Gå til innhold

Beste pastasalat


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Skrevet
Til 5 personer:
1 stekt kylling (eller to stekte kalde kyllingfileter, ha de i sølvfolie i ovnen så blir de ikke så tørre)

2 porsj (400 gram ukokt) pasta. Bruk gjerne: penne(rør)/fusilli(skruer)/farfalle(sløyfer) eller annen pasta med artige fasonger.
1/2 pose pinjekjerner
1 boks creme fraiche

1/2 rød paprika

1/3 purre (bruk kun av det hvite)
2 fedd hvitløk (et fedd er det noen kaller en båt, men på hvitløk heter det fedd)

1/4 isbergsalat

1-2 ss pesto

1 pk bacon
50-100 gram parmesan (aldri kjøp ferdigrevet parmesan, det er kun skorpen av osten de har brukt. Phu og æsj)
Noen dråper sitron/lime

1/2 dl fløte

salt og pepper etter smak og behag

Slik gjør du det:


  1. Kok pastaen etter anvisning på pakken, avkjøl helt.
  2. Klipp baconet i terningstore biter, stekes sprøtt. (Baconfettet som er igjen i pannen kan du velge om du vil ha i salaten eller ikke).
  3. Rist pinjekjernene i en tørr stekepannen til de blir gyldne.
  4. Rens den stekte kalde kyllingen for ben og skinn, riv kjøttet opp i passende biter.
  5. Skjær paprikaen i lillefingerneglstore terninger.
  6. Skjær purren i tynne ringer (har du husket å skylle den for jord?).
  7. Finhakk hvitløksfeddene.
  8. Skyll og skjær så isbergsalaten i terningstore biter.
  9. Riv parmesanen i rivjernet (samme størrelser som revet ost alltid er i).
  10. Bland så alle ingrediensene sammen i en bolle.
  11. Kan serveres med engang, hvis ikke ta plast over bollen, så i kjøleskap.
  12. Aller best dagen derpå. Om du syntes den da har blitt litt tørr, tilsett litt creme fraiche og/eller litt fløte.
  13. Server gjerne med godt brød.
Gjest Linn Cathrin
Skrevet

- Bogskinke

- Mais

- Purre/rødløk

- Ost

- Kruttonger

- Paprika

- En boks lettrømme

- En pakke lettmajones

- Sitronpepper og/eller sitrondråper

Jeg blander alltid majones og rømme, hvor jeg smaker til med sitronpepper og sitrondråper, før jeg heller det over det andre, for så å blande alt sammen. Kruttongene kan det være lurt å blande i til slutt, ved at de blir myke. I tillegg er det veeeldig godt med hvitløksbaguetter ved siden av :fnise:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...