Gjest Linn Cathrin Skrevet 17. januar 2014 #1 Skrevet 17. januar 2014 Hei! Jeg er veldig glad i indisk, men kjøper som regel "ferdige" retter fra matbutikken, slik som disse boksene med Tandoori etc. Det blir jo litt kjedelig i lengden, så jeg har veldig lyst til å lage noe fra bunnen av! Hvis dere har noen oppskrifter dere er glad i, hadde jeg blitt veldig glad om dere delte dem!
Gjest Linn Cathrin Skrevet 17. januar 2014 #2 Skrevet 17. januar 2014 Del gjerne både deres egne, og oppskrifter dere har funnet på nett!
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2014 #3 Skrevet 17. januar 2014 Indisk mat er utrolig kult å lage fra bunnen av, men det er ganske krevende. Du trenger en lang rekke krydder som ofte trenger varmebehandling før de knuses i morter og has i maten. Men det er sååå nydelig, og alt du trenger å gjøre er å søke på indiske oppskrifter på nett. Har for mange favoritter til å dele. ) Anonymous poster hash: f162c...afb
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2014 #4 Skrevet 17. januar 2014 Butterchicken Har desverre ikke oppskrift akkurat nå. Anonymous poster hash: 2bd8a...32c
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2014 #5 Skrevet 17. januar 2014 Jeg fant noen indiske retter på http://trinesmatblogg.no/ Brukte langt tid på maten, men den smakte fortreffelig. Anonymous poster hash: 1d514...82c
AnonymBruker Skrevet 18. januar 2014 #6 Skrevet 18. januar 2014 Indisk mat tar tid og krever en rekke ingredienser som ikke fås på Joker nede i gata (satt på spissen). Krydder skal ristes og knuses, å lage ekte indisk mat krever en genuin interesse for matlaging men det smaker fantastisk. Har en venninne som er etnisk norsk men som lager mat som ei indisk husmor men som sagt- det krever innsats og vilje. Anonymous poster hash: 5ed32...ed7
AnonymBruker Skrevet 18. januar 2014 #7 Skrevet 18. januar 2014 Dere som sier det tar lang tid, hvor mye tid bruker dere vanligvis på matlaging? Dere som sier at indisk mat behøver ingredienser som er vanskelige å få kjøpt i vanlige matbutikker, handler dere bare Toro til vanlig? Jeg bruker ikke noe lengre tid på indisk mat enn annen mat, ofte synes jeg det går raskere. Synes det er praktisk å slenge sammen f. eks. tikka masala for jeg har alltid alle ingrediensene i hus. Anonymous poster hash: d9b45...985 2
AnonymBruker Skrevet 18. januar 2014 #8 Skrevet 18. januar 2014 http://showmethecurry.com/ Her er det velig mange gode oppskrifter og gode forklaringer. Når jeg har lyst til å lage noe nytt, henter jeg gjerne inspirasjon herfra. Anonymous poster hash: f11d3...a50 2
Botch Skrevet 18. januar 2014 #9 Skrevet 18. januar 2014 http://indiskvegetar.com Oppskrifter på indisk vegetarmat på norsk. Anbefaler å kikke på palak paneer, raita og aloo gobi. 2
AnonymBruker Skrevet 18. januar 2014 #10 Skrevet 18. januar 2014 Denne er en supergod butter chicken: http://cookwithsheenie.wordpress.com/2012/04/16/butter-chicken/ Denne smaker også indisk og veldig godt (men vet ikke om den har noe "offisielt" indisk navn), og den er enkel å lage og med ingredienser du får i alle butikker: http://www.spar.no/Oppskrifter/Middag/Kos/Indisk-kylling-med-koriander-og-cashewnotter/Anonymous poster hash: 6d0f1...79d
Susa Skrevet 19. januar 2014 #11 Skrevet 19. januar 2014 For noen svar...Selv om ei indisk oppskrift har ingrediensliste lang som et vondt år, trenger ikke det bety at det er så fryktelig vanskelig å lage. 1
AnonymBruker Skrevet 19. januar 2014 #12 Skrevet 19. januar 2014 For noen svar...Selv om ei indisk oppskrift har ingrediensliste lang som et vondt år, trenger ikke det bety at det er så fryktelig vanskelig å lage. Er det noen her som har sagt at det er vanskelig å lage en rett med mange ingredienser? Synes ikke jeg ser noen sånne svar, jeg?Anonymous poster hash: 6d0f1...79d 1
Gjest extra Skrevet 19. januar 2014 #13 Skrevet 19. januar 2014 (endret) Hei! Jeg er veldig glad i indisk, men kjøper som regel "ferdige" retter fra matbutikken, slik som disse boksene med Tandoori etc. Det blir jo litt kjedelig i lengden, så jeg har veldig lyst til å lage noe fra bunnen av! Hvis dere har noen oppskrifter dere er glad i, hadde jeg blitt veldig glad om dere delte dem! Gå på en innvandrerforretning og kjøp ferdige kryddermikser av ulike retter. Du skal kun tilsette kjøtt eller kylling, og maten får en helt annen snert enn disse wannabe indisk man får kjøpt i norske matbutikker. Produktmerket heter National og selges over hele verden, men mest i England. I Oslo er det en del pakistanske/indiske matbutikker på Grønland der man kan kjøpe disse kryddermiksene. Etter å ha smakt chapli kabab vil ikke den tradisjonelle hamburgere smake like godt. Eller hva med den indiske varianten av kjøttkaker, kofta i karrisaus med nanbrød og myntechutney? Et annet merke å notere seg er Pataks som også selges i norske matbutikker. Innenfor den produkterien får du også ulike sorter pickles som er kjempegodt! Alternativt kan du se på YouTube-kanalen til en pakistansk kvinne bosatt i Australia som viser hva man skal gjøre. Noen av videoene er på engelsk, men de fleste er på urdu. Men i tekstboksen under videoen får du oppskriften presentert. Eller så ha en side får asiatere med størst innslag av pakistanere og indere mange fine oppskrifter. Siden heter desi.no og der kan du de ulike navnene på kryddersortene på norsk. Bor du i eller nærheten av Trøndelag? Kunne ha kommet til meg og fått smakt slik mat da jeg lager mye av det Hjemmesider: - http://www.lazizafoods.com/spices.html - https://www.youtube.com/user/Bajiascooking - http://www.desi.no/matoppskrifter/ Endret 19. januar 2014 av extra
AnonymBruker Skrevet 19. januar 2014 #14 Skrevet 19. januar 2014 For noen svar...Selv om ei indisk oppskrift har ingrediensliste lang som et vondt år, trenger ikke det bety at det er så fryktelig vanskelig å lage. Hvem er det som har nevnt ordet <vanskelig>? Anonymous poster hash: 3e7a8...f3e
Gjest Linn Cathrin Skrevet 19. januar 2014 #15 Skrevet 19. januar 2014 Gå på en innvandrerforretning og kjøp ferdige kryddermikser av ulike retter. Du skal kun tilsette kjøtt eller kylling, og maten får en helt annen snert enn disse wannabe indisk man får kjøpt i norske matbutikker. Produktmerket heter National og selges over hele verden, men mest i England. I Oslo er det en del pakistanske/indiske matbutikker på Grønland der man kan kjøpe disse kryddermiksene. Etter å ha smakt chapli kabab vil ikke den tradisjonelle hamburgere smake like godt. Eller hva med den indiske varianten av kjøttkaker, kofta i karrisaus med nanbrød og myntechutney? Et annet merke å notere seg er Pataks som også selges i norske matbutikker. Innenfor den produkterien får du også ulike sorter pickles som er kjempegodt! Alternativt kan du se på YouTube-kanalen til en pakistansk kvinne bosatt i Australia som viser hva man skal gjøre. Noen av videoene er på engelsk, men de fleste er på urdu. Men i tekstboksen under videoen får du oppskriften presentert. Eller så ha en side får asiatere med størst innslag av pakistanere og indere mange fine oppskrifter. Siden heter desi.no og der kan du de ulike navnene på kryddersortene på norsk. Bor du i eller nærheten av Trøndelag? Kunne ha kommet til meg og fått smakt slik mat da jeg lager mye av det Hjemmesider: - http://www.lazizafoods.com/spices.html - https://www.youtube.com/user/Bajiascooking - http://www.desi.no/matoppskrifter/ Takk for et veldig utfyllende svar! Skal sjekke det ut Bor nok et godt stykke unna, dessverre
Gjest Linn Cathrin Skrevet 19. januar 2014 #16 Skrevet 19. januar 2014 Indisk mat tar tid og krever en rekke ingredienser som ikke fås på Joker nede i gata (satt på spissen). Krydder skal ristes og knuses, å lage ekte indisk mat krever en genuin interesse for matlaging men det smaker fantastisk. Har en venninne som er etnisk norsk men som lager mat som ei indisk husmor men som sagt- det krever innsats og vilje. Anonymous poster hash: 5ed32...ed7 Jeg elsker å lage mat fra bunnen av, så interessen er der.
Gjest extra Skrevet 19. januar 2014 #17 Skrevet 19. januar 2014 Takk for et veldig utfyllende svar! Skal sjekke det ut Bor nok et godt stykke unna, dessverre Bare hyggelig Var ikke ment som noe slibrig sjekking på nett altså :D Men jeg har sansen for mennesker som liker å prøve matretter fra andre land. Bare husk å ha blender tilgjengelig for en del ting. Gjerne ha Garlic paste og Ginger paste liggende i kjøleskapet. Ellers kan en liten tur til en innvandrerforretning være bra da du får tak i alle kryddersortene du trenger. Prøv gjerne å lage en chutney av mynte (Mint Garden) som blandes med litt kefir/kulturmelk. Blir kjempegodt Bon apetit
Belin Skrevet 20. januar 2014 #18 Skrevet 20. januar 2014 Jeg lager mye indisk mat, da det er noe av det beste jeg vet. Du må ha godt med krydder. Og det finner du i innvandrerforretninger. Her er det bare å bunkre opp. Indisk mat er ikke så komplisert egentlig, men det tar tid og det er mye ingredienser. Jeg titter ofte innom http://www.ecurry.com/blog/ Her er det mange gode oppskrifter. Og hittils den beste Murgh Makhani oppskriften jeg har testet (Butter Chicken). Mamtas Kitchen er også en veldig god blogg med massevis av oppskrifter. Og Sanjeev Kapoor, som er en indisk kjendis kokk, har egen youtube kanal med fine videoer. Hvis du er veldig glad i indisk, kan det være et tips og lage basissaus og ha i frysern i større kvanta. Da kan du bare tilsette de krydderne du vil ha, så er du i gang. Det gjør jeg. Og ha skikkelig kraft i de rettene som krever det. Du vil ikke angre. Jeg er sånn som koker kraft når jeg kjeder meg...(I know...) og fryser det ned. Tips til gode naanbrød er å grille de på grillen. Det er det nærmeste jeg har kommet en tandoor hvert fall. Eller en pizzaovn, det funker også. De beste deigene på naan jeg har testet, er de som kaldheves i kjøleskap over natten. De smaker definitivt best. Men krever jo da planlegging. Lykke til!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå