Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg trenger tips til en gryterett eller lignende. Kan også være noe man kan ha i form inni ovnen. Gjerne med mye smak :)

Skrevet

Hverdag eller fest?

Anonymous poster hash: 3db1a...a7a

  • Liker 1
Skrevet

Hverdag eller fest?

Anonymous poster hash: 3db1a...a7a

Lørdagsmiddag

Skrevet

Lag en boeuf bourguignon, det tar lang tid, den skal stå i ovnen og godgjøre seg, og det er en rett som passer til både hverdags og fest.

God hjemmelaget potetmos ved siden av, og en god burgunder å drikke til. Nydelig mat!

:heks:

Skrevet

Finnbiff med potetmos og rørte tyttebær er godt :)

  • Liker 1
Skrevet

Hva slags kjøtt eller grønnsaker har du?

Anonymous poster hash: ec6f2...b41

Skrevet (endret)

Denne har jeg bare oppskrift i hodet på. Passer til hverdag og fest. Tunisisk rett som er enkel å lage i stekovnen.

1400-2000 gram lammebog/lammekoteletter.

6-8 poteter deles i to

6-7 tomater deles i to

5-6 gul løk deles i to

2-3 grønn eller rød chili (deles i to)

Pepper, salt

Gurkemeie (en ss)

Evt litt safran (kan sløyfes)

Ha cirka 2 dl olivenolje i langpanna, legg på kjøtt og indigriensene. Alt skal "svømme" i oljen.

Stekes ca 1,5 time 220 grader, midt i ovnen. Snu på bitene par ganger for å unngå at noe blir brent på overflaten.

Serveres med loff /baguetter og et dryss av salat av hakket løk (en stor løk) og finhakket bredbladet persille (en hel kvast) Salaten kan fryses. Brødet dyppes i olivensausen. Smaker nydelig.

En god italiensk vin, f.eks en chianti.

Endret av Alvina

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...