Gå til innhold

Flat pavlova - hva gikk galt?


Anbefalte innlegg

I går skulle jeg lage sjokoladepavlova. Har laget en vanlig pavlova tidligere som ble veldig vellykket. Men sjokoladepavlovaen rant utover heler formen og ble flat begge gangene, hva gikk galt?

Fulgte denne oppskriften første gang: http://frutimian.no/2014/02/sjokoladepavlova-med-vaniljekrem/ . Her er nok feilen at jeg rørte inn kakaoen med mikseren og ikke forsiktig med en slikkepott som det står. Så at det kom til å gå galt allerede når jeg fordelte den utover bakepapiret og den rant mer utover enn den skulle. Ble tynn, firkantet og hard.

Så skulle jeg prøve igjen, fulgte da denne oppskriften: http://www.nigella.com/recipes/view/chocolate-raspberry-pavlova-200 . Fulgte oppskriften til punkt og prikke, marengsen ble pisket i 20 min og var stiv, luftig og fin.Holdt formen når jeg fordelte den utover, men litt uti steketiden begynner denne også å flyte.. Ble satt inn på 180 grader og senket temperaturen til 150 grader slik som det står.

Hva i all verden kan ha gått galt? Her i huset blir det flat, lagdelt pavlova til morsdagen :( Da jeg lagde vanlig pavlova en gang tidligere forvarmet jeg ovnen til 250 grader, burde jeg gjort det her og?



Anonymous poster hash: 11a0e...8a2
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/810619-flat-pavlova-hva-gikk-galt/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Trolig fordi man ikke klarer lage stiv marengs når det er kommet fett i eggehvitene (fett i sjokoladen som har smeltet) som da har ødelagt marengsen og den renner utover. Derfor man feks har svært vanskelig for lage stive eggehviter i plastbolle, man må som regel ha glass- eller stålbolle. Det er så og si umulig å bli kvitt alt fett i en plastbolle.

Trolig fordi man ikke klarer lage stiv marengs når det er kommet fett i eggehvitene (fett i sjokoladen som har smeltet) som da har ødelagt marengsen og den renner utover. Derfor man feks har svært vanskelig for lage stive eggehviter i plastbolle, man må som regel ha glass- eller stålbolle. Det er så og si umulig å bli kvitt alt fett i en plastbolle.

Den siste gangen jeg prøvde var marengsen stiv, tykk og fin før den ble satt inn i ovnen, var derfor jeg synes så rart den ble mislykket da og. Om det var fett fra bollen feks ville ikke marengsen aldri bli stiv da?

Anonymous poster hash: 11a0e...8a2

Annonse

Neste gang gjør dette:

Miks til marengen er tykk, Glossy og stiv. Så slutter du å mikse. Marengen faller nemlig (som alt annet) sammen når du overpisker, noe det høres ut som du gjorde. 20 min er altfor lenge.

Deretter hauger du marengsen i en LITEN sirkel på platen. Regn med at den glir utover en del (den skal det). Så lar du marengsen tørke i 15-20 min, og så putter du den i ovnen. Vellykket pavlova. (Den skal sprekke utenpå)

Anonymous poster hash: 569d1...09c

Men når kakaoen smelter vil jo marengsen bli ødelagt... Og sjokoladen smelter jo fortere enn marengsen stivner i ovnen (blir stekt).

Da var det nok ikke fett i bollen nei, for da hadde du ikke klart å fått stivpisket og luftig marengs!

Neida, pavlova med kakao går fint, det. Den blir en anelse mindre fluffy enn den vanlige, men det går fint an å ha i kakao, rom, vaniljeekstrak eller hva en måtte ønske å smaksette den med. Så lenge det ikke er fett i det, selvsagt.

Problemet til ts er hovedsakelig overpisking.

Anonymous poster hash: 569d1...09c

Det er jo fett i sjokoladen som TS brukte i den oppskriften hun linket til...

Sannelig. Det så jeg faktisk ikke. Hva tenkte den gode Nigella på der? :klo:

Men pavlova med kakao, uten sjokolade, går fint.

Anonymous poster hash: 569d1...09c

Men det er jo opptil flere oppskrifter på pavlova med sjokolade i som ser helt vellykkede ut på internett. Var i en oppskrift jeg fant at den skulle piskes i 20 min, får prøve å piske kortere neste gang :)



Anonymous poster hash: 11a0e...8a2

Trolig fordi man ikke klarer lage stiv marengs når det er kommet fett i eggehvitene (fett i sjokoladen som har smeltet) som da har ødelagt marengsen og den renner utover. Derfor man feks har svært vanskelig for lage stive eggehviter i plastbolle, man må som regel ha glass- eller stålbolle. Det er så og si umulig å bli kvitt alt fett i en plastbolle.

Har aldri hatt noe problem med det, og bruker alltid plastbolle.

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...