhylle. Vinen får uansett riktig temperatur i glasset når du skal servere den så det er ikke noe å tenke på (gjelder i grunnen alle type viner).
Minya Skrevet 11. februar 2014 #7 Skrevet 11. februar 2014 Det varierer noe fra vin til vin, men de fleste søtlige hvitviner kan ihvertfall stå veldig lenge om de står i kjøleskap. Har også hatt pappviner som har vært åpnet som smaker helt likt fire måneder seinere, i hovedsak rieslingdrue, både Moselland og Königsmosel.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå