Gå til innhold

Godis for diabetikere :)


Anbefalte innlegg

Gjest ¤Chanela¤
Skrevet

Det er vanskelig å holde fingrene unna det søte og gode, spesielt for oss som egentlig ikke burde spise det. Her skal jeg lime inn noen oppskrifter som jeg har funnet på nett. Har ennå ikke prøvd ut oppskriftene, så jeg kan ikke love at de smaker himmelsk, men jeg kan i hvert fall garantere deg at du ikke vil få dårlig samvittighet av å spise det :wink:

Sjokolade mousse

INGREDIENSER:

500 ml Melk,

80 g Usøtet kakao

10 ss aspartame (Kunstig søtningstoff)

2 plate gelatin

10 ss Vann

SÅNN GJØR DU:

Legg gelantinen i litt vann og la det stå 2-3 minutter. Kok opp over svak varme til gelantinen har løst seg, mens du stadig rører. Bland ut kakaoen i litt melk og tilsett under røring, resten av melken. Bland forsiktig gelantinen med kakaoblandingen og søtningstoffet. Hell moussen i posjonsskåler og sett de i kjøleskap til de stivner. Om ønskelig kan du legge en liten kremtopp på før servering. Næringsinnhold pr. posjon: Kalorier: 136 Kcal Protein: 7.5 g Karbohydrater: 15.8 g Fett: 8.9 g

Sjokolade muffins

INGREDIENSER:

50 g margarin

Søtningspulver tilsv 150 g sukker Natreen ol

2 egg

200 g mel

2 ss kakao

2 ts bakepulver

2 dl ylette

Kokos til pynt

SÅNN GJØR DU:

Margarin røres godt med eggepommene. Mel, kakao, søtning og bakepulver blandes i deigen sammen med ylette. Eggehvitene piskes stive og vendes forsiktig i. Deigen fordeles i papirformer. 20 stk. Pyntes evt. med litt kokos. Bakes ved 175 grader i 15 - 20 min midt i ovnen. Kan fryses.

Lett sjokoladekake

INGREDIENSER:

6 ss solsikkeolje

50 g sukker

2 ts søtningspulver

3 egg

2 ts bakepulver

200 g mel

2 dl skummetmelk

3 ss kakao light

50 g hasselnøtter

Reven skall og saft av 1 sitron

Fyll:

2 bananer i skiver

Litt kremfløte

Friske jordbær (evt frosne)

SÅNN GJØR DU:

Olje, sukker og søtningsmiddel røres grundig sammen. Eggeplommer røres i en av gangen. De øvrige ingredienser røres i. De stivpiskede eggehviter vendes i deigen. Hell deigen i en smurt springform, og bak kaken på nederste rille i en 175 grader varm ovn i ca. 45 min. Kaken deles i to, og bananskiver fordeles mellom de to lag. Fløten piskes stiv, og fordeles i et tynt lag oven på kaken. Pynt med hele jordbær.

Jordbær milkshake

INGREDIENSER:

4 dl melk

400 g jordbær evt frosne

Søtemiddel tilsvarende 35 g sukker

SÅNN GJØR DU:

Tin evt opp bærne litt. Kjør alt i mikser til jevn masse. Server i høyt glass med sugerør.

Gulrotkake

INGREDIENSER:

4 store egg

250 g hvetemel

Søtningspulver tilsvarende 200 g sukker

2 ts bakepulver

2 ts kanel

0,5 dl olje

325 g revne gulrøtter

SÅNN GJØR DU:

Eggene piskes godt. Hvetemel, søtemiddel, bagepulver og kanel siktes i. Oljen og de revne gulerøtter vendes forsiktig i. Deigen helles i en smurt, lilten skypanne. Kagen bakes ved 175°C på nestnederste ovnsrille i ca. 40 min. Servering: Kaken avkjøles og deles i 16 stykker.

Mango is

140 g Mango

500 ml Melk,

10 ss aspartame

2 ss Vaniljesaus pulver

SÅNN GJØR DU:

Rør ut custard i noe kald melk Kok opp melk, tilsett custard og visp til det blir glatt.. Rør hele tiden mens det småkoker i noen minutter til det tykner og henger på skjeen. Avkjøl. Rens og kutt mango i småbiter. Miks mango, custard og kunstig søtstoff til det til det blir glatt og skummende. Hell det i en boks ,dekk til og frys. Tips: I stedet for mango kan du for eksempel bruke fersken, jordbær . Om du tilsetter litt biter av andre frukter før du fryser isen, får du din egen favorittsmak. Næringsinnhold pr. porsjon: Kalorier: 128 Kcal Karbohydrater: 15.2 g Fett: 5.4 g Protein: 4.6 g

Håper det smaker. Lykke til!!!

Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...