Gå til innhold

MYKE karameller


Anbefalte innlegg

Gjest Lompa
Skrevet

Kan noen hjelpe meg med en opskrift på MYKE fløtekarameller?Helst så myke at de nesten er litt flytende.

Har tenkt å bruke de i snickerskake, men alle de oppskriftene jeg finner på karameller blir harde.....

Skrevet

Prøv å ha litt mere fløte i enn det som står i oppskriften...

Skrevet

Gammeldagse fløtekarameller

5 dl sukker

2,5 dl helmelk

1 ss lys sirup

60 g smør

1 knivsodd salt

½ boks kondensert melk

1 knivsodd kremortartari

1 ts vaniljeessens

Bland sukker, melk, sirup, smør og salt i en tykkbunnet gryte. Sett på sterk varme og rør hele tiden til smøret har smeltet. Kok blandingen i 5 minutter. Skru ned varmen og rør inn kondensert melk og kremortartari. Kok blandingne i 20-25 minutter mens du rører hele tiden. Drypp en dråpe i kaldt vann, kan den rulles til en kule er massen ferdig. Ta gryten fra varmen og rør inn vanilje. Hell massen i godt smurt form og skjær den i firkanter når den er kald.

Skrevet

½ boks kondensert melk

1 knivsodd kremortartari

Hva er dette? :oops: :oops: :oops:

Skrevet

Hva er dette?

Kremortartari, eller vinstein, er et fint, hvitt pulver som er et biprodukt i vingjæringsprosessen. Det blir brukt til å stabilisere eggehviter som skal røres inn i marengsmasse, suffleer og visse lette sukkerbrødaktige kaker. Kremortartari brukes også for å hindre krystallisering av sukker til sukkertøy. Du får kjøpt det på apotek og i velassorterte dagligvarebutikker.

Kondensert melk er helmelk hvor halvparten av vannet er fjernet. Vikingmelk er kondensert melk, i tillegg har Nestlé en søt kondensert melk.

Gjest Lompa
Skrevet

Ingrid Espelid: Gå og legg deg, Arkana har overtatt tronen!:-)

GJETT om jeg skal prøve ut oppskriften din`a!

Skrevet
Ingrid Espelid: Gå og legg deg, Arkana har overtatt tronen!:-)

:ler: :bukke:

Skrevet

Hvor lang holdbarhet har disse karamellene og hvordan bør de oppbevares?

Skrevet

I allefall noen uker (de blir nok spist lenge før den tid), det kan være nødvendig å drysse litt melis rundt dem så de ikke klistrer seg sammen. Jeg har en enklere karamelloppskrift også:

2 dl sukker

2 dl sirup

2 dl fløte

evt hakkede nøtter eller mandler

Hell sukker, fløte og sirup i ei stor panne. Rør sammen, må koke lenge og røres med jevne mellomrom.

Ta vannprøven slik beskrevet i oppskriften over her, så kan du helle massen i en form med oljet bakepapir i bunnen. Avkjøl.

Skrevet

De karamellene jeg lagde til jul for over ett år siden er like gode (i tett boks). Men jeg tror det hele dreier seg om å ta dem i rett tid. Hadde råflaks den gangen. Tok de akkurat i rett tid.

Skrevet
De skal oppbevares i tett boks..?

Jepp. Hvis de klistrer seg sammen kan du drysse litt melis på dem.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...