Gå til innhold

Hjemmelaget pizza


Anbefalte innlegg

Skrevet

På tide å prøve noe nytt, og tenkte å lage en pizza helt fra scratch. Noen gode tips og innspill angående ingredienser, steketid o.l?

Anonymous poster hash: 20893...770

Videoannonse
Annonse
Skrevet

250g mel, 1,5dl lunkent vann, 0,5ts salt og 1/4 pose tørrgjær. Kna godt i 20 min eller bruk eltemaskin til deigen er myk og jevn. Hev 1 time før du knar den forsiktig ut og fyller.

Tomatsaus:

2 bokser gode tomater, hakkede. (Mutti f.eks)

1 gul løk, hakket

2-4 fedd hvitløk, hakket

2ss balsamico eddik

0,5dl olje til steking og til sausen.

Salt og pepper

Oregano

Kan tilsette litt rødvin om du har det for hånden når du lager maten :)

Stek løk og hvitløk forsiktig til løken blir gyllen, tilsett hvitløken de siste 3 minuttene. Ta oppi tomatene, balsamico edikken og evt resten av oljen. Kok i ca 30 min, kan koke lenger, men dette er minstetid. Smak til med salt, pepper og oregano. Du fryser det du ikke bruker :)

Mitt favorittfyll er 1 fersk mozarella, de er vel på 125g. Serranoskinka/parmaskinka til Taga, kalamata oliven, evt sopp og tomater. Dryss over parmesan og litt olje når den er ferdig. Stekest best på 300 grader, har du steinlplate eller lignende er det flott :)

Skrevet

Anbefaler på det sterkeste å bruke meltype Tipo 00 om du får tak i det. Det ble den beste pizzabunnen jeg noensinne har smakt.

  • Liker 1
Skrevet

Jeg laget hvit pizza i går - nydelig! Jeg lager bunn med speltmel - ca 3 1/2 dl vann holder til to pizzaer. Jeg er litt usikker på hvor mye mel jeg har i, rører til deigen ikke klebrer mer. Jeg har også i litt bakepulver i deigen, siden jeg ikke synes speltdeig hever skikkelig.

Fyll

Creme fraiche

Fersk rosmarin

Parmaskinke

Pæreskiver

Gorgonzola



Anonymous poster hash: 9aa44...09a
Gjest Funky Punk
Skrevet

Denne pizzaen lager jeg nesten hver helg

Bunn:

4 dl hvetemel

1/2 pk tørrgjær

Masse timian og litt hvitløk

Litt salt

1,5 dl vann

Ca 3 ss olje

Saus:

Ca 1/2 pakke creme fraiche

Pepper

Salt

Hvitløk

Litt cayenne

Fyll:

Marinert kylling

Paprika

Løk

Vårløk

Purre

Bacon

Skrevet

Denne pizzaen lager jeg nesten hver helg

Bunn:

4 dl hvetemel

1/2 pk tørrgjær

Masse timian og litt hvitløk

Litt salt

1,5 dl vann

Ca 3 ss olje

Saus:

Ca 1/2 pakke creme fraiche

Pepper

Salt

Hvitløk

Litt cayenne

Fyll:

Marinert kylling

Paprika

Løk

Vårløk

Purre

Bacon

Hva marinerer du kyllingen med?

Anonymous poster hash: 61b64...da0

Gjest Funky Punk
Skrevet

Hva marinerer du kyllingen med? Anonymous poster hash: 61b64...da0

Litt forskjellig fra hva jeg føler for. I det siste så har jeg fått dilla på resi (et blandingskrydder). Skjær kyllingen i biter og bland i krydder etter smak og litt olje

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...