Gå til innhold

Hva er forskjellen på marsipan og kransekakemasse?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Som overskrift sier....

Anonymous poster hash: 0067e...aaa

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Marsipan er laget av finmalte mandler uten skall (altså skoldete).

Kransekakedeig er laget av mandler med skall.

Det er hovedforskjellen.



Anonymous poster hash: fe0ea...a39
  • Liker 1
Skrevet (endret)

Som overskrift sier....

Anonymous poster hash: 0067e...aaa

De har de samme ingrediensene, men de får forskjellige konsistens pga mengde eggehviter. Dessuten stekes kransekaken i ovenen, mens marsipan nytes rå. Derfor!

Kransekake:

500 g mandler

500 g melis

4 eggehviter

Marsipan:

500 g mandler

500 g melis

1 ss eggehvite

1 ts tragant

(tragant er noe som blir brukt for å få en smidigere marsipandeig)

Endret av Bølle

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...