Gjest Ubrukelig kokk Skrevet 21. mai 2004 #1 Skrevet 21. mai 2004 Kan noen være så snill og fortelle meg hvordan man koker maiskolber? Jeg har nettopp kjøpt to ferske maiskolber på butikken (i plastfolie) og er veldig sulten.... Skal man for eksempel ta av bladene før de kokes?
Arkana Skrevet 21. mai 2004 #2 Skrevet 21. mai 2004 Det gjør du som du vil. Du kan brette sivet forsiktig tilbake og bre litt smør inni først, og så brette tilbake. Damp dem 15-20 minutter. Eller du kan ta av bladene helt, da trenger de bare dampes ca 12 minutter.
Gjest Ubrukelig kokk Skrevet 21. mai 2004 #3 Skrevet 21. mai 2004 Takk. Dampe, ikke koke? Har ikke noe å dampe de med...
Arkana Skrevet 21. mai 2004 #4 Skrevet 21. mai 2004 Bare kok dem hvis du ikke har noe å dampe med. En enkel rist i bunnen av en gryte kan også brukes. Personlig merker jeg ingen forskjell om jeg damper eller koker dem.
Gjest Gjest_sigrid_* Skrevet 28. september 2009 #5 Skrevet 28. september 2009 Prøv å ta av bladene og legg noen blader nederst i kjelen og noen blader øverst, over maisen og kok sammen! Blir mye bedre smak:)
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå