Gå til innhold

J.... Popcorn.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Prøvde å poppe popcorn som er for gryte i en gryte jeg har, men ingen poppet. Arg. Får ikke til en dritt, hva gjør jeg da?

Skrevet

Var du tålmodig nok da?

Nå er det en stund siden sist jeg poppet popcorn i en gryte, men jeg syns jeg kan huske at det tok en stund før det begynte å poppe.



Anonymous poster hash: 20b97...b0d
Skrevet

Mer olje og høyere varme?

Jeg setter gryta på fullt og slenger i 3 korn, når de er poppet slenger jeg i resten (1 dl).

Jeg skrur ned varmen når omtrent halvparten er poppet, ellers svis de.



Anonymous poster hash: 53594...3dd
  • Liker 2
Skrevet

Var du tålmodig nok da? Nå er det en stund siden sist jeg poppet popcorn i en gryte, men jeg syns jeg kan huske at det tok en stund før det begynte å poppe. Anonymous poster hash: 20b97...b0d

Har så dårlig tålmodighet, denne poppinga viser til mitt liv. :(

Skrevet

Det bobler veldig i smøret. Og ristet på gryta.

Gjest crazycatlady
Skrevet

Åh, nå fikk jeg lyst på popcorn!

  • Liker 2
Skrevet

Det tar laaang tid. Hiv i tre korn og vent til de popper. Så hiver du i resten.

Skrevet

Det bobler veldig i smøret. Og ristet på gryta.

Smør?

Jeg pleier alltid å poppe i olje. Men det har kanskje ikke noe å si...

  • Liker 2
Gjest crazycatlady
Skrevet

Popper i olje her også. Trodde det var det man skulle jeg. Olje blir vel fortere varmt også tror jeg.

Gjest Crazycatlady
Skrevet

Ikke popp i smør, det svir seg bare.

Pleier å ha olje oppi gryta, varmer den opp, hiver kornene oppi, skrur ned varmen litt ellers så svir det seg lett. Så må man vente en stund mens man rister på gryta med jevne mellomrom. Prøver å ta gryta av plata når jeg hører at det omtrent er ferdig for det blir fort brent.

Skrevet

Jeg popper i en blanding av smør og olje. Smør må man ha, det setter så god smak på popcornet.

Har smør/olje i gryta, setter på full varme til det har smelta og bobler litt. Da har jeg oppi nok popcorn til at dtet dekker grytebunnen, legger på lokk og skrur ned på halv varme eller litt lavere. Venter, og rister litt på gryta innimellom. Tror fort det tar en 5-7 min før det begynner å poppe.



Anonymous poster hash: d1a11...31c
Skrevet

Det står man skal smelte smør. Tror ikke jeg tør å varme olje på så veldig høy temperatur.

Skrevet

Jeg synes det er mye enklere å poppe med olje.



Anonymous poster hash: 53594...3dd
Skrevet

Det står man skal smelte smør. Tror ikke jeg tør å varme olje på så veldig høy temperatur.

Eh.Olje tåler høyere temperaturer enn smør...

Anonymous poster hash: d1a11...31c

Gjest Lille-pus
Skrevet

Olje tåler mye høyere temperatur før den svir seg, - i motsetning til smør.

Uansett... med smør så smelter du smøret til fresingen har gitt seg og smøret er smeltet.

Så slenger du oppi de nevnte 3 kornene og venter til disse sprekker (popper seg). Tilsett resten av kornene, rist på kjelen. Vent. Rist på kjelen igjen og gjenta hele tiden mens kornene popper.

Det tar litt tid, men det blir bra.

Jeg anbefaler å poppe i mais eller rapsolje.

Maisoljen tåler høy temperatur og er egentlig den beste oljen til både pommes frites og til popcorn siden den er nærmest aldeles smakløs.

Annonse
Skrevet

Du kan poppe i vann også.



Anonymous poster hash: 730d6...768
Gjest Lille-pus
Skrevet

Du kan poppe i vann også.

Anonymous poster hash: 730d6...768

Fortell !

Skrevet

Fortell !

Du koker opp vann, og popper akkurat som med olje. Prøv deg fram med mengde vann. Det skal ikke mye til. Om du vil kan du ha litt salt i vannet også.

Anonymous poster hash: 730d6...768

Skrevet

Jeg slenger med min fremgangsmetode, som funker (for meg):

1) Ha i popcorn til det dekker bunnen av kjelen, fyll på med olje til alle korna har litt på seg (men ikke svømmer) og en dæsj smør om man vil

2) bruk en plate som er like stor som bunnen av kjelen (ikke mindre!) kjør på full guffe

3) Rist på gryta ofte, men ikke konstant

4) Hør når det er ferdig. Går lynfort.

Med litt øvelse blir alle korna poppet uten at noe blir svidd :)

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...