venus_ Skrevet 2. februar 2014 #21 Skrevet 2. februar 2014 Men da trenger hun risvinedikk. Kanskje hun har det Men det trenger ikke være riseddik.
Gjest Gjest Skrevet 2. februar 2014 #22 Skrevet 2. februar 2014 Kanskje hun har det Men det trenger ikke være riseddik. Adoboen blir liker da ja.
skruf Skrevet 2. februar 2014 Forfatter #23 Skrevet 2. februar 2014 (endret) Takk for alle tips:) Ble Gjest sitt tips idag, og det var knallgodt! Neste gang skal jeg prøve meg på langsteking:) Endret 2. februar 2014 av Pomperipossa
venus_ Skrevet 2. februar 2014 #24 Skrevet 2. februar 2014 Adoboen blir liker da ja. Kanskje det Jeg har fått beskjed om å bruke vanlig eddik av min fillippinske venninne
Gjest Gjest Skrevet 2. februar 2014 #25 Skrevet 2. februar 2014 Kanskje det Jeg har fått beskjed om å bruke vanlig eddik av min fillippinske venninne Ok.
Gjest Violetta Skrevet 2. februar 2014 #26 Skrevet 2. februar 2014 Fillippinsk chicken/pork adobo er kjempegodt! Oppskrift?
venus_ Skrevet 2. februar 2014 #27 Skrevet 2. februar 2014 Oppskrift? Har dessverre ikke nøyaktig oppskrift.Retten jeg setter sammen er en blanding av "bland sammen litt av ditt og datt"-oppskrift fra min fillippinske venninne og div oppskrifter jeg har googlet meg frem til, så om det er autentisk fillippinsk adobo tør ikke jeg å påstå Omtrentlig oppskrift: svin eller kyllingkjøtt (feks nakkekoteletter er veldig bra til dette) 1 del eddik 2 deler soyasaus (jeg bruker 50/50 av den med mindre salt og vanlig) mange fedd hvitløk løk laurbærblad pepperkorn vann Kutt opp kjøttet og nokså store terninger. Mariner i eddik, soyasaus og hvitløk, gjerne over natten. Brun kjøttet og ha i løk på slutten. Hell på marinaden og litt vann til kjøttet nesten er dekket med væske. Ha i laurbærblad og pepper og kok til kjøttet er mørt. Ta gjerne ut kjøttet og reduser sausen litt på slutten. Server med ris.
Gjest Violetta Skrevet 2. februar 2014 #28 Skrevet 2. februar 2014 Har dessverre ikke nøyaktig oppskrift.Retten jeg setter sammen er en blanding av "bland sammen litt av ditt og datt"-oppskrift fra min fillippinske venninne og div oppskrifter jeg har googlet meg frem til, så om det er autentisk fillippinsk adobo tør ikke jeg å påstå Omtrentlig oppskrift: svin eller kyllingkjøtt (feks nakkekoteletter er veldig bra til dette) 1 del eddik 2 deler soyasaus (jeg bruker 50/50 av den med mindre salt og vanlig) mange fedd hvitløk løk laurbærblad pepperkorn vann Kutt opp kjøttet og nokså store terninger. Mariner i eddik, soyasaus og hvitløk, gjerne over natten. Brun kjøttet og ha i løk på slutten. Hell på marinaden og litt vann til kjøttet nesten er dekket med væske. Ha i laurbærblad og pepper og kok til kjøttet er mørt. Ta gjerne ut kjøttet og reduser sausen litt på slutten. Server med ris. Tusen takk! 1
Gjest Gjest Skrevet 2. februar 2014 #29 Skrevet 2. februar 2014 Har dessverre ikke nøyaktig oppskrift.Retten jeg setter sammen er en blanding av "bland sammen litt av ditt og datt"-oppskrift fra min fillippinske venninne og div oppskrifter jeg har googlet meg frem til, så om det er autentisk fillippinsk adobo tør ikke jeg å påstå Omtrentlig oppskrift: svin eller kyllingkjøtt (feks nakkekoteletter er veldig bra til dette) 1 del eddik 2 deler soyasaus (jeg bruker 50/50 av den med mindre salt og vanlig) mange fedd hvitløk løk laurbærblad pepperkorn vann Kutt opp kjøttet og nokså store terninger. Mariner i eddik, soyasaus og hvitløk, gjerne over natten. Brun kjøttet og ha i løk på slutten. Hell på marinaden og litt vann til kjøttet nesten er dekket med væske. Ha i laurbærblad og pepper og kok til kjøttet er mørt. Ta gjerne ut kjøttet og reduser sausen litt på slutten. Server med ris. Fin oppskrift det her ja.
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2014 #30 Skrevet 2. februar 2014 Jeg steker kotelettene i stekepanne for å få stekeskorpen. Kutter opp løk, gulrot, paprika og epler. Legger dette i en ildfast form å legger kotelettene oppå dette. Setter på lokket. Har matfløte og rømme i stekepannen, tilsetter krydder å heller dette over i den ildfaste formen. Setter dette inn i ovnen å langsteker det. Serveres med kokt potet og grønnsaker. Anonymous poster hash: 7ae3f...e0f
skruf Skrevet 2. februar 2014 Forfatter #31 Skrevet 2. februar 2014 Jeg steker kotelettene i stekepanne for å få stekeskorpen. Kutter opp løk, gulrot, paprika og epler. Legger dette i en ildfast form å legger kotelettene oppå dette. Setter på lokket. Har matfløte og rømme i stekepannen, tilsetter krydder å heller dette over i den ildfaste formen. Setter dette inn i ovnen å langsteker det. Serveres med kokt potet og grønnsaker. Anonymous poster hash: 7ae3f...e0f Dette hørtes og godt ut:) Men jeg må kutte matfløte og rømme pga et barn med melkeproteinallergi..
venus_ Skrevet 2. februar 2014 #32 Skrevet 2. februar 2014 Fin oppskrift det her ja. Hvilken oppskrift bruker du på adobo?
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2014 #33 Skrevet 2. februar 2014 Dette hørtes og godt ut:) Men jeg må kutte matfløte og rømme pga et barn med melkeproteinallergi.. Det er veldig godt å kjøttet blir veldig mørt. Kanskje du har noen alternativer som kan brukes istedenfor melkeprodukter? Anonymous poster hash: 7ae3f...e0f
Gjest Gjest Skrevet 2. februar 2014 #34 Skrevet 2. februar 2014 venus_, on 02 Feb 2014 - 22:06, said: Hvilken oppskrift bruker du på adobo? 1 hel kylling/noen kotteletter. 2 dl soyasaus (mindre salt enn kikkoman) 1/2 dl riseddik 3 dl vann 1 boks kokosmelk 1 fedd hvitløk 1 tsk paprikapulver 1 dash cayennepepper 2 laurbærblader. Deler kjøttet og deretter blander jeg soyasaus, en halv boks kokosmelk, hvitløk, riseddik, cayennepepper, laurbærblader og paprikapulver. Kok opp. Sett ovnen på ca 250 grader. Legger så kjøttet i sausen. Koker under lokk på svak varme i ca 20 min, eller til kjøttet er ferdig, snu bitene underveis. Ta ut kjøttet og sett inn i ovnen under grillen i ca 4-5 min (hvis du bruker kylling). Tilsett resten av kokosmelken kok opp og reduser sausen til helften. Serveres med ris.
venus_ Skrevet 2. februar 2014 #35 Skrevet 2. februar 2014 1 hel kylling/noen kotteletter. 2 dl soyasaus (mindre salt enn kikkoman) 1/2 dl riseddik 3 dl vann 1 boks kokosmelk 1 fedd hvitløk 1 tsk paprikapulver 1 dash cayennepepper 2 laurbærblader. Deler kjøttet og deretter blander jeg soyasaus, en halv boks kokosmelk, hvitløk, riseddik, cayennepepper, laurbærblader og paprikapulver. Kok opp. Sett ovnen på ca 250 grader. Legger så kjøttet i sausen. Koker under lokk på svak varme i ca 20 min, eller til kjøttet er ferdig, snu bitene underveis. Ta ut kjøttet og sett inn i ovnen under grillen i ca 4-5 min (hvis du bruker kylling). Tilsett resten av kokosmelken kok opp og reduser sausen til helften. Serveres med ris. Høres godt ut med kokosmelk i, kanskje jeg prøvet det neste gang
Gjest Gjest Skrevet 2. februar 2014 #36 Skrevet 2. februar 2014 Høres godt ut med kokosmelk i, kanskje jeg prøvet det neste gang Kult.
-Butterfly- Skrevet 2. februar 2014 #37 Skrevet 2. februar 2014 Jeg har aldri vært særlig begeistret for svinekoteletter, men denne oppskriften er både enkel og KNALLGOD! http://oppskrift.klikk.no/ovnsstekte-svinekoteletter/3441/
AnonymBruker Skrevet 4. februar 2014 #38 Skrevet 4. februar 2014 Jeg bruner kotelettene raskt i stekepanna på høy varme slik at de får en sprø stekeskorpe. Deretter lar jeg de koke i brunsaus i ca 1,5-2 timer under likk. Serverer med dampede mandelpoteter, hjemmelaget ertestuing, hjemmelaget surkål og nyrørte tyrtebær. Sausen brunes såklart på gamlemåten, UTEN sukkerkulør. Nydelig. Skal ha det som søndagsmiddag kommende søndag.Anonymous poster hash: e1a3d...61e
Emmanuelle Skrevet 12. februar 2014 #39 Skrevet 12. februar 2014 (endret) Etter inspirasjon fra en rett jeg fikk servert hos en venninne, laget jeg en kinesisk variant, ganske lik denne oppskriften; http://www.familiejournal.dk/Mad/Hovedret/2009_07_Kinesiske-koteletter-i-fad.aspx. Det smakte veldig friskt og godt, og det kommer fra meg som egentlig ikke kan fordra koteletter. Endret 12. februar 2014 av Emmanuelle
Gelica Skrevet 12. februar 2014 #40 Skrevet 12. februar 2014 Til dere som langtidssteker kotelettene. Har dere en oppskrift som er god (gjerne også sunn/mager, da jeg forsøker å gå ned noen kg hehe) Svinekoteletter er jo veldig magert, men jeg synes de blir så tørre om jeg bare steker de i panna, så langtidssteking vil jeg veldig gjerne prøve. Har ikke leirgryte, men tar gjerne i mot oppskrifter med eller uten slik gryte for det må jeg da evt. få tak i et sted. Håper dere vil dele med meg :-)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå