Gå til innhold

Åpnet Marsala vin og rødvinseddik, hvor oppbevare?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei.

Har brukt marsala vin og rødvinseddik til å lage en saus.

Dette kostet visst en del penger, men forsto det slik at man kan oppbevare og bruke ved en senere anledning.

Spurte både på vinmonopolet og i butikken, men betjeningen visste visst ikke.

Så, skal det oppbevares i kjøleskapet eller bare på kjøkkenbenken? :)

Takk.



Anonymous poster hash: c599e...7ae
AnonymBruker
Skrevet

Marsalavinen ville jeg oppbevart i kjøleskapet, helst med vakuumkork, hvis du har.

Rødvinseddik kan stå på kjøkkenbenken eller i et kjøkkenskap.



Anonymous poster hash: af5cc...638
AnonymBruker
Skrevet

Marsalavinen ville jeg oppbevart i kjøleskapet, helst med vakuumkork, hvis du har.

Rødvinseddik kan stå på kjøkkenbenken eller i et kjøkkenskap.

Anonymous poster hash: af5cc...638

Takk for svar. :)

Hvor lenge holder marsalavinen og rødvinseddiken seg? Står ikke noe på flaskene.

Anonymous poster hash: c599e...7ae

AnonymBruker
Skrevet

Hvis du ikke skal bruke vinen innen en uke (oppbevart i kjøleskapet) ville jeg fryst den ned. Eddiken kan stå hvor som helst.



Anonymous poster hash: 12c91...f62
AnonymBruker
Skrevet

Takk for svar. :)

Hvor lenge holder marsalavinen og rødvinseddiken seg? Står ikke noe på flaskene.

Anonymous poster hash: c599e...7ae

Eddik holder seg så og si i en evighet. Den blir ikke dårlig. Vin kan kanskje holde seg et par uker når den er åpnet før den blir dårlig og du får enda en flaske eddik.

Anonymous poster hash: 12c91...f62

AnonymBruker
Skrevet

Marsala er jo en søt vin, så den holder seg lenger enn vanlig matvin. Med vakuumkork 3-4 uker, uten vakuumkork kanskje halve tiden, litt avhengig på hvor nøye man er på smaksendringer, og om vinen skal drikkes eller brukes i mat.

Hvis du regner med å bruke vinen i mat, er jeg enig i forslaget om å fryse den i passe porsjoner. Da holder den i månedsvis.



Anonymous poster hash: af5cc...638
AnonymBruker
Skrevet

Marsala har lang holdbarhet, slik som annen sterkvin. Jeg har hatt en åpnet flaske i halvannet år, lagde sist en saus med den i jula. Oppbevarer den mørkt i kjøkkenskap.

Eddik oppbevarer jeg i kjøleskap (åpnet), er holdbar i åresvis.

Anonymous poster hash: 4a0c0...f4a

AnonymBruker
Skrevet

Takk for gode svar. :)

Har dere noen gode tips til oppskrifter ved bruk av Marsala eller rødvinseddik?



Anonymous poster hash: c599e...7ae
AnonymBruker
Skrevet

Prøvde dette og det smakte faktisk godt.

Olje,

steke charlottløk,

marsalavin,

rødvinseddik,

steke ris,

smør.

serverte med kyllingfilet.

Dere som har peiling, er det en god kombinasjon med vin og smør? Fett og syre.



Anonymous poster hash: c599e...7ae

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...