AnonymBruker Skrevet 10. januar 2014 #1 Skrevet 10. januar 2014 Jeg har en pose med mandelpoteter liggende og skal lage en tapas rett... Noen som har forslag hva disse kan brukes til?Anonymous poster hash: 9b18e...93d
AnonymBruker Skrevet 10. januar 2014 #2 Skrevet 10. januar 2014 Saltkokte poteter med aïoli, eller potetomelett (tortilla). Anonymous poster hash: 65c4d...fac
Alina X Skrevet 11. januar 2014 #3 Skrevet 11. januar 2014 Stekte poteter med krydder 6pers 3ts paprikapulver 1ts malt spisskummen 1/2ts cajennepepper 1/2ts salt 500g nypoteter,kokte med skall Solsikkeolje,til fritering Ha krydrene i en liten bolle,bland godt og sett til side. Skjær hver potet i noen småtykke båter(ca i 4-5båter). Hell nok solsikkeolje i en stor tykkbunnet stekepanne til oljen står ca 2-3cm opp.varm oljen og legg i potetbåtene,stek på middels varme i 10min til de gyllenbrune.snu dem jevnlig,og ta dem opp med en hullsleiv og renn av på kjøkkenpapir.Legg dem i en stor bolle og dryss krydrene over mens potetene fortsatt er varme,dekk godt med krydderet. Server med aioli. Kan også lage en spansk tortilla bestående av poteter,løk,egg og krydder. Ganske enkel,søk opp "spanish tortilla"på youtube.
lulle Skrevet 11. januar 2014 #4 Skrevet 11. januar 2014 Takk for ideer. Kan man lage saltkokte poteter av såpass store poteter som mandel? Er det bare å dele dem f.eks?
Lea2 Skrevet 11. januar 2014 #5 Skrevet 11. januar 2014 De saltkokte skal helst være små, men det går helt sikkert an å lage en variant med større poteter også. Jeg synes Patatas Bravas er godt og det er også en klassisk og veldig vanlig tapasrett. Den kan lages enten som Alina-X nevner over eller enklere.... (mine er muligens litt mindre fete og lettere å lage til mange). Jeg pleier å dele potetene i båter eller litt store biter som jeg legger litt i vann og siden legger i en stekepose rister inn olivenolje til potetene er dekket. Så legger jeg posen i stekeovn på ca 180 grader og snur litt på posen hver 10-15. minutt. De er ferdige når de har puffet seg opp og fått en gylden farge. Serveres med aioli og bravasaus, som er en tomatsaus smaksatt med chili. Den skal være litt hot og ketchuplignende i konsistens. Salt og pepper må også til.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå