Gjest Anonymous Skrevet 16. mai 2004 #1 Skrevet 16. mai 2004 Forrige gang jeg lagde ostekake, ble bunnen veldig hard. Dette vil jeg gjerne unngå denne gangen, men jeg vet ikke hva jeg gjorde feil forrige gang.. Det eneste jeg har i bunnen er 250 gram digestive kjeks og 115 gram smør. Noen tips til hva jeg kan gjøre for å unngå for hard bunn?
Arkana Skrevet 16. mai 2004 #2 Skrevet 16. mai 2004 Jeg ville brukt en annen type kjeks og litt mer smør. Jeg bruker selv Bixit og synes bunnen blir slik den skal være.
Gjest Myumi Skrevet 16. mai 2004 #3 Skrevet 16. mai 2004 Jeg synes Bixit blir for søtt, jeg synes Kornmo kjeks gir best bunn.
Gjest gjesta Skrevet 16. mai 2004 #4 Skrevet 16. mai 2004 For en stund siden fikk jeg servert ostekake med mandel/makron bunn. Utrolig mye bedre enn kjeksbunn - neste gang jeg skal lage ostekake skal jeg prøve meg med en slik. Noen som har oppskrift?
Gjest StoreSky Skrevet 16. mai 2004 #5 Skrevet 16. mai 2004 En pakke kornmo kjeks, knust så bra jeg klarer.. og 200 gram smeltet smør. Bland godt og trykk i formen - ferdig!! (jeg lager også ostekake idag..skal lage gelè lokk oppå, med bjørnebær)
Gjest Anonymous Skrevet 18. mai 2004 #6 Skrevet 18. mai 2004 Lager samme bunnen og den blir ikke spesielt hard. Smelter du smøret? Da blir bunnen hardere. Hvis ikke, hvordan blander du sammen bunnen?
Gjest Anonymous Skrevet 18. mai 2004 #7 Skrevet 18. mai 2004 Mandelbunn lager du kjempeenkelt av en pakke makronfyll fra butikken.. Oppskrift står bakpå pakken.
Felicia Skrevet 18. mai 2004 #8 Skrevet 18. mai 2004 Jeg bruker 50/50 med Kormo og Gjendekjeks - det blir supergodt - alle jeg har lagd den til har bedt om oppskriften
majan Skrevet 18. mai 2004 #9 Skrevet 18. mai 2004 jeg bruker digestivkjeks, smør og litt melis og den blir ikke hard
orakel Skrevet 18. mai 2004 #10 Skrevet 18. mai 2004 Hvis du presser kjeks-smør-blandingen for hardt ned i kakeformen blir bunnen hard. Hvis du bruker ekte smør og har mye smør i forhold til kjeks vil også bunnen bli hard når den stivner.
Catlin Skrevet 19. mai 2004 #11 Skrevet 19. mai 2004 Jeg bruker 3/4 pakke mariekjeks og 100 gram margarin. Den blir supergod.
BlaBla Skrevet 21. mai 2004 #12 Skrevet 21. mai 2004 Jeg bruker 50/50 med Kormo og Gjendekjeks - det blir supergodt - alle jeg har lagd den til har bedt om oppskriften Hvor mye smør bruker du?
BlaBla Skrevet 21. mai 2004 #13 Skrevet 21. mai 2004 Hvis man ikke skal smelter smøret, hva gjør jeg da? Knar det sammen?
tilli Skrevet 21. mai 2004 #15 Skrevet 21. mai 2004 Hvis man ikke skal smelter smøret' date=' hva gjør jeg da? Knar det sammen?[/quote'] Jeg tar kjeks og smør i foodprosesoren.
Orthia Skrevet 21. mai 2004 #16 Skrevet 21. mai 2004 Hvis man ikke skal smelter smøret' date=' hva gjør jeg da? Knar det sammen?[/quote'] Smuldrer smør med hendene.
tigerpus Skrevet 21. mai 2004 #17 Skrevet 21. mai 2004 Forrige gang jeg lagde ostekake, ble bunnen veldig hard. Dette vil jeg gjerne unngå denne gangen, men jeg vet ikke hva jeg gjorde feil forrige gang.. Det eneste jeg har i bunnen er 250 gram digestive kjeks og 115 gram smør. Noen tips til hva jeg kan gjøre for å unngå for hard bunn? Det kommer an på hvilken type smør du bruker. Bruker du ekte meierismør blir bunnen steinhard. Bruker du Soft Soya margarin blir den mykere. Jeg smelter Soft Soya og bruker Bixit havrekjeks. Den blir kjempegod. Tiger
Catlin Skrevet 21. mai 2004 #18 Skrevet 21. mai 2004 smør/margarin skal smeltes. Blander det med sammen med knust kjeks med en skje bare.
foxie Skrevet 24. mai 2004 #19 Skrevet 24. mai 2004 Hvis bunnen blir for hard, bruker du for mye smør. Og smøret du bruker sammen med f.eks digestive skal smeltes. Jeg bruker 1 pk digestive og ca 125 gr smeltet smør. Jeg har også i litt kanel , det blir kjempe godt. Heller dette i en form , men presser det ikke sammen.
Gjest dujegvi2 Skrevet 24. mai 2004 #20 Skrevet 24. mai 2004 men hvordan får dere bunnen løs fra kakeformen? eller bruker dere kakeform i det hele tatt på ostekake?
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå