Gå til innhold

Hard bunn på ostekake..


Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous
Skrevet

Forrige gang jeg lagde ostekake, ble bunnen veldig hard.

Dette vil jeg gjerne unngå denne gangen, men jeg vet ikke hva jeg gjorde feil forrige gang..

Det eneste jeg har i bunnen er 250 gram digestive kjeks og 115 gram smør.

Noen tips til hva jeg kan gjøre for å unngå for hard bunn?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg ville brukt en annen type kjeks og litt mer smør. Jeg bruker selv Bixit og synes bunnen blir slik den skal være.

Gjest Myumi
Skrevet

Jeg synes Bixit blir for søtt, jeg synes Kornmo kjeks gir best bunn.

Gjest gjesta
Skrevet

For en stund siden fikk jeg servert ostekake med mandel/makron bunn. Utrolig mye bedre enn kjeksbunn - neste gang jeg skal lage ostekake skal jeg prøve meg med en slik. Noen som har oppskrift?

Gjest StoreSky
Skrevet

En pakke kornmo kjeks, knust så bra jeg klarer.. og 200 gram smeltet smør. Bland godt og trykk i formen - ferdig!!

(jeg lager også ostekake idag..skal lage gelè lokk oppå, med bjørnebær)

Gjest Anonymous
Skrevet

Lager samme bunnen og den blir ikke spesielt hard. Smelter du smøret? Da blir bunnen hardere. Hvis ikke, hvordan blander du sammen bunnen?

Gjest Anonymous
Skrevet

Mandelbunn lager du kjempeenkelt av en pakke makronfyll fra butikken.. Oppskrift står bakpå pakken.

Skrevet

Jeg bruker 50/50 med Kormo og Gjendekjeks - det blir supergodt - alle jeg har lagd den til har bedt om oppskriften :)

Skrevet

jeg bruker digestivkjeks, smør og litt melis og den blir ikke hard

Skrevet

Hvis du presser kjeks-smør-blandingen for hardt ned i kakeformen blir bunnen hard.

Hvis du bruker ekte smør og har mye smør i forhold til kjeks vil også bunnen bli hard når den stivner.

Skrevet

Jeg bruker 3/4 pakke mariekjeks og 100 gram margarin. Den blir supergod.

Skrevet
Jeg bruker 50/50 med Kormo og Gjendekjeks - det blir supergodt - alle jeg har lagd den til har bedt om oppskriften :)

Hvor mye smør bruker du?

Skrevet

Hvis man ikke skal smelter smøret, hva gjør jeg da? Knar det sammen?

Skrevet
Hvis man ikke skal smelter smøret' date=' hva gjør jeg da? Knar det sammen?[/quote']

Jeg tar kjeks og smør i foodprosesoren.

Skrevet
Hvis man ikke skal smelter smøret' date=' hva gjør jeg da? Knar det sammen?[/quote']

Smuldrer smør med hendene.

Skrevet
Forrige gang jeg lagde ostekake, ble bunnen veldig hard.

Dette vil jeg gjerne unngå denne gangen, men jeg vet ikke hva jeg gjorde feil forrige gang..

Det eneste jeg har i bunnen er 250 gram digestive kjeks og 115 gram smør.

Noen tips til hva jeg kan gjøre for å unngå for hard bunn?

Det kommer an på hvilken type smør du bruker. Bruker du ekte meierismør blir bunnen steinhard. Bruker du Soft Soya margarin blir den mykere. Jeg smelter Soft Soya og bruker Bixit havrekjeks. Den blir kjempegod.

Tiger

Skrevet

smør/margarin skal smeltes. Blander det med sammen med knust kjeks med en skje bare.

Skrevet

Hvis bunnen blir for hard, bruker du for mye smør. Og smøret du bruker sammen med f.eks digestive skal smeltes.

Jeg bruker 1 pk digestive og ca 125 gr smeltet smør. Jeg har også i litt kanel , det blir kjempe godt. Heller dette i en form , men presser det ikke sammen.

Gjest dujegvi2
Skrevet

men hvordan får dere bunnen løs fra kakeformen? eller bruker dere kakeform i det hele tatt på ostekake?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...