Gå til innhold
Problemer med registrering ved bruk av windows mail (hotmail, live, outlook) ×

Spiser dere lungemos?


Anbefalte innlegg

Skrevet
På 1.2.2014 den 21.28, Hoppetaujenta skrev:

Jeg spiser det med stort velbehag! :spise:

 

Det kan skjæres i skiver og has på brødskiva kaldt, men ellers ha det oppi ei gryte og la det smelte til en "grøt" og ha poteter til.

Heia Hoppetaujenta :)

Jeg fant innlegget via google

Jeg også elsker lungemos med purreløkringer stekt i panne :spise:

Anonymkode: b18a1...7ce

Skrevet

Spiser det ikke pga tilsetningsstoffene.

Anonymkode: b7f7f...53d

Skrevet

Nei, gudskjelov for det.

Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Spiser det ikke pga tilsetningsstoffene.

Anonymkode: b7f7f...53d

Hvilke stoffer?

 

2 minutter siden, EvaLena skrev:

Nei, gudskjelov for det.

Hvorfor?

Har du smakt det?

Anonymkode: b18a1...7ce

Skrevet
12 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvilke stoffer?

Anonymkode: b18a1...7ce

"INGREDIENSER

Kjøttråvarer av svin og storfe (63 %), lunger (10 %), hjerter av svin, vann, salt, dekstrose, krydder (inkl sennep, paprika, selleri), løk, stivelse, stabilisator E450, E451, E407, antioksidant E316, konserveringsmiddel E261, E326, E250. Glutenfri*"

Både dekstrose og "krydder" kan være forkledt MSG også.

Anonymkode: b7f7f...53d

Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

"INGREDIENSER

Kjøttråvarer av svin og storfe (63 %), lunger (10 %), hjerter av svin, vann, salt, dekstrose, krydder (inkl sennep, paprika, selleri), løk, stivelse, stabilisator E450, E451, E407, antioksidant E316, konserveringsmiddel E261, E326, E250. Glutenfri*"

Både dekstrose og "krydder" kan være forkledt MSG også.

Anonymkode: b7f7f...53d

Tusen takk :blomst:

Men disse: " stabilisator E450, E451, E407, antioksidant E316, konserveringsmiddel E261, E326, E250 " er de skadelige?

Anonymkode: b18a1...7ce

Skrevet
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Tusen takk :blomst:

Men disse: " stabilisator E450, E451, E407, antioksidant E316, konserveringsmiddel E261, E326, E250 " er de skadelige?

Anonymkode: b18a1...7ce

Jeg vet ikke, unngår like godt alle tilsetningsstoffer, da det er for mye arbeid å finne ut om de er skadelige. Blir også dårlig etter å ha spist noe sånt, er temmelig sensitiv.

Men stort sett er det MSG og kunstige søtningsstoffer som er det verste. I tillegg til alle de andre navnene MSG kan gå under, som gjær, gjærekstrakt, hydrolyserte proteiner, maltodextrin, smaksforsterker etc, kan det også bli kamuflert som "natural flavourings" eller "naturlig smak", noe de færreste vet, dessverre. Dette er i helsekostbutikkene og overalt...

Anonymkode: b7f7f...53d

  • Liker 1
Skrevet
11 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg vet ikke, unngår like godt alle tilsetningsstoffer, da det er for mye arbeid å finne ut om de er skadelige. Blir også dårlig etter å ha spist noe sånt, er temmelig sensitiv.

Men stort sett er det MSG og kunstige søtningsstoffer som er det verste. I tillegg til alle de andre navnene MSG kan gå under, som gjær, gjærekstrakt, hydrolyserte proteiner, maltodextrin, smaksforsterker etc, kan det også bli kamuflert som "natural flavourings" eller "naturlig smak", noe de færreste vet, dessverre. Dette er i helsekostbutikkene og overalt...

Anonymkode: b7f7f...53d

Jeg forstår.

Tusen takk for at du forklarer det så godt :blomst:

Anonymkode: b18a1...7ce

Skrevet
4 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hvilke stoffer?

 

Hvorfor?

Har du smakt det?

Anonymkode: b18a1...7ce

Har spist det ja og det byr meg skikkelig imot bare ved å lese hva "retten" heter.

Rett og slett ekkel mat

  • Liker 1
  • 1 år senere...
Skrevet
På 8.11.2016 den 3.57, AnonymBruker skrev:

Jeg vet ikke, unngår like godt alle tilsetningsstoffer, da det er for mye arbeid å finne ut om de er skadelige. Blir også dårlig etter å ha spist noe sånt, er temmelig sensitiv.

Men stort sett er det MSG og kunstige søtningsstoffer som er det verste. I tillegg til alle de andre navnene MSG kan gå under, som gjær, gjærekstrakt, hydrolyserte proteiner, maltodextrin, smaksforsterker etc, kan det også bli kamuflert som "natural flavourings" eller "naturlig smak", noe de færreste vet, dessverre. Dette er i helsekostbutikkene og overalt...

Anonymkode: b7f7f...53d

Har du kilder på dette? 😳

Anonymkode: 6e9fd...c85

Skrevet

Ja. Med poteter og rødbeter.

Skrevet
På 8. november 2016 den 3.37, AnonymBruker skrev:

"INGREDIENSER

Kjøttråvarer av svin og storfe (63 %), lunger (10 %), hjerter av svin, vann, salt, dekstrose, krydder (inkl sennep, paprika, selleri), løk, stivelse, stabilisator E450, E451, E407, antioksidant E316, konserveringsmiddel E261, E326, E250. Glutenfri*"

Både dekstrose og "krydder" kan være forkledt MSG også.

Anonymkode: b7f7f...53d

Er du klar over at E-stoffer finnes i alt :fnise: 

Du kan nok ikke spise bananer lenger, AB 53d, eller noe som helst...

ingredients-of-a-banana-copy1-640x928.jp

Anonymkode: 16e25...830

  • Liker 2
Skrevet

liker bedre det veslandskenavnet hakkasteik 

Anonymkode: b6b1c...4fd

Skrevet

Elsker lungemos! Spiser det med litt skam og mye glede når samboeren er bortreist. Er vokst opp med å få poteter og røbeter til, samt litt macaroni i "grøten", men spiser det selv med mer macaroni og bare røbeter vedsiden av. nam! Håper han skal på tur igjen snart ;-)

Anonymkode: 34229...6a6

Gjest Catalina Culès
Skrevet

Nei, da hadde jeg heller sultet eller spist gress.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...